Obrázek podcastu Život víry 2019/9

Audiokniha Život víry 2019/9

Délka:

1 hod 41 min

Čte:

Kateřina Hodecová

Vydavatel:

ZivotViry

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Než napadne první sníh

Než napadne první sníh

Tři lidé, tři osudy a jedno malé městečko. Podmanivý román nominovaný na Bookerovu cenu 2021. Sedmiletá Clara vysedává každý den u okna v obývacím pokoji a doufá, že každou chvíli zahlédne svou starší sestru. Rose, teenagerka plná vzdoru, utekla z domu bez jediného slo…

Obrázek podcastu Vlčák Kazan (rozhlasová hra)

Vlčák Kazan (rozhlasová hra)

Klasika světové dobrodružné literatury v režii Jana Fuchse a se skvělým hereckým obsazením.vypravěč (Vítězslav Vejražka), Johnny Thorp (Luděk Munzar), Isabela, jeho žena (Jana Hlaváčová), MacReady, jejich průvodce (František Holar), Henri, lovec (Josef Gruss), Lotty, lo…

Obrázek podcastu Labyrint bolesti

Labyrint bolesti

Ačkoli to nemusí být jasné na první pohled, bolest má v našem životě užitečnou a smysluplnou roli – upozorňuje na to, že se v těle něco děje. Problém nastává, když se mění v chronickou nemoc. Renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář rozebírá fenomén bolesti z nečekaných úhl…

Obrázek podcastu Kouzelníkův únik z reality

Kouzelníkův únik z reality

Může magický les změnit domýšlivého kouzelníka? Jakožto kouzelník dokáže Anton jednou rukou za zády rozvázat složité uzly. Jakožto člověk si sotva zvládne koupit hrnek kávy, aniž se přitom dostane do potíží. Vlastně by měl být celkem spokojený, ale občas si nemůže pomoc…

Obrázek podcastu Ďábelská zubařka

Ďábelská zubařka

Zubyrvoucí ztřeštěný příběh, u kterého se budete BÁT! Jedna z nejoblíbenějších Walliemsovek si s anglickým humorem poradí s hrůzou ze zubaře i s tajemstvím zoubkové víly a spolehlivě pobaví děti i dospělé. Výtečná audiokniha pro každého, kdo si nechce čistit zuby. Ček…

Obrázek podcastu Bouřlivé ticho

Bouřlivé ticho

Příroda má pro Raynor a jejího manžela Motha odpovědi na všechny otázky. Společně ušli tisíc kilometru po větrném, divokém anglickém pobřeží, a útesy, nebe a křídová půda pod nohama jim teď připadají jako domov. Moth trpí nevyléčitelnou nemocí, ale v přírodě jako by se …

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 6

Hovory o józe a mystice č. 6

Meditace na pozorovatele a uvědomění sebe. Princip a ukázka cvičení. Hovory č. 6 jsou namluveny tak, že je podle nich možno cvičit meditaci na pozorovatele. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Zloději času

Zloději času

V srdci starého Žižkova se skrývá více tajemství, než si dokážete představit – a každý kout má svou temnou minulost, která čeká, až ji někdo odhalí. Zahalte se do tajemné atmosféry starého Žižkova, kde se za každým rohem skrývá příběh, který touží být odhalen. Tento fa…

Obrázek podcastu Hurvínkovy příhody 2

Hurvínkovy příhody 2

Další méně známé Hurvínkovy příběhy z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové

Obrázek podcastu Lidský faktor

Lidský faktor

"Vím jen to, že ten, kdo si vytvoří nějaké pouto, je ztracen. Do jeho duše už vnikl zárodek zkázy." Joseph Conrad Rozhlasová dramatizace špionážního románu. Nahrávka z roku 1993 v režii Jana Bergera. V hlavních rolích: Jiří Adamíra a Hana Maciuchová Dále hrají: Jan …

Obrázek podcastu Hlas: Za barevným sklem

Hlas: Za barevným sklem

Před dvěma lety vydal Ivan Hlas, legendární "drsný představitel romantických písní", literární prvotinu Za barevným sklem. Podtitul knihy, který zní Putování stříbrné lžičky, malé myšky a uzlu na kapesníku evokuje křehký závan mysli, rozpomínající se na sled dějů v plyn…

Obrázek podcastu Sport je bolest

Sport je bolest

>>„Michal Novotný má zlaté ruce.“ — John McEnroe, trojnásobný vítěz Wimbledonu<< ## O audioknize Buďme k sobě upřímní: žádný sport není stoprocentně zdravý a riziko poranění číhá v každém z nich. Mnozí z nás pak musí svého oblíbeného sportu dokonce zanechat právě kv…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Poklad byzantského kupce

Poklad byzantského kupce

Kapitán Exner znovu na scéně. Tak trochu český James Bond 60. let, a pokud jej autor svede dohromady se stejně silným protiháčem, užije si čtenář, potažmo posluchač s rozkoší vtipné vypointované dialogy. Zveme vás tedy k poslechu příjemné desetidílné retrodetektivky, k…

Obrázek podcastu Malé principál

Malé principál

Malý princ v brněnském hantecu je konečně na světě! Kdo by neznal Malého prince, nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Byl přeložen do více než 300 jazyků a dialektů. Vášnivá sběratelka knižních vydání tohoto díla, Mar…

Obrázek podcastu Ve škole i za školou

Ve škole i za školou

Richard místo do školy chodí do hospody, Jindřiška shání omluvenku na venerologii, Veronika zase místo školy na gynekologii zjišťuje, jestli není náhodou těhotná s Honzou. Aleš si vzal Marcelu, protože byla tehdy na lyžáku tak neodbytná, Anita jede na romantický čundr s…

Obrázek podcastu Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Obrázek podcastu O princi Malíčkovi

O princi Malíčkovi

Jedno daleké království slaví. Narodil se dlouho očekávaný princ. Jenže příchod tří sudiček mu pěkně zamává se životem. Jak se s tím popere?Účinkují David Novotný, Boris Rösner, Josef Somr, Eliška Balzerová, Věra Hučínová, Tomáš Töpfer, Magdalena Chrzová, Antonín Hardt,…

Obrázek podcastu Mustang mimochodník

Mustang mimochodník

Čtyřdílná dramatizace stejnojmenné povídky Ernesta Thompsona Setona z knihy Divoké děti lesů. Účinkují Ladislav Mrkvička, Svatopluk Skopal, Jiří Holý a Jan Vlasák.

Obrázek podcastu Zlá krev

Zlá krev

O knize Jak mohla mladá dívka ošálit protřelé investory ze Silicon Valley, představitele americké armády i média, oslavující ji jako „Steva Jobse v sukních“? Proč nikdo nepoznal, že zázračný technologický startup s hodnotou deseti miliard dolarů je ve skutečnosti podvod…

Obrázek podcastu Jak porozumět člověku

Jak porozumět člověku

Osvojte si umění mezilidské komunikace. Občas se zdá, že jsme ztratili schopnost porozumět jeden druhému. Každému z nás byla od dětství vštěpována zejména pravidla chování, ale ohledně sounáležitosti a opravdového pochopení druhého člověka jsme se toho dozvěděli překvap…

Obrázek podcastu Půl roku na útěku před smrtí

Půl roku na útěku před smrtí

Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…

Obrázek podcastu Čertovská růže

Čertovská růže

Čertovská růže je květina, která má zázračnou moc. Voní jako sedmero rozkvetlých záhonů, ale pálí jako čert. Ví to nejen babka z pohádky Josefa Štefana Kubína, ale záhy to poznají i oba pekařští bratři Matěj s Vinckem...Kromě Matěje v podání Ivana Trojana se setkáme i s…

Obrázek podcastu Listopad 1989

Listopad 1989

Dne 21. října 2009 padl rekord v délce nepřetržitého trvání demokracie na území dnešní České republiky. První etapa začala 28. října 1918 a skončila 30. září 1938. Druhá odstartovala 17. listopadu 1989 a trvá dosud. Toto CD se zabývá den po dni, hodinu po hodině okolnos…

Obrázek podcastu 24. Hebrejština - cestovní konverzace

24. Hebrejština - cestovní konverzace

24. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.