Audiokniha Život víry 2020/12

Před sebou neutečeš
Nikdy není pozdě splatit morální dluh. A konečně se stát hrdinkou vlastního příběhu. Jednadevadesátiletá britská Němka Gretel Fernsbyová žije dlouhá desetiletí v honosném domě v nejlepší londýnské čtvrti a nehledě na nevábnou minulost si osvojila mimikry spořádané angli…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Až ke křížku
Tichá voda břehy mele. I v zoufale zastydlém zapadákově. Coby důstojník kontrarozvědky Pohraniční stráže pojmenoval její muž ruskou okupaci pravým jménem, a tak ho po prověrkách z roku 1969 čeká trest bez ohledu na potřeby rodiny. Režim s manželi Mazochovými a jejich dc…

BOŽENA / Božena Němcová - Korespondence 1844-1862
Aňa Geislerová září nejen v roli slavné spisovatelky v nové televizní minisérii, ale uchvacuje i přesvědčivou a podmanivou četbou autorčiných dopisů v této audioknize Žena s nevídaným literárním talentem, fascinujícím zjevem a uměním získávat si lidi a naslouchat jim v…

Cílovníci
Na srdce jsou Poděbrady. A na to rytířské dvojnásob! Září 1946. Do internátní Koleje krále Jiřího zřízené v poděbradském zámku, kde vznikla česká obdoba elitní britské chlapecké školy Eton, nastupuje i pražský rošťák Záviš. Za války prý zvlčil, takže se tu musí zocelit,…

Růžový palouček
Audiokniha Růžový palouček obsahuje příběh ze Starých pověstí českých od Aloise Jiráska. Mistr slova Norbert Lichý vás za bohaté zvukové skladby provede Růžovým paloučkem u Litomyšle, kde se naši exulanti loučili se svojí vlastí. Režie: František Jílek Natočeno v roce …

František Nepil - Kolekce audioknih
Originální nahrávky Františka Nepila z devadesátých let Unikátní kolekce pěti titulů mluveného slova pro dospělé, doplněná albem pohádek pro vnoučky. Více jak 5 hodin laskavého humoru a skvělé zábavy. Ani čtvrtstoletí, které uplynulo od doby jejich vzniku, neubralo nic…

Album scén z divadelních her 2 (Ostrovskij, Sartre, Hilton, Miller, Nezval, Gorkij)
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Alexandra Nikolajeviče Ostrovského (Poslední oběť), Vítězslava Nezvala (Dnes ještě zapadá slunc…

Národní umělec Martin Růžek - Portrét herce
Z komentáře Jiřího Tvrzníka k původnímu LP albu 1118 2858 "Národní umělec Martin Růžek Portrét herce" vydanému v Supraphonu v roce 1981 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..."Přemýšlím-li o sobě a o své práci, o jejím smyslu, znovu a znovu se musím vracet k tomu, co …

Disciplína je osud
Život podle předem stanovených pravidel, v němž panuje řád a rutina – to nezní moc přitažlivě. Moudrost vyprávěná velkými muži a ženami historie však hovoří o disciplíně jako o způsobu života, v němž se cílevědomému člověku daří. Kouzlo disciplíny tkví v detailech – špi…

O nepotřebných věcech / Pohádky i pro Světlušku
Našel jsem ve sklepě krabici po tatovi a na ní bylo jeho rukou napsáno Staré nepotřebné hadry. A uvnitř opravdu nebylo nic jiného, i když jsem tam čekal skrytý poklad. A to mě přivedlo na myšlenku napsat pohádky O nepotřebných věcech a lidech a tak se bude jmenovat i kn…

Jankův květ
Kdo najde květ kapradiny, kterému se přezdívá Jankův květ, tomu splní každé přání a přinese mu lásku. Aspoň tak se o tom píše v tajemné knize knih. V Zázračném herbáři... Poslechněte si pohádku, která vás zavede do podhůří Moravskoslezských Beskyd. Žijí tu divoženky, co…

Malá nemorální historie
Pár ve středním věku prožívá léto, které se podobá mnoha předešlým. Děti jsou na prázdninách, manžel (Josef Somr) tráví dovolenou sepisováním další odborné práce a zároveň využívá všestranné péče manželky (Jaroslava Adamová). Zmatek do této rutiny vnese neteř, která je …

Válečný kůň
Těžkosti prý nechme koňovi, protože má větší hlavu. I světovou válku? A co když je jen zdánlivě němý? Úchvatný ryzák se čtyřmi bílými podkolenkami a nápadným křížem na čele se stal ozdobou farmy Narracottových v hrabství Devon. Tamní hospodář je pruďas, ale všechno zvíř…

Mumínci a kometa
Vypadá to jako konec, ale možná je to spíš začátek! V muminím údolí se rozkřikne, že se na svět řítí kometa. Mumínek s Čenichem a se Šňupálkem neváhají a neohroženě se vypraví najít hvězdárnu v Opuštěných horách, aby zjistili, jestli opravdu hrozí zánik všeho. Při svém …

Stručné odpovědi na velké otázky
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy „Proč jsme tady?“, „Přežijeme…

Chaloupka na vršku
Další příběhy z večerníčku! Vraťte se do doby, která na vás dýchne svou mírností, hlubokým spojením s přírodou a duchovním odkazem předchozích generací! Vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky působí v dnešní době trochu jako z pohádky. Do příběhu se promítá prosto…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Tovje vdává dcery
Humoristická knížka od klasika moderní jidiš literatury vypráví o chudém židovském otci sedmi dcer z malé ukrajinské vesnice. Kniha inspirovala tvůrce slavného muzikálu Šumař na střeše. V dramatizované četbě uslyšíte například Bořivoje Navrátila, Borise Rösnera, Hanu Ma…

Staré pověsti české
„Pojďte a poslyšte pověsti dávných časů…“ - Zdeněk Svěrák se vyznává v kratičkém úvodu z toho, že „asi nemá ten správný hlas na takové předčítání“, ale je-li tomu tak, potom jako velký mistr ze svého nedostatku učinil přednost. Od první věty chceme naslouchat tomuto zdá…

Obejmi mě dočista, dočista…
Vítejte v povědomé budoucnosti – ve světě genderových, ekologických a sexuálních komisí, mocného Burnovernu a povinných identifikačních prstenů pro občany Společenství svobodného světa. Peněz, zboží i omamného terahopu je dostatek, na dobrou náladu dohlížejí školení man…

Sál smrti
„Jedním špatným tahem lze prohrát i nejlepší partii.“ – čínské přísloví V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Na místo činu je vyslán Li Jen, protože objevené mrtvoly mohou souviset s nevyřešenou vraždou v Pekingu. Kdy…

Mariborská hypnóza
Knižní předloha se stala Knihou roku 2025 Magnesia Litera a zároveň zvítězila v kategorii Próza. Dora Kaprálová přijíždí na čtrnáctidenní tvůrčí pobyt do slovinského Mariboru. Fascinující originální optikou zaujatě prozkoumává dané místo, které spisovatel Drago Jančar …

Budoucnost nepráce
Využijte AI ve svůj prospěch Umělá inteligence vám umožní nadesignovat si život podle svého. Přitom vám k tomu stačí špetka odvahy a představivosti. Díky našemu průvodci budete moci dělat více toho, co vás baví, a zbytek nechat na technologiích. Věřili jsme, že umělá …

Pýcha a předsudek
Dramatizace slavného románu, známého také z nedávné filmové verze, který s ironickým podtextem líčí život na anglickém venkově konce 18. století, tamní rodinné vztahy a neutuchající snahy matek najít pro své dcery vhodné ženichy.Hrají Jaroslava Adamová, Jiří Adamíra, Mi…