Audiokniha Život víry 2021/7–8

Vždyť je to hračka
Zabíjet je tak snadné! – Když vás nikdo nepodezírá. Policista Luke Fitzwilliam se vrací z Dálného východu do rodné Anglie a ve vlaku mu milá stará dáma vypráví o sérii vražd v městečku, kde žije. Luke jí zprvu nevěří, ale jedno oznámení v černé kronice ho přesvědčí, že…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Hurvínek a pohádky
Sedmnáctý titul archivní řady nahrávek Divadla S+H zahrnuje loutkovou hru Hurvínek a pohádka s hádankou /stopáž 42 minuty/ a dvě krátké scénky Loutkové divadlo u Spejblů a Cirkusová pohádka. Variace na pohádková témata se v repertoáru Divadla S+H objevují často a Miloš …

Deset českých soudniček
Soudnička byl kdysi čtenáři vyhledávaný novinářský žánr a mezi jeho autory patřili např. Karel Poláček, František Němec nebo Rudolf Těsnohlídek. Tyto i další mistry pera najdete v našem výběru.Ze slavných soudniček čtou: Bára Hrzánová, Otakar Brousek, Václav Vydra a Jiř…

Trnka: Zahrada
Letos uplyne 95 let od narození renesanční osobnosti, grafika, malíře, ilustrátora a režiséra kreslených a loutkových filmů, Jiřího Trnky (1912-1969). K umělcovu výročí jsme rádi upozornili na jeho mimořádnou dětskou knihu, čtenou Karlem Högerem. Hercova interpretace so…

Dobrodružství v Zemi nikoho
Na počátku tohoto dobrodružství stojí odpozorovaný večerní rozhovor morseovkou z jednoho okna do druhého. Zprvu útržkovitá zpráva se začne vyjasňovat a Vláďovi s Vinckem se podaří vystopovat, kam ti dva neznámí kluci chodí. Země nikoho, jak rozervaný kraj za městem pojm…

Gottwaldova mumie
Naneštěstí pro Išku to není začátek anekdoty, ale její nové pracovní rutiny. Mladá vdova a matka malého chlapce nastupuje jako uklízečka do nejstřeženější budovy tehdejšího Československa — Mauzolea Klementa Gottwalda na pražském Vítkově. Mrtvý je tu uložen k věčnému od…

Národní umělec Karel Vacek vzpomíná
Původní LP album "Národní umělec KAREL VACEK vzpomíná" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Poznámka slovesné redakce Supraphonu na LP albu (1983): Záznam vzpomínek Karla Vacka vznikl v prostředí jeho domova s použitím neprofesionální techn…

Slavné případy Sherlocka Holmese 7
Proslulý Sherlock Holmes a jeho věrný přítel dr. Watson pátrají v opatství po zmizelém synovi bohatého vévody.

Gutta z Bubnu
Gutta je mladá šlechtična, která je donucena provdat se za zhýralého pána hradu Buben, Evana. Ten po ní chce jediné - dědice panství. Po náročném porodu se místo vysněného syna narodí Guttě dcera Jitka. Evan v návalu vzteku sedá na koně a vyráží tryskem nebezpečnou zasn…

Majdalenka na zahrádce
Zanedbaná zahrádka s dlouho neobývaným domečkem strádá. Jednoho dne se objeví děvčátko a začnou se dít věci... Nechceme v pár řádcích prozradit, co všechno Majdalenka zažije, jak si poradí a co se změní. To se dozvíte, když si pohádky přečtete anebo vyslechnete, jak je …

Vídeňské bratrstvo
Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa narazí na několik nesrovnalostí. Proč byla v sídle sekty laboratoř…

Italština - gramatika pro začátečníky A1, A2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Italská gramatika A1, A2 V tomto kurzu pro začátečníky a mírně pokročilé se naučíte základy italštiny od výslovnosti, přes členy, nejčastěji užívaná slovesa, a předložkové vazby až po základní konverzační obraty a fráze. Součástí kur…

23 klasických pohádek
Velká sbírka pohádek pro každou rodinu! 23 pohádek - 375 minut České národní pohádky v podání Václava Kopty, Miroslava Táborského, Matouše Rumla, Davida Novotného, Pavla Rímského, Aleše Procházky a dalších oblíbených herců a hereček. Nové nahrávky, tradiční zpracování, …

Děti Duny
Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž…

Ve stínu Říše: Dos grojse genareraj
Německá říše ustupuje na všech frontách a zoufalý Hitler se stále usilovněji upíná k magické záchraně. A společnost Thule má skutečně plán, který jej může zachránit. Klíč se nachází ve starém hradu v srdci Pruska. Nejmocnější mágové Říše ale potřebují pomoc, obrátí se p…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Matyáš Sandorf
Dobrodružný příběh maďarského šlechtice Matyáše Sandorfa, který jen tak tak unikne trestu smrti a po 15 letech se objeví jako doktor Antekirt. Rozhlasová hra zpracovaná podle románu Julese Verna nás zavede do Terstu, na istrijský hrad Pazin, do Dubrovníku nebo například…

Dětství s Vrchlickým (1982)
Kniha vzpomínek známé české herečky, dcery Jaroslava Vrchlického, na dětství, na básnickou osobnost svého otce, na jeho přátele i nepřátele i na problematický vzájemný vztah rodičů. Autorka dala nahlédnout i do svého intimního života, myšlenkového světa a uměleckého výv…

Druhá světová válka
Nejdůležitější historické události 2. světové války. Nahrávka vyniká přehledným zpracováním všech důležitých událostí 2. světové války ve zvuku. Přináší řadu méně známých dokumentů a ty, o nichž jste zatím jen četli, nabízí k poslechu v originálu. Součástí projektu je …

Hra s ohněm
Doylova povídka Hra s ohněm vypráví o jednom spiritistickém experimentu, jehož středobodem je bájný jednorožec, který se náhle zjeví v jídelně...Literární otec známého Sherlocka Holmese byl vystudovaným lékařem; a právě do lékařského prostředí, i když v poněkud bizarníc…

Arila: Poslední hvězda
{'cs': 'Z trosek pradávného Amdailu povstal nový Nurheim a zdá se, že je národ Nurů konečně v bezpečí před šílenou bohyní. Všichni ale tuší, že jde pouze o dočasné období klidu a že kdykoli může přijít bouře, která je smete. A ač vždy chtěla být hrdinkou, Arila nyní mus…

Případ pro exorcistu
Komisařka Marie Výrová, protagonistka detektivního příběhu Michala Sýkory, řeší velmi neobvyklý případ. Ve Štěpánově, vesnici nedaleko Olomouce, je v kostele na oltáři nalezeno tělo mrtvé dívky. Je do vraždy zapleten místní kněz, stala se mrtvá obětí nepovedeného exorci…

Tři příběhy barona Prášila
Tři pohádky o příbězích snílka a fantasty barona Prášila vypravuje Jaroslav Marvan.

Byl jsem Petrem Vokem
Myšlenky posledního pána z Růže, které letopisy neuvádějí, napsal Miloš Kopecký a Jiří Melíšek, tlumočí Miloš Kopecký. Poprvé na LP albu 11 0510-1 vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul vychází poprvé digitálně