Audiokniha Ženy z Cínové hory

Host do domu, Bůh do domu
Na této hře, která vznikla jako koláž z motivů povídek slavného humoristy Jaroslava Haška, je pozoruhodný fakt, že autorem textu je sám herec Lubomír Lipský. Není proto divu, že hlavní postava, kterou psal herec s vědomím, že sám bude jejím interpretem, nás provází vše…

Tajemství zázračné paměti
Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Osamělý mořeplavec
Rozhlasová hra Pavla Soukupa Osamělý mořeplavec dramatickým způsobem zpracovává skutečný příběh německého studenta Hanse Zitta, jenž v roce 1929 podnikl na malém říčním plavidle osamělou cestu z Evropy do Indie. Účinkují: Pavel Soukup, Jiří Schwarz, Jiří Bruder, Jiří Ho…

Pane doktore
Hrdinové v boji proti nemocem Historie medicíny od nejstarších dob po současnost. Autor přibližuje medicínské znalosti nejstarších civilizací a dává je do souvislosti se současnými lékařskými poznatky. František Gel poutavě vypráví historii medicíny od nejstarších dob p…

Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...
Thyl Ulenspiegel je historicky spíše znám jako šašek a kašpar, ale tady byl autorem povýšen na hrdinu národního odboje, přičemž se nabízí, byť kulhající, srovnání v českých dějinách přibližně s bratrem Palečkem. De Coster však byl zaražen poměrně chladným přijetím, jeho…

Večer s Václavem Větvičkou
Nahrávka Českého rozhlasu ze srpna 2010. Výběr a sestava: Václav Větvička a Robert Tamchyna. Úvod - Silnice - Stezky - Zkratky v parcích - České chodníky - Vendulka věstonická - Vinné sklepy - Žehlení u Váhu - Korida s čočkovou náplní - Kyjov 1968 - Klíče - Zahradnická…

Anička a Velikonoce
Blíží se Velikonoce a Anička dostane báječný nápad -- pojede k babičce! Na vesnici chodila do druhé třídy a měla tam prima kamarádky a kamarády. Jak se asi mají? Prožijí společně zase nějaká dobrodružství? Anička se moc těší!

Kráska a netvor
Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievč…

Očitý svědek
Vrcholem nacistických represí proti českému národu bylo vyhlazení obce Lidice 10. června 1942, které jako akt pomsty za zabití Reinharda Heydricha nařídil osobním rozkazem Adolf Hitler. Dokumentární rozhlasová hra se zabývá nejen historickými fakty provázející lidickou …

Slzy zítřka
Dokáže být člověk na Marsu lepší? Osm letmo provázaných povídek nabídne prostředí smyšlené alternativní budoucnosti. Dálky už nejsou nepřekonatelným limitem, cesta na Mars se zpomalovačem metabolismu netrvá běžným spojením déle než letní prázdniny. Bohatství a moc leží…

Sokrates - hledač blaženosti
Jedna z posledních velkých rozhlasových postav Karla Högera.Na pozadí široce komponovaného obrazu Řecka v 5. století před n. l., postihujícího "zlatý věk" Řecka i dobu úpadku Athén, líčí autor životní osudy starořeckého filozofa od narození až po trest smrti otrávením. …

Přimluvte se u ministra
Nadčasová satira Přimluvte se u ministra z r. 1980. Pro rozhlas podle bulharské předlohy Ivana Vazova připravila Helena Šoltézová. Režii měla V roce 1980 Lída Engelová. Účinkují: Václav Neužil, Monika Švábová, Vlasta Fabianová, Čestmír Řanda, Pavel Pavlovský, Jan Gross…

Šimek & Grossmann: Návštěvní den 4
Narozdíl od předchozích tří Návštěvních dnů vydaných Bontonem, které vycházely z původní pantonské verze a byly pouze doplněny bonusy nahrávek, jež se na vinyl nevešly nebo "nebyly vejity", tento Návštěvní den označený pořadovým číslem čtyři, spatřuje na zvukovém nosiči…

Píseň písní
Starozákonní Píseň písní bývá také nazývána Velepísní, či písní Šalomounovou – za autora této sbírky milostné lyriky je totiž tradičně považován právě král Šalomoun, který se prý inspiroval mnohem starší milostnou poezií staroegyptskou. Texty svatebních židovských písní…

Hrubín: Lešanské jesličky. Vánoční balada
Náš nový titul určený pouze pro digitální obchody byl původně součástí LP alba 2 58 0441"Moderní české a slovenské básnické sbírky (V)" vydaného Supraphonem v roce 1974. Vánoční balada LEŠANSKÉ JESLIČKY z pera bezesporu nejvýznamnějšího českého básníka pro děti 20. sto…

Arnošt Goldflam: Tata a jeho syn
Arnošt Goldflam načetl v brněnském rozhlasovém studiu v roce 2013 pět kapitol ze své stejnojmenné knihy. Dramaturgická a režijní asistence Alena Blažejovská. Protagonistou povídkového souboru je autorův otec: tata. Jsou zde zachycena zejména padesátá a šedesátá léta m…

Zaklínač IV Čas opovrhnutia
Vojská Nilfgaardu nezastaviteľne postupujú a čarodeji už nie sú ochotní nečinne sa prizerať. Snem, na ktorý smerujú Geralt, Ciri a Yennefer, má rozhodnúť o ďalšom osude sveta. V Geraltovi sa stupňuje nepríjemný pocit. Toľko čarodejnej moci na jednom mieste môže uvrhnúť …

Patriot
Táto audiokniha je Navaľného posledným listom svetu, v ktorom opisuje roky strávené v brutálnom ruskom väzení. Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorý upozorňoval na spreneveru a kauzy Putinovho režimu, napísal svoje pamäti. S vášňou, vtipom, úprimnosťou a statočn…

Nepostradatelní
Nepostradatelným pilířem je člověk, který dokáže vstoupit do chaosu a nastolit řád. Člověk, který umí vynalézat, navazovat kontakty, tvořit a dotahovat věci do konce. Každá instituce, která za něco stoji, má nepostradatelné lidi, kteří tímto způsobem vnášejí změny. Milu…

Jóga vědomí slovem 4
Jóga vědomí slovem 4 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z 10. 2. 2018. Obsah: 1. Princip vědomí – kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (jóga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (jóg…

101 esejů, které změní vaše myšlení
Brianna Wiest si v posledních letech vydobyla reputaci autorky jímavých filozofických textů. V této nově uspořádané sbírce se dočtete, proč by se vaše jednání nemělo řídit vášní, nýbrž účelem, proč se nebránit negativnímu myšlení, jak nacházet smysl v rutinních záležito…

Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot
Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží zpívaných tentokrát v italštině.

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Rande
Divadelní hra Rande. je komedií o seznamování mužů a žen. A o tom, jak nečekaně může dopadnout jedno rande. Navazuje na některé humorné autorovy knížky o ženách například Všechny moje plesové sezóny a Dana.