Audiokniha Život víry 2021/6

Moudrost koní
Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní. „Před koňmi nic neskryjete, mají vůči nám takovou úroveň citlivosti, jakou nemáme ani jeden pro druhého,“ říká zaříkávač koní a kouč Grant Golliher. Během své dlouholeté zkušenosti s prací s koňmi …

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala
Láska, sex a radnice! Řekněte své ANO pořádné dávce zábavných historek o vztazích, které (ne)skončily před oltářem. Zažili jste někdy svatbu jako řemen, bláznivou rozlučku se svobodou anebo kuriózní žádost o ruku? Populární stand-up komička Lucie Macháčková je věčná dru…

Život v Otcovej láske
Audiokniha Život v Otcovej láske, je vzácnym zhrnutím duchovného dedičstva manželov Hoxarovcov, ich životných skúseností a cesty poznávania Božieho otcovského srdca. Je to súhrn všetkých vyučovaní, ktoré účastníci môžu počuť na seminároch Otcovo srdce, spolu s otázkami …

Martin Šonka: Můj let do nebes
Inspirativní příběh akrobatického pilota Martina Šonky, jenž se v roce 2018 stal mistrem světa respektované letecké série Air Race. Jeho cesta k absolutní světové špičce ale zároveň ukazuje, jak se vyplácí snít, protože i zdánlivě nereálné touhy mohou být – pokud tvrdě …

Štěstí není pro každého
Štěstí není pro každého - audiokniha obsahuje nahrávku Ivo Tomana, jež se věnuje osobnímu rozvoji lidí již několik let. Účinkuje autor. Můžete si štěstí koupit? Existuje talent na štěstí? Jaký vliv na štěstí má víra? Pomůže ezoterika ke štěstí? Mohou být šťastní i posti…

Historky all inclusive
„Cesta je cíl,“ říkají ti, kteří nikdy nejeli dvacet hodin autobusem k moři, kde jim pak týden pršelo. Populární komička Lucie Macháčková balí kufry stejně jako muže – bláznivě, bez rozmyslu – a výsledkem je vždy trapas all inclusive. Čekají vás bizarní historky z cest…

Neštěkej na svého psa
>>Cpou se k nám do postele, blátivými tlapami špiní koberce, kradou boty... Ale stejně je milujeme, že? Protože oni nás taky, z celého svého psího srdce.

Hovory o józe a mystice č. 9
Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Hovory o józe a mystice č. 28
Jiří Vacek: Živá nauka. Záznamy promluv z meditačních seminářů v Modré a na Hostýně v roce 2010. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Život s vysokou inteligencí
Vysoká inteligence je v povědomí lidí automaticky spojovaná s úspěchem a skvělým životem. Málokoho napadne, že to ale může být přesně naopak, že spousta nadaných lidí, pokud správně neporozumí své odlišnosti, může prožít nenaplněný život plný utrpení, problémů, nepochop…

Poslední léto
Provokativně drzá zpověď mladé dívky o komplikovaném čase dospívání. Zapovězená láska, vymezování se vůči učitelům i rodičům, sny a naděje, které nevyhnutelně naráží na realitu. Jak dospět a najít vlastní cestu, když k vám ti, od nichž čekáte odpověď, nejsou upřímní? V …

Rozprávění
Od listopadu 2022 se v nepravidelných intervalech potkávají za jedním mikrofonem moderátor Jan Kovařík a herec, hudebník a zpěvák Alfred Strejček, aby rozmlouvali o životě, vztahu k významným státním svátkům, historických událostech i zdánlivě zcela obyčejných lidských …

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Od chaosu ke smyslu
O audioknize Tempo změn je dnes rychlejší než kdy dřív. Technologie a umělá inteligence nám otevírají obrovské příležitosti – ale zároveň přinášejí chaos, tlak a nejistotu. Jak se v tom neztratit? Tato kniha vás naučí ovládnout čtyři klíčové superschopnosti, které rozho…

Tomu říkám překvapení
Je zavražděná žena opravdu mrtvá? Je vaše sousedka tak šťastná, jak vypadá? A co lékař – je tím, za koho se vydává? Splní vám děti vaše sny? Kdo je ta cizí osoba v obýváku? Jaké tajemství skrývá vytoužený muž? A může vás dřív zabít nastávající tchyně, nebo bývalá milenk…

Milosrdný samaritán
Ne každý, kdo tvrdí, že chce pomáhat lidem, říká pravdu... Olivia Rönningová zmizela. Její kolegyni Lise Hedqvistové brzy dojde, že musela být unesena. Když se Tom Stilton dozví, co se stalo, rozhodne se hned opustit svou ostrovní covidovou karanténu. Lisa a Tom se vydá…

Tamtamy času
Svět, o kterém jsme si mysleli, že už neexistuje – Nová Guinea. Nové aktualizované vydání. V této audioknize se poprvé potkávají největší legendy českého cestování Jiří Hanzelka & Miroslav Zikmund & Miloslav Stingl. Tito proslavení cestovatelé publikují společně, aby př…

Autismus & Chardonnay 1+2
Když začal asistent pro lidi s poruchou autistického spektra psát blog s názvem Autismus & Chardonnay, ještě netušil, že z jeho zážitků bude bestseller. „Díky autismu nejste zákonitě ani zajímavější, ani geniální matematik, to je jen klišé z filmů. Všichni si myslí, že …

Jak se hladí duše
Autorská četba z knihy Jak se hladí duše (2020), souborů drobných textů a básní oblíbeného spisovatele a moderátora Františka Novotného, jako např. Studánky v srdci, Chvála otázek, Jak číst myšlenky, O hradech z písku, Jak jsem ani tentokrát neporazil Františka Nepila, …

Sebeléčba
Sebeléčba - audiokniha obsahuje slovem vedenou meditaci, jejíž autorkou je Alita Zaurak. Co vlastně znamená být zdravý? Co znamená léčit se?Skutečně je třeba přenášet zodpovědnost za své zdraví na někoho jiného, jak jsme to doposud často dělali? Pomoc druhých, zkušenýc…

Pětkrát s Viktorem Fischlem
Nostalgické i humorné, tragické i optimistické jako život sám. Poslechněte si působivé povídky česko-izraelského židovského spisovatele, básníka a překladatele Viktora Fischla.Čtou: Martin Růžek, Rudolf Pellar, Jiří Adamíra, Miroslav Moravec a Radovan Lukavský.

Co se do životopisu nevešlo - 6 let kolem světa
Proč se ptají kde se vidíte za deset let? Proč se nezeptají kde se vidíte teď? Nick ve svých třiadvaceti letech vymění stálý příjem a služební vůz za jednosměrnou letenku do Mexika. A hned se vrhá do dobrodružství. At' už tancuje shuhplattler v Las Vegas, nebo dělá plav…

Jako v nebi, jenže jinak
Koho vlastně hledáš? ptali se mě. Hledám někoho, o kom bych vůbec nepředpokládal, že může existovat. Horská samota pár kilometrů od slovenských hranic, odehlý kout Chodska, zapadlé jihočeské rybníky i maringotka v Jizerských horách. To jsou místa, kam se vydal Aleš Palá…

Každé hluboké nadechnutí
Pobyt na jednotce intenzivní péče humánně a lidsky. V této bohaté směsi vědy, lékařské historie, hluboce humánních příběhů pacientů a osobní reflexe popisuje doktor Wes Ely své poslání, jímž je snaha zabránit tomu, aby pacientům na JIP bylo ublíženo technologiemi, které…