Obrázek podcastu Život víry 2021/5

Audiokniha Život víry 2021/5

Délka:

2 hod 21 min

Čte:

Daniel Zeman

Vydavatel:

ZivotViry

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Lucifer a Markétka

Lucifer a Markétka

Už je tomu sto let, co Laurent de Angeloure, známý především jako nesmrtelný hrabě de Saint-Germain, opustil švédský královský dvůr. Díky této zkušenosti se naučil vystupovat pod různými falešnými jmény. Bez přátel, bez jediné živé bytosti, s níž by mohl sdílet své taje…

Obrázek podcastu Přízrak

Přízrak

V sedmém kroku k temnotě se podruhé v sérii setkáváme s Montaguem Rhodesem Jamesem, jenž pocházel z anglického hrabství Kent. Stál u kolébky anglických duchařských příběhů (jako uznávaný vědec zaměřující se na středověké výtvarné umění, literaturu a architekturu je psal…

Obrázek podcastu Nespoutaná energie

Nespoutaná energie

Ucelený program k překonání chronické únavy. Lidé s chronickou únavou trpí nedostatkem energie i dlouhé měsíce. Deepak Chopra přináší návod, jak oživit vitalitu nutnou k životu. Proč únavu dennodenně pociťují miliony lidí? Proč je pro některé z nich dokonce dominantní z…

Obrázek podcastu Ukázky z čítanky pro odborná učiliště a učňovské školy

Ukázky z čítanky pro odborná učiliště a učňovské školy

Původní 2LP album 0 19 9894 "Ukázky z čítanky pro odborná učiliště a učňovské školy" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s ukázkami z děl českých i zahraničních autorů vychází poprvé digitálně. Výběr děl i autorů je samozřejmě poplatný době, ve které titul vznikl..…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 20 - Filip Turek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 20 - Filip Turek 07.06.2014

Hostem L. Výborné - F. Turek (automobilový sběratel)

Obrázek podcastu Začátečník na letišti

Začátečník na letišti

Jak se jednoduše anglicky domluvit na letišti a dalších místech. Říká se, žádný učený z nebe nespadl. Poslouchejte a zlepšete si vaší angličtinu. Konverzace pro věčné začátečníky a mírně pokročilé v 50 rozhovorech. Na letišti, v hotelu, ve městě, v restauraci a další. N…

Obrázek podcastu Jak přišla basa do nebe

Jak přišla basa do nebe

Půvabné příběhy Marie Kubátové jsou vždy zasazeny do jejího oblíbeného krkonošského kraje a postavy rozprávějí zdejším nářečím. A jeden z těchto příběhů vám nabízíme.Hra Jak přišla basa do nebe vypráví příběh muzikantské party kapelníka Tuláčka, která se díky svému hráč…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Dítě prachu

Dítě prachu

Autorka mezinárodně úspěšné knihy Hory zpívají přichází s dalším románem o rodinných tajemstvích, potlačovaných traumatech i nekonečné síle odpuštění, který začíná během války ve Vietnamu a pokračuje i mnoho let poté. V roce 1969 se sestry Trang a Quynh rozhodnou odejít…

Obrázek podcastu Epizody 2084

Epizody 2084

Svět v roce 2084 – co zbyde z lidské společnosti? Pavel Hénik ve sbírce dvaceti povídek vtahuje čtenáře do světa, který fascinuje i děsí zároveň. Jak bude vypadat rok 2084? Zachováme si lidskou podstatu, nebo nás pohltí neúprosný technologický pokrok? Ovládneme umělou i…

Obrázek podcastu Hladový hrob

Hladový hrob

Cormorana Strika kontaktuje znepokojený muž, jehož syn se vydal do hlubin norfolkského venkova, aby se připojil k náboženské sektě. Univerzální humanitární církev navenek působí jako mírumilovná organizace, pojí se s ní však zlověstné události a nevysvětlená úmrtí. Robi…

Obrázek podcastu Zlodějové

Zlodějové

Dvě frašky na jedno téma z lepší i horší společnosti. S použitím kupletů Josefa Kříže a Eduarda Basse a s citacemi z dobového tisku Osoby a obsazení: hlasatel (Miroslav Moravec), zpěvák + Lolotčin milenec (Jan Faltýnek), malíř (Ladislav Mrkvička), zloděj (Josef Dvořák),…

