Audiokniha Ze vzpomínek ředitele kočovné divadelní společnosti

Děloha
Selma, mladá žena na prahu třicítky, má v životě dvě pevné konstanty. Práci, na které jí záleží mnohem méně, než by se mohlo na první pohled zdát, a toxický vztah se sebedestruktivním Adamem, v němž je pocit absolutní samoty přítomný stejně intenzivně jako láska. Když k…

Zlaté dukáty
Pohádkových hrdinů, čar a kouzel není nikdy dost. Devět pohádek, v nichž se čtenář setkává s lidskými postavami i pohádkovými hrdiny, čarami a kouzly. Mladý učitelský Jeník miluje pannu Márinku, vzájemně si vyznávají lásku na hrázi u zamrzlého rybníka. Jak ale založit …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nobody – muž z Neznáma
Geniálnější než Poirot, nápaditější než Houdini. Klasický dobrodružný román z cyklu Nobody o záhadném Angličanovi, pro kterého nic není nemožné. Člověk s pronikavým úsudkem, eskamotér a detektiv vyřeší jakoukoliv záhadu. Po celou plavbu ze Southamptonu do New Yorku se n…

Dialog pro hlas muže a ženy
Dramatická báseň Petra Skarlanta z r. 1982 o přátelství a lásce mladého manžeského páru. Hudebně dramatická kompozice a literární příběh. Účinkují: Viktor Preiss a Jana Preissová.

Život víry 2023/09
Život víry 2023/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Mariam Ibrahímová: I ve vězení jsem měla radost Súdán…

Florencie, moje (sebe)láska
Chcete se cítit dobře na duši? – Jeďte do Itálie! Formou deníku psaná zpověď vyčerpané sedmadvacetileté ženy, která se odhodlá změnit prostředí a odjet na sto dní do Florencie. Její zápisky jsou osobitým cestopisem o italské kultuře, umění, gastronomii a Italech samotn…

Opustíš-li mne
Dokumentární koláž na téma vztahu k domovu a životu ve vynucené emigraci. Herec a rozhlasový redaktor Jiří Hanák kladl v roce 1994 otázky lidem, kteří prožili velkou část svého života mimo svůj domov a hledali cestu zpět.

Lazebník sevillský
Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais byl mužem mnoha tváří i profesí. Za svého života se stal hodinářem vynálezcem, hudebníkem, politikem, tajným agentem, obchodníkem se zbraněmi, ale také aktivním účastníkem hned dvou světových revolucí - americké a francouzské. Nejví…

Úkol pro šaška
V Čechách nastává před husitskými bouřemi v letech 1402–1403 dramatická situace. Král Václav IV. je svým bratrem Zikmundem zbaven vlády a nakonec uvězněn ve Vídni, zemi drancují kočovní Kumáni a zároveň probíhá občanská válka mezi stoupenci Václava a Zikmunda. Podrychtá…

Hurvínek a lupiči
O hříčku Divadla S + H Hurvínek a lupiči z roku 1979, která vyšla ještě na černé gramofonové desce, si posluchači už několik let psali. Teď tedy dostávají do rukou další album s archivními nahrávkami tohoto divadla, v nichž interpretuje oba dřevěné hrdiny ještě jeho dlo…

Dědečku, vyprávěj
Knížka Dědečku, vyprávěj ukazuje svět etikety pohledem malého děvčátka a jejího trpělivého a laskavého dědečka. Děti se naučí základům chování ve společenských situacích, které jsou přiměřené jejich věku a zkušenostem. Dozvědí se, jak se máme chovat v rodině, na ulici, …

Stříbrné dobrodružství
Je sychravý a tmavý večer. V suchém listí někdo chodí a přes cestu zase leží široký černý pruh. Jedna svítilna zhasla ... Příběh osamělého chlapce Bertíka, na kterého nemá nikdo z dospěláků čas. Přál by si mít alespoň jednoho kamaráda. Z oblaku se náhle vynoří Robin a …

Hrubín: Romance pro křídlovku
Jde o poemu, cožPříběh, který básník František Hrubín vyprávěl na prázdninové cestě do Florencie dvěma svým přátelům, prožíval jako chlapec v lešanském ráji svého dětství. Příběh, v němž Láska aSmrt hrály jednu z nekonečné řady svých partií o lidské osudy. V sázce byly …

100 statečných - Host č. 6 - Tomáš Mazal 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - T. Mazal (esejista a editor, životopisec Bohumila Hrabala)

Panoptikum hříšných lidí
Panoptikum hříšných lidí (1971), tak se jmenuje druhý ze tří souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady Kno…

Holka, která zachránila Vánoce
Pomohla přivést na svět Vánoce. A teď musí bojovat o jejich záchranu… Amélie Darrecková z Londýna se stala prvním dítětem, které uvěřilo v Otce Vánoce, a on jí to nikdy nezapomněl. Loni měl však na Štědrý den poněkud jiné starosti: Elfhelm totiž zákeřně napadli obludní …

Válkotvůrci
V Římě navštívíte místo, kde se během pandemie sejdou dva zvláštní milenci, potkáte vojáky budoucnosti, muže za oponou, kteří rozpoutávají války ve prospěch lidstva, setkáte se s chlupatými mimozemšťany a vypravíte se i na největší dobrodružství, které lze zažít jenom n…

Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury
Když dějiny výtvarného umění připomínají komedii plnou omylů… Výtvarný kritik Jan H. Vitvar se nás rozhodl vzít na zábavnou a dobrodružnou exkurzi po dějinách vizuální kultury, která ukazuje, že cesta k pochopení umění bývá leckdy velmi dlouhá a plná nečekaných zákrut. …

Nejlepší den pro umírání
Thompson nemůže žít ani s lidmi, ani s elfy. Pro jedny je nenáviděným půlelfem, pro druhé zase opovrhovaným poločlověkem. Jeho domovem se teď stalo gobliní město Likario. Nechává se najímat jako žoldák, prozkoumává staré chrámy a hledá poklady, bojuje s orky i s prastar…

Nevykládej mi pohádky
Líbila se Vám kniha Fimfárum? Určitě se nechci poměřovat s Janem Werichem, ale i tak sázím polovinu království na to, že se Vám budou líbit i tyhle pohádky, zvlášť když je tak skvěle načetl Igor Bareš. V jeho podání se budete upřímně strachovat o prince bojujícího s hro…

Život víry 2025/11
Život víry 2025/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek, Jiří Matuška a Daniela Kenningová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. ------------------------------------------ Z obsahu čísla: * rozhovor…

Babička
{'cs': 'Příběh prosté, ale moudré babičky převyprávěl autor tak, aby mu snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy.\xa0Příjemný poslech!\n\nProstou, avšak moudrou babičku Boženy