Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Život víry 2023/09

Audiokniha Život víry 2023/09

Délka:

2 hod 50 min

Čte:

Daniel Zeman

Vydavatel:

ZivotViry

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kniha tisíců let a smrtí

Kniha tisíců let a smrtí

Potřebovali jsme nástroj, řekla. Takže jsme požádali bohy. Mluví se o něm odedávna. Kolují o něm legendy. O válečníkovi, kterého není možné zabít. Který byl svědkem vzestupu a pádu tisícovky civilizací. On sám měl celou řadu jmen: Unute, Dítě blesku, Smrt. V dnešní době

Obrázek podcastu Ledová generace

Ledová generace

Jednoho srpnového dne roku 2023 zaplní oblohu po celém světě mimozemská plavidla. A ze všech televizí, rádií, počítačů, telefonů se začne ve všech jazycích ozývat neúprosná výzva: lidé mají třicet dní na to, aby se dostali na jediné místo na Zemi, kde jim bude umožněna

Obrázek podcastu Rakoncaj. Měl jsem kliku

Rakoncaj. Měl jsem kliku

Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z

Obrázek podcastu Bridgertonovi IV: Čekanka

Bridgertonovi IV: Čekanka

Další audiokniha z oblíbené série o Bridgertonových. Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska. A nejvíc mu vadilo, že všichni hltali klepy z pera lady Whistledownové, která se o něm zmiňovala snad v každém ze svých sloupků. Po n

Obrázek podcastu Amáliina nehybnost

Amáliina nehybnost

Sedm let v životě ženy – redaktorky časopisu, poučené všemi druhy umění i myšlenkových konceptů, ženy, která pomalu prošvihává svou biologickou roli matky a řešení hledá v psychoterapii, miluje hory a Japonsko, a její pozorovatelský talent cílí na zpočátku zásadní, pak

Obrázek podcastu Metro 2034

Metro 2034

Kdo hledá světlo, musí dojít až na konec tunelu… Po jaderné válce, která zpustošila zemský povrch, se přeživší uchýlili do rozlehlých sítí moskevského metra, kde vytvořili zvláštní civilizaci. Její existence je však ohrožena. Obyvatelé odlehlé stanice Sevastopolskaja js

Obrázek podcastu Dej mi pokoj

Dej mi pokoj

Šest osudů. Šest pokojů. Jak dál? Táňa, Luis, Dušan, Josef, Marta a Adéla. Všichni už dospělí, ale nedokážou se z různých důvodů osamostatnit. Svůj život tráví ve svých pokojích, které nemají chuť, síly nebo odvahu opustit. Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý děts

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

...Mluviti stříbro se Stellou Zázvorkovou

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Tentokrát se Stellou Zázvorkovou v rozhovoru spisovatelky Zuzany Maléřové - vzlety i pády, dary i ztráty, úsměvy ze života.

Obrázek podcastu Nepil: Dobré a ještě lepší pondělí

Nepil: Dobré a ještě lepší pondělí

Výbor z autorových fejetonů.

Obrázek podcastu Čas vos

Čas vos

Dokážou se přenést přes tragickou minulost, kvůli níž se jejich cesty zkřížily? Báře i Mirkovi zvanému Ptáčník toho vrtkavý osud naložil na bedra víc než většině lidí. Ze syna domácího tyrana se stal podivín, který si nechává zděděný dům padat na hlavu a raději tráví vš

Obrázek podcastu Kronika mého života

Kronika mého života

V Kronice mého života se Josef Lada vrací do svého dětství v rodných Hrusicích a s pokorou a lehkým úsměvem na tváři nás vede krok za krokem po cestách svého plodného života. V rozhlasovém zpracování našel vynikajícího interpreta v přednesu Ladislava Peška.

Obrázek podcastu Jak si lidé hrají

Jak si lidé hrají

Přestaňme hrát hry, začněme autenticky žít! Když kniha Jak si lidé hrají vyšla před bezmála padesáti lety poprvé, stala se revolučním psychologickým textem, umožňujícím porozumět tomu, co se skutečně děje mezi lidmi během základních sociálních interakcí. Všichni hraje

Obrázek podcastu Všechny moje plesové sezóny

Všechny moje plesové sezóny

Jedna historka za druhou, tak se dá zkráceně popsat líčení všemožných příhod svo-bodných mládenců, kteří obrážejí plesy a kontaktují dívky za účelem seznámení. Ne-ustávají ani ve vinárnách a na ulici. Vždy je vhodná příležitost vyžádat si telefonní číslo. Pro některé hl

Obrázek podcastu Hlasy českých literátů

Hlasy českých literátů

Historicky cenné nahrávky hlasů českých literátů, natočené v průběhu 30. let 20. století. F. X. Šalda 18. 11. 1933 (50 let Národního divadla) Rudolf Medek 17. 10. 1937 (Památník osvobození) Josef Kopta 19. 12. 1935 (o knihách, anketa LN) Pavel Eisner (pseudonym Jan

Obrázek podcastu Dva nepravděpodobné příběhy

Dva nepravděpodobné příběhy

Rozhlasová minidramata na rozhraní magické reality a volné autorské fantazie. V hlavních rolích: Ladislav Mrkvička, Jiří Adamíra nebo Josef Somr.Stará Praha je město plné tajemství a záhadných příběhů. Některé z nich se nám uchovaly v legendách nebo pověstích. Ty dalš

Obrázek podcastu Slawitschek: Pražský dobrodruh

Slawitschek: Pražský dobrodruh

Ponořte se do labyrintu, kde se Praha stává jevištěm nejtajemnějších snů a děsivých skutečností! Zapomeňte na vše, co si myslíte, že víte o fantastických historických románech. Rudolf Slawitschek: Pražský dobrodruh není jen audiokniha, je to portál do světa, kde hranice

Obrázek podcastu Nepil: Kněžnin prsten. Povídky

Nepil: Kněžnin prsten. Povídky

Nahrávka vycházející ze sbírky příběhů ze středních Čech autora Františka Nepila Kněžnin prsten v nepřekonatelné a nezaměnitelné interpretaci Františka Nepila

Obrázek podcastu Vyjednavač

Vyjednavač

Sebevraždy, vyhrocené konflikty, zadržování rukojmích… to vše je pro policejního vyjednavače denním chlebem. Policista Karel Pošíval je jedním z těch, kteří zachraňují lidské životy nasloucháním a mluvením. V otevřeném rozhovoru vypráví o svých nejzajímavějších případec

Obrázek podcastu Šumavou s Karlem Klostermannem

Šumavou s Karlem Klostermannem

Projděte se místy, o kterých tak poutavě psal a vyprávěl spisovatel Karel Klostermann. Provázejí PhDr. Vladimír Horpeniak a literární kritička Mgr. Hana Klínková. Dále účinkuje Jaromír Meduna. Připravila a uvádí Marie Poláková.

Obrázek podcastu Jóga vědomí slovem 8

Jóga vědomí slovem 8

Jóga vědomí slovem 8 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu 28. 9. - 1. 10. 2017. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Tělo sčítá rány

Tělo sčítá rány

>>„Van der Kolk čerpá z třicetileté zkušenosti v oboru a dokazuje, že trauma je jednou z nejnaléhavějších otázek veřejného zdraví. Kniha plná vědeckých poznatků a lidských příběhů je intenzivním čtením a odolnost jeho pacientů dojímá.“ — New Scientist #O audioknize Tra

Obrázek podcastu Karel IV. a koruna římských králů – Vzkříšené srdce Evropy

Karel IV. a koruna římských králů – Vzkříšené srdce Evropy

Karel Lucemburský se jako nový panovník navrací z vítězného tažení proti Ludvíku IV. Bavorovi, čímž si upevnil postavení římsko-německého krále. Přichází do vydrancovaných Čech, kde mu patří snad jen ta koruna, kterou se – až bude dokončena – chystá dát korunovat za krá

Obrázek podcastu Společenstvo ztracených rukaviček

Společenstvo ztracených rukaviček

Představte si, že se jednou Malá modrá rukavička zahledí do výlohy obchodu s knížkami a ztratí se. Při hledání své Holčičky se setká s podivnými i úplně obyčejnými obyvateli města, kteří nakonec nejsou takoví, jak na první pohled vypadají. Rukavička zažívá zklamání i ži

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Šikmý kostel 2

Šikmý kostel 2

Druhý díl trilogie Šikmý kostel sleduje osudy románových hrdinů Ženky, Julky, Barky, Anušky, Wojtka, Fanky, Halky a jejich blízkých v letech 1921–1945. První díl o životech jejich rodičů a prarodičů se setkal s mimořádnou odezvou, román se stal Knihou roku 2020. Ženka,