Obrázek podcastu Umírání na splátky

Umírání na splátky

Napětí do poslední věty. Ve třech krimi povídkách, které spojuje postava novináře Jakuba Krčmáře, se vyskytují oběti z různých prostředí. A pachatelé mají také odlišné motivy k vraždě. Nenávist, touhu po penězích, strach… Tři kriminální povídky – Slizké doteky pijavice,…

Obrázek podcastu Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá

Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá

Ekvilibristika slovního humoru Miloše Kirschnera, dlouholetého interpreta Spejbla a Hurvínka a ředitele Divadla S+H, bavila nejen děti, ale neméně i jejich rodiče, kteří si dialogy obou loutek s překvapivými obraty a pointami dokázali obzvlášť vychutnat. Proto je nemalá…

Obrázek podcastu Měl jsem psa a kočku

Měl jsem psa a kočku

Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Obrázek podcastu Pavlásek: Z deníku ajťáka

Pavlásek: Z deníku ajťáka

Když komik čte svou humornou knihu, je to legrace! Dva roky v životě jednoho mladého chlapce, zaměstnaného v ajťárně u velké nadnárodní firmy v týmu dvou dalších přátel a spolupracovníků. Kromě blogu, twitteru a profilu na facebooku si píše deník, aby přesně věděl, co …

Obrázek podcastu Poslední rituál

Poslední rituál

Na islandské univerzitě je nalezeno zohavené tělo německého studenta historie Haralda s krvavou magickou runou, vyrytou do hrudi. Rodina zavražděného si najme německého kriminalistu Matthewa a islandskou právničku Tóru, aby zjistili pravdu o případu, který policie řeší …

Obrázek podcastu Strach a úzkost a jak na ně

Strach a úzkost a jak na ně

Strach a úzkost jsou z evolučního hlediska velmi prospěšné – díky nim je lidský mozek neustále připraven čelit nebezpečí. Problém nastává, když se tyto pocity objevují v důsledku nepřiměřeně malých podnětů, nebo dokonce přicházejí samy od sebe. Je to i váš případ? Chcet…

Obrázek podcastu H2O a tajná vodní mise

H2O a tajná vodní mise

Samá voda? Ne, přihořívá. A všem bude horko až za ušima! Hubert, Hugo a Ofélie ze ZŠ Evelíny Saturejkové v pražské čtvrti Kozibrady jsou v dobách panství internetu ještě natolik akční čtvrťáci, že mají smysl pro realitu a taky pro strach uděláno. Když ve městě začnou řá…

Obrázek podcastu "Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná…

Obrázek podcastu Z pekla i nebe

Z pekla i nebe

Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Obrázek podcastu Oldřich z Chlumu - Zločiny v Markrabství moravském

Oldřich z Chlumu - Zločiny v Markrabství moravském

Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Tato edice obsahuje: Prokletí brněnských řeholníků, Olomoucký bestiář, Duch znojemských katakomb a Právo první noci.

Obrázek podcastu Osudy

Osudy

O svém životě vypráví Arnošt Lustig (1926-2011) rozhlasová nahrávka z r. 2002 Tanečník s osudem Můj nejoblíbenější fotr rád tancoval. Po druhé světové válce hlavně na americký swing a české polky, po sovětské okupaci na argentinská tanga a ploužáky z Posázaví. Vydrže…

Obrázek podcastu Čas vos

Čas vos

Dokážou se přenést přes tragickou minulost, kvůli níž se jejich cesty zkřížily? Báře i Mirkovi zvanému Ptáčník toho vrtkavý osud naložil na bedra víc než většině lidí. Ze syna domácího tyrana se stal podivín, který si nechává zděděný dům padat na hlavu a raději tráví vš…

Obrázek podcastu Příšerná teta

Příšerná teta

Chcete se seznámit s nejpříšernější tetou, co kdy žila? My jsem si to mysleli. Tady je v celé své příšerné příšernosti… Sedí se vám nepohodlně? Tak začínáme… Je časně ráno, nebo pozdě večer? Holčička neměla ponětí. Po tragické autonehodě přijde mladá Stella Saxbyová o …