Audiokniha Život víry 2024/06

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

SPRÁVNÁ PĚTKA V Sovím doupěti
Ano, mohl to být příjemný výlet – ale nakonec se změnil v horor. Někdo unesl Dicka – a Správná pětka zuří! Tyhle velikonoční prázdniny jsou pro čtveřici kamarádů se psem Timem výjimečné – dostali svolení vyrazit na kolech stanovat bez dospělých. To bude jízda! Už druhý…

Tygr
Dechberoucí thriller o muži, jehož jedinou šancí na záchranu rodiny je návrat do smrtelně nebezpečné minulosti. Tommy Miller žil s manželkou Theresou a dcerkou Rosalitou na Floridě spokojeně až do chvíle, než byly obě uneseny. Než se zjistilo, že Tommy žil pod falešnou …

Autismus bez masky
>> „Číst tuto knihu bylo jako cítit se doma – neuvědomovala jsem si, jak moc jsem se maskovala.“ — spisovatelka Camilla Pang

Příliš pozdě
JE TO POSEDLOST, NEBO LÁSKA? Sloan je uvězněná ve vztahu s Asou Jacksonem, nevypočitatelným drogovým dealerem, a zdá se, že nemá šanci se z něj vymanit. Cítí se spíš jako jeho majetek než jako člověk. Opustit ho však nemůže, protože platí výdaje za péči o jejího nemocné…

Zápisník alkoholičky
Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypada…

Pražské zločiny
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Oldřich z Chlumu - Pražské zločiny Morový testament – čte Martin Zahálka Italský student, který začal navštěvovat rétorickou školu Jindřicha z Isernie na Vyšehrad…

Deník malého poseroutky
„V jednom musí být od začátku jasno: tohle jsou ZÁPISKY, ne deník.“ Tak začíná první díl jedné z nejpopulárnějších sérií pro děti. Deník malého poseroutky si získal statisíce čtenářů a Greg Heffley coby jeho hlavní hrdina je celebrita, jak se patří. Vy teď máte jedinečn…

Atlasův komplex
Moc má svou cenu… Atlasův komplex je dlouho očekávané pokračování bestsellerů Atlasova šestka a Atlasův paradox – s ještě vyššími sázkami i vášní! Po dramatickém návratu do knihovny Sídla je šestice členů Alexandrijské společnosti zranitelnější než kdy dřív. Stará spo…

Vítězové
Závěrečný díl trilogie z hokejového městečka Medvědín. Po tragických událostech, o kterých nikdo nechce mluvit, udělala medvědínská komunita to, co vždycky – všichni sklonili hlavy a pokusili se jít dál. Po dvou letech se dokonce zdá, že se městu podařilo zacelit dávné …

Nora Sandová 4: Mlčet jako hrob
Na reportérku Noru Sandovou toho bylo v poslední době příliš, a proto se rozhodne odcestovat do Thajska a trénovat tam kickbox. Jednoho dne se náhodou dozví o brutálním stětí policisty v anglickém Toppinghamu. Na internetu se objeví záznam popravy, vše nasvědčuje tomu, …

Deník malého poseroutky 10
Za starých časů se žilo líp. Nebo ne? Tohle je otázka, kterou si Greg Heffley klade, když se jeho město rozhodne dobrovolně odpojit od elektřiny. Moderní společnost má přece své výhody a Greg není stvořený pro staromódní život. Přijde na to, jak tohle celé zvládnout? Ne…

Drsný spasitel - Část 1.
První část jednoho z nejlepších postapokalyptických románů od českého autora, fenomenálního Miroslava Žambocha. Století válek mezi lidmi a bytostmi z Druhé strany reality změnilo svět. Možná je to jen zvláštní muž bez paměti, možná démon, netvor s okem nadaným vlastní z…

Jestli vůbec někdy
Anynka v ústavu pro duševně choré, řeholnice Jitka v Bílé Vodě, Jana a Standova máma ve Standově bytě, paní Hanáková v cizí, bezejmenné Praze, Olina s rodiči v Berlíně, Jarda a Magda v obchodním domu Záře, Marie a její dcera Helenka – doma, v obýváku a kuchyni, Věrka s …

Hriech náš každodenný
Na oddelení vrážd kriminálnej polície v Našom Meste panuje tradične dobrá nálada, pretože do ranného nástupu ostáva ešte osem minút a Chosé všetkých zabáva opisom vášnivých chvíľ, ktoré v noci strávil so svojím najnovším objavom. Jeho verný poslucháč, Tlstý Váňa si od v…

Úvod do mariologie: Matka Páně podle Písem
Vzdělávací cyklus Ctirada Václava Pospíšila je snahou o teologické uchopení mariánské úcty. Autor uvádí do současného stavu mariologie v našich zemích. Podává zároveň to nejdůležitější z biblické teologie na dané téma. Tématem třetí části je bytostné zakořenění Mariina …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Pikantní astrologie
Chcete víc poznat své přátele a pobavit se na účet svých nepřátel? Chcete se o nich dozvědět něco, co vám astrologičtí lichotníci nikdy neřeknou? Chcete se podívat na rubovou stránku všech dvanácti znamení? Pak jste na správné adrese. Daniela Fischerová využila čtyřicet…

Neobyčejný život. Pásmo Jana Kopeckého "Svět podle Karla Čapka"
V říjnu 1989 nahrávala redakce mluveného slova Supraphonu ve studiu Lucerna pásmo Jana Kopeckého "Svět podle Karla Čapka" k 100. výročí Čapkova narození. K vydání titulu vycházejícího z Čapkových novinářských textů, myšlenek, úvah, novel a románů (např. Apokryfy, Boží m…

Čepel entropie
Tonda Vořezálek otevře oči do světa, v němž zemřel. Znovu potká svou milující ženu i přátele z útulného domova důchodců — a vzápětí je všechny pozabíjí. Démon, kterého si přinesl z druhé strany, má totiž hlad a chce si užívat. Záhy však démon zjistí, že svět lidí není t…

Svatí kacíři svazek 2.
Druhý díl audioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

Mise Afghánistán
Mise Afghánistán - Český chirurg v zemi lovců draků - audiokniha obsahuje soubor záznamů lékaře Tomáše Šebka, který pobýval v Afghánistánu a pomáhal zachraňovat lidské životy během válečných konfliktů. Desetiletý Rahmudin přišel s proraženou lebkou. Nevěřil jsem, že se …

Vnitřní hlas
Sériový vrah omylem propuštěný na svobodu se stává noční můrou pro San Francisco – a smrtící výzvou pro detektiva Frosta Eastona. Před čtyřmi lety byl Rudy Cutter odsouzen za své činy na doživotí. Aby ho dostali za mříže, někdo záměrně falšoval spisy. Po odhalení této m…

Svět bez stížností
Audio verze bestselleru Willa Bowena. Jak si přestat stěžovat a začít si užívat takový život, jaký jste vždycky chtěli. To, že stěžováním si škodíme především sami, tuší asi většina z nás. Stěžování je ale tak silný a rozšířený návyk, že k tomu, abychom se ho zbavil…

Slawitschek: Pražský dobrodruh
Ponořte se do labyrintu, kde se Praha stává jevištěm nejtajemnějších snů a děsivých skutečností! Zapomeňte na vše, co si myslíte, že víte o fantastických historických románech. Rudolf Slawitschek: Pražský dobrodruh není jen audiokniha, je to portál do světa, kde hranice…