Audiokniha Život víry 2022/11

Saturnin
Kultovní český humoristický román v rozhlasové dramatizaci z roku 2025 Hrají: Miloslav König (pán), Martin Pechlát (Saturnin), Hana Seidlová (teta Kateřina), Eliška Zbranková (slečna Barbora), Miroslav Hanuš (doktor Vlach), Vojtěch Hrabák (Milouš) a Milan Šteindler (dě…

Pec pro štěstí
Poslechněte si pohádkový příběh o Antošovi a Rozárce, kterým se vinou hádek a hudrování málem rozsype domov pod rukama. Pomůže pohromu zahnat had Hospodáříček?Hrají: Josef Somr, Svatopluk Skopal, Hana Maciuchová, Jana Andresíková, Jan Faltýnek a další

Dousková: Darda
Helenka Součková, hrdinka románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák, dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvl…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Lokis
Pouhopouhé vyřčení slova Lokis je prý předzvěstí strašlivého neštěstí a obvykle s sebou přináší smrt. To vše ale netuší profesor Wittenbach, když se vydá na Litvu za studiem starých textů psaných ve žmuďštině. Seznamuje se zde s hrabětem Michalem Szemiotem, který má kni…

Chodské strašení
Pohádky a pověsti z Domažlic, Horšovského Týna, Poběžovic, Bělé nad Radbuzou a Chudenic určitě potěší nejen všechny patrioty z Chodska . Na nahrávání se podílel Martin Stránský, Petra Jarošová, Tomáš Šolc a divadelní soubor Ludvíci. Hudební složku doplňují skupiny Chods…

Odkaz zpovědníka z Loudunu
Souboj dvou mágů o syna. Pole, ze kterého sklízí úrodu jen vyvrženci. Přestup dospívajícího čaroděje na novou školu. A nebo vás zajímá, co se stane, když se mladé čarodějky ocitnou ve středověkém klášteře? Povídková sbírka je tématicky laděná směrem do klasické, humorn…

Goethův Faust
Známe ale Goethovo stěžejní dílo opravdu dobře? Jde o dílo skutečně mnohovrstevnaté... Významný literární vědec František Tomáš Bratránek faustovské téma vykládá ve svém díle Goethův Faust. Zvukovou adaptaci tohoto pozoruhodného díla vydalo AudioStory v koprodukci s MI9…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 4.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka a zpěvačka Pavlína Filipovská.

Zvuky ve tmě
Třetí krok k temnotě s názvem Zvuky ve tmě opět začíná povídkou amerického mistra hrůzy Howarda Phillipse Lovecrafta. Tentokrát jde o Hudbu Ericha Zanna z roku 1921. Sám autor ji považoval za jedno ze svých nejlepších a děl a po právu je dodnes zařazována do nejrůznější…

Svěrák: Povídky a Nové povídky. Komplet
Zdeněk Svěrák se přiznává, že už na gymnáziu si usmyslel, že bude spisovatelem povídek a že je bude vydávat svázané v knížkách. Místo toho celý život psal filmové scénáře, texty pro divadlo a slova k písničkám. Sbírkou Povídky, která vyšla na podzim roku 2008 v nakladat…

Neviditelný - Mistři slova
Neviditelný - Audiokniha obsahuje psychologický román vykreslující rodinné vztahy a maloměstskou morálku. Jedná se o příběh mladého, sobeckého a vypočítavého muže, který pomocí deníku líčí svou životní cestu v prostředí maloměsta na přelomu 19. a 20. století. Osudem muž…

Disident: Alexej Navalnyj - Profil politického vězně
Kniha DISIDENT vypráví o tom, jak jeden neohrožený muž, pohoršený nepoctivostí a zločinností ruského politického systému, vytvořil neúnavné opoziční hnutí a stal se nejhrozivějším soupeřem prezidenta Vladimira Putina. Stal se tak opovrhovaným, že si ruský vůdce dal velm…

Politická filozofie
Co je to politika a kdy, kde a za jakých podmínek je možná? Má nebo nemá vliv na politiku moje právo volit politické představitele? A kdo je to vůbec občan? To je malý výběr z otázek, které ve vzdělávacím cyklu Politická filozofie zodpoví doc. Štěpán Holub z Katolické t…

Pán čarodějů
Pokračování úspěšného fantasy románu Petry Slovákové Střípky času vychází konečně i jako audiokniha! Jana společně s Petrem dokázali porazit obávaného čaroděje Mabroka a těšili se na společnou budoucnost. Nic ale není tak snadné, jak si oba představovali. Svými činy dal…

Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …

Tracyho Tygr
Velký příběh o lásce, o fantazii a odvaze. Příběh o tygrovi, o Thomasu Tracym a Lauře Luthyové. Co kdybychom každý měli svého tygra, který by nám ukazoval cestu k našim největším snům? Nové vydání americké kultovní novely s mimořádným hereckým obsazením znovu připomene …

Půl roku na útěku před smrtí
Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…

Vražedný chlad
Ve Three Pines se zase vraždí. A dokonce o Vánocích. Tentokrát se obětí stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila „prokletý dům“. Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tad…

100 statečných - Host č. 5 - Ludmila Čírtková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Čírtková (policejní psycholožka)

Teď něco ze života
Vzpomínková kniha Anny Blažíčkové vypráví o společném manželském životě s literárním vědcem, Přemyslem Blažíčkem, v hlubších vrstvách se utváří linie hluboké reflexe vlastního osobního zrání na pozadí událostí veřejného života od čtyřicátých let do současnosti.čte Elišk…

Případ zatoulanýho rybáře
Tři vynikající detektivky z trampského prostředí od známého a oblíbeného autora, v nichž najdete napětí i humor, které k trampingu patří odjakživa. Případ zatoulanýho rybáře: Příběh začíná na velkém vandru party kamarádů z trampské osady Daisy v okamžiku, kdy najdou mrt…

Romeo a Julie
Popularita příběhu Shakespearovy milenecké dvojce Romeo a Julie je stejně nesmrtelná jako jejich láska. Další a další generace si k němu hledají svou vlastní cestu. Jedno z nejnovějších zpracování si můžete poslechnout v překladu Jiřího Joska a režii Markéty Jahodové. Ú…

Sleva 50% - Poslední úkol Mabel Beaumontové
Nikdy není pozdě na nový začátek… Přes šedesát let strávila Mabel Beaumontová po boku jediného muže. Ale její milovaný Arthur odešel na věčnost a v jejich domě zavládlo nesnesitelné ticho. Šestaosmdesátiletou vdovu děsí vyhlídka na zbylé roky prožité v osamění, kde jí b…

Nebožtíci na bále
V předvečer výbuchu první světové války se odehrává příběh novely Ladislava Fukse. C. k. mocnářství už má namále, což svými činy dokazují potrhlí zástupci policie nebo nemocničního personálu v čele s dvorním radou. A tak se stane, že jednoho krásného dne doručí zřízenec…