Obrázek podcastu Žebrácká opera

Audiokniha Žebrácká opera

Autor:

John Gay

Délka:

1 hod 37 min

Čte:

Jiří Knot

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Malevil

Malevil

Rok příprav, dva roky práce ve studiu a jeden z nejpoutavějších příběhů francouzské literatury druhé poloviny 20. století konečně vychází i v audioknižní podobě. V režii Jana Jiráně, v hlavní roli s Martinem Myšičkou, uslyšíte dalších 34 vynikajících českých herců, kteř…

Obrázek podcastu IN THE PUB

IN THE PUB

In the Pub – a lively and humorous poetry collection celebrating Central European and Czech pub culture, beer, and human connection. Through 48 engaging poems, this book takes you into the warm, nostalgic world of taverns and pubs where laughter flows as easily as beer,…

Obrázek podcastu Ochutnávačka

Ochutnávačka

Jejím úkolem je ochutnávat jídlo pro samotného Adolfa Hitlera. Uprostřed bouřlivých událostí druhé světové války najde mladá Němka nejisté útočiště, které je ale daleko blíž zdroji nebezpečí, než si kdy dokázala představit... Počátkem roku 1943 posílají rodiče Magdu Rit…

Obrázek podcastu O sexu s Jitkou Asterovou

O sexu s Jitkou Asterovou

Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Obrázek podcastu Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové

Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové

Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti... Lze řídi o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímav…

Obrázek podcastu Stínadla se bouří

Stínadla se bouří

Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro vše…

Obrázek podcastu Příběhy památných stromů

Příběhy památných stromů

„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Obrázek podcastu Patnáctiletý kapitán

Patnáctiletý kapitán

Děj Verneova Patnáctiletého kapitána se neodehrává dvacet tisíc mil pod mořem, na Měsíci ani na kometě letící hlubokým vesmírem neznámo kam. Je to příběh, který se mohl skutečně odehrát, aniž bychom museli do hry osudu zapojit nějaký převratný vynález, jaké se ve Verneo…

Obrázek podcastu Lada: Kocour Mikeš Díl 1.

Lada: Kocour Mikeš Díl 1.

Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš Díl 1." vydal Bonton Music v roce 1995. Později vyšly některé části vyprávění o kocourkovi, který uměl mluvit v podání herečky Nadi Gajerové na různých CD, ale kompletní titul v původní sestavě a délce vydává Supra…

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Obrázek podcastu Musela jsem zemřít

Musela jsem zemřít

Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt…

Obrázek podcastu Předmluva - Americká elegie

Předmluva - Americká elegie

Otázka, jak číst knihu, snad není stejně stará jako knihy samy, ale patrně se vynořila nedlouho po jejich vzniku. U memoárů je zvlášť důležitá. Kdo je autor a co chtěl sdělit? Jaký je vztah prvního plánu příběhu k jeho zamýšlené strategii? Obsahuje po vzoru dávných esot…

Obrázek podcastu Před povodní

Před povodní

Vilu na břehu řečovické řeky navštěvuje neznámý host. Přichází starou studnou a nepatří do suchozemského světa. Také Hanu Strnadovou přitahuje spíše svět pod hladinou než mezilidské vztahy ve městě. Nešťastně zamilovaný Jarda Vávra pozve na návštěvu Haninu bývalou psych…

Obrázek podcastu Později

Později

Jmenuju se Jamie Conklin a myslím, že tohle je horor. Přesvědčte se sami... Jamie má sice do dospělosti ještě daleko, ale o životě i smrti už toho ví mnohem víc, než by sám chtěl. Otce nikdy nepoznal a jeho maminka, newyorská literární agentka, zápasí v době ekonomické …

Obrázek podcastu Růže sama

Růže sama

Teprve v dalekém Japonsku vykvetl z francouzské růže květ… V životě pařížské botaničky Rose chyběl otec tak dlouho, že ze svého srdce jeho a vlastně i všechny ostatní muže vytěsnila. Když ale obdrží zprávu, že tento zámožný japonský obchodník se současným uměním zemřel …

Obrázek podcastu Šest na bidýlku

Šest na bidýlku

Šest na bidýlku byla populárně-naučná parodie na rozhlasové hitparády populárních písní (název odkazuje k tehdejší rozhlasové "Houpačce", hitparádě "12 na houpačce", kterou v Československém rozhlase uváděl Jiří Černý). Redaktor Kukla a doktor Žirecký komentují nahráv…

Obrázek podcastu Pražský kavárník

Pražský kavárník

Dalimil Klapka čte z knihy esejisty a historika umění Josefa Kroutvora. Kroutvorovy toulky historií se nesoustředí pouze na samotný prostor kaváren, ale právě skrze ně a společnost v nich sedící jsou akcentovány změny kulturní, společenské i politické. Nabízí se tak jed…

Obrázek podcastu Skryté obrázky

Skryté obrázky

Když nevinné dětské kresbičky tají strach a hrůzu… V pastech drogové závislosti může uváznout každý – i nadějní atleti jako Mallory Quinnová. Stačilo zranění, které ji vyřadilo ze stipendijního programu na univerzitě, pak více než malé množství prášků na bolest, a už se…

Obrázek podcastu Josef Václav Sládek

Josef Václav Sládek

Z komentáře Dr. Vladimíra Kováříka k původnímu LP albu 1118 1470 "Josef Václav Sládek" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...Vrátil se (z Ameriky), ještě nějaký čas tápal až konečně existenčně zakotvil jako středoškolský profesor. Vše…

Obrázek podcastu Návrat Medicejů

Návrat Medicejů

Když se Cotton Malone pustí do vyšetřování podezřelého kardinála, netuší, že stojí na prahu největšího finančního skandálu v dějinách církve. Statisíce eur, mrtvý člen švýcarské gardy a nájemný vrah spouštějí lavinu událostí, které vedou až do srdce Sieny a Florencie. M…

Obrázek podcastu Jak drahé je zdarma

Jak drahé je zdarma

Proč se při rozhodování chováme iracionálně a jak to napravit? Téměř žádný člověk se při rozhodnutích nechová racionálně a marketing toho umí perfektně využít: Kolikrát vás dostala nějaké akce 2 + 1 zdarma, nebo třeba neodolatelné povánoční výprodeje? Peníze a cena ovli…

Obrázek podcastu Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Enola Holmesová - Případ pohřešovaného markýze

Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým…

Obrázek podcastu Zpěv tichých dní

Zpěv tichých dní

Jak najít hlas v okamžicích, kdy ticho pálí nejvíc? Zpěv tichých dní je román o ženě, jejíž sny a touhy se tříští ve vlnách velkých dějin, ale její vnitřní hlas dál nese paměť, bolest i naději. Citlivě napsaná rodinná kronika o mateřství, ztrátách a odolnosti v době, kd…

Obrázek podcastu Dubánek a noční bouře

Dubánek a noční bouře

Další příběhy z Dubánčího světa jsou tady. Nové příběhy dubánka Borka, které volně navazují na knihy Dubánek a tajný vzkaz a Dubánek ve světě lidí. Skučení větru, praskání větví, bubnování deště. Najednou všechno utichlo. Les strnul a znehybněl. Další dobrodružství du…

Obrázek podcastu Ve zdech

Ve zdech

Sny jsou skutečné. Noční můry také. A proto je musí někdo pochytat. Ve zdech každého pokoje, ve kterém někdo někdy snil, se nachází Kraj snů, plný nejrůznějších postav, jejichž úkolem je chránit svět Snílků. Co kdyby se ale ve zdi objevila trhlina a hrozilo, že noční mů…