Audiokniha Život víry 2023/03

Třetí hlas
Drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv. Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu,…

Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)
Ivan Mládek, hudebník, zpěvák, textař a malíř amatér, je také autorem několika vyprávění z vlastního života. Tak jako v malířství je Mládek fascinován vlastním objevem zákonu obrácené perspektivy, kdy věci blízké jsou malinké a vzdálené obrovské, tak i ve vyprávění se z…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Povídky
Z archivu Českého rozhlasu pro vás vybíráme povídky a dramatizace v zajímavé sestavě autorů od Františka Gellnera, přes Jaroslava Haška až ke Karlu Poláčkovi. Účinkují: Karel Höger, Vladimír Brabec, Václav Vydra, Josef Kemr, Rudolf Hrušínský, Josef Somr, Felix le Breux …

100 statečných - Host č. 23 - Michal Jagelka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Jagelka (moderátor a dabér)

Sila rozumu v bláznivej dobe
Akými trikmi sa dá do slov prepašovať podprahová reklama? Nakoľko sa slovník Zomri odlišuje od slovníka Mariana Kotlebu? Čo je deepfake? Ako rozoznať logicky chybný argument? Prečo ignorujeme pravdivé fakty? Akými najčastejšími trikmi sa manipulujú grafy? Ako často skon…

Kronika lesa 2: Smrkonosná past
Lesní zátiší? A nespadli jste z borovice? Tohle je přece komediální „treeler“! I policie v lese mluvících zvířátek má pomáhat a chránit, jenže je prolezlá dřevomorkou stejně jako všude jinde. Její snaživí kadeti Zajíc a Vydra sice v touze po strážmistrovských frčkách dě…

Poslední střípek
NAPÍNAVÁ ROMANTIKA NEJEN PRO FANOUŠKY TRUE CRIME PODCASTŮ! Někdy najdete poslední střípek mozaiky tam, kde byste to nečekali. A někdy je tím chybějícím střípkem pohledný šerif, který se vám neustále staví do cesty. Ridley Sawyerová dobře ví, jaké je to přijít o kus se…

Emilka
Život lidem nakládá, kolik unesou. Emilka přišla na svět za první republiky na dědině nedaleko Brna a odešla z něho, když se její země stala znovu svobodnou. Tento kraj nikdy neopustila a svůj život prožila ve 20. století plném událostí, jejichž důsledky ovlivnit neuměl…

Nejhorší děti na světě 3
Sebranka sígrů, otravných opičáků, drsných darebáků a příšerných prevítů. Nové příšerné historky o příšerných dětech jako Vzteklá Tekla, Manekýn Valentýn, Jedovatý Jošt, Bezohledná Bella a dalších. Zásoby dětských prohřešků, ničemností, ba zlořádů ještě zdaleka nejsou…

Šmírák
NEBEZPEČÍ JE MNOHEM BLÍŽ, NEŽ SE ZDÁ… Dvaašedesátiletý Eduard přišel před devíti měsíci při tragické dopravní nehodě o manželku. Nyní žije na okraji Trudnova, vesnice nedaleko Pardubic – jen on a jeho pudl Akim. Ten je taky jednou z mála památek, jež mu na zesnulou žen…

Jáchymovští démoni
Jiří Adam z Dobronína v kraji stříbrných žil Mladý rytíř Jiří Adam z Dobronína byl právě jmenován písařem Královské komory a jeho úkolem je dohlížet na pořádek v Údolí svatého Jáchyma, kde se podařilo nalézt stříbro. Do živelně vznikající osady se stahují horníci z dr…

Rýchlokurz geniality
Na prahu ďalšej technologickej revolúcie, vážnych následkov klimatických zmien a vo víre svetových megatrendov, ako je starnutie populácie či deglobalizácia, je úplne jedno, či niekto vie vymenovať všetky dôležité priemyselné odvetvia Hondurasu. Svet sa už dávno nekončí…

Kam se poděl můj sýr?
Zábavný a poučný příběh o čtyřech zajímavých postavičkách, které žijí v „Bludišti“, kde hledají „Sýr“. Sýr je metaforou toho, co v životě chceme, ať už je to zaměstnání, partnerský vztah, peníze, dům, svoboda, dobré zdraví, společenské uznání nebo duševní vyrovnanost. B…

Hnev
Prečo som sa bil, hajloval a čo ma zmenilo? Audiokniha Hnev je autentickou výpoveďou bývalého neonacistu a bitkára Mateja „Raracha“ Jurášeka. „Rodičia ma vychovali ako slušného chalana. Práve to je na mojom príbehu zarážajúce – stať sa môže aj niekomu, kto dostal v det…

Nejsem cVok
Nudný pobyt v kempu se mění v hledání tajemství středověkého řádu zlaté lebky Dan žije v 21. století, jeho rodiče se rozvedli a on je nucen trávit s tátou obyčejné léto ve stanu u rybníka Svět. Kdo je však podivná dvojice, která svým vzezřením vůbec nezapadá mezi rekrea…

Klára a Slunce
Chápou umělé bytosti věci, které jejich tvůrcům unikají? Až doteď robotka Klára, umělý přítel generace B2, čekala ve výloze obchodu na puberťáka, jemuž by sloužila jako submisivní společnice. Přitom vůbec nepatří do výprodeje: snad trochu divně mluví a nerozumí plně sou…

Zahradníkův rok
Absolutní nezbytnost pro všechny milovníky zahrádek a zahradničení! Úsměvná kniha fejetonů o radostech a strastech zahrádkářů během celého roku patří ke skvostům humoristické literatury a dodnes si nachází své čtenáře. Soubor humorně laděných fejetonů od mistra české l…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Tajemství legendárního bojovníka
S partou skvělých kamarádu se i obyčejný den stává výjimečným! Kdo vyhraje v bitvě s mokrou houbou na tabuli? Jak se ve třídě základní školy objevila zombie? A kdo v oblíbené počítačové hře získá titul „Legendární bojovník“? At už se jedná o hraní (nejen) počítačových h…

Vražedná splátka
Na okraji lesa se najde ohořelé luxusní auto. Když na místo dorazí policie, s překvapením zjišťuje, že ve voze je mrtvola a že požár s největší pravděpodobností nebyl nehodou, ale snahou o zahlazení stop. Kriminalista Radim Brázda se spolu s novou parťačkou Dianou Černo…

Dlouhé stíny
Antologie tajemných i mrazivých povídek o minulosti, která ne a ne zůstat minulostí. Jedenáct českých autorek a autorů ve svých příbězích zpracovalo téma starých hříchu i dobře střežených tajemství. Rádi doufáme, že to, o čem se nemluví, jednou přestane existovat, snad …

Tutanchamon
Století záhad a objevů. Tajemství Tutanchamonovy hrobky znovu ožívá... Přesně před sto lety – v listopadu 1922 – došlo na západním břehu starověkých Théb, v Údolí králů k jednomu z největších objevů světové archeologie. Egyptský chlapec Hussein Abd el-Rassul, který prac…

O smutné noční můře
Eliška a Lukáš se s rodiči právě přistěhovali do velkého, starého domu. Není to ovšem ledajaké bydlení – v jejich domě prý straší! Podaří se sourozencům zjistit, kdo jim krade oblíbené palačinky s marmeládou? Odhalí tajemství uplakaného strašidla? Iva Gecková: O smutné …

Román pro pitomce
Johanes, Dolores, otec, matka a Ostrava. Román o bolavém a nepatřičném dospívání a hledání vlastní cesty. Ale možná je v něm i přiměřená dávka parodie a určitě kus černého humoru okořeněného vtipnou ironií. Odvážně vkročil na literární scénu další nositel jména Balabá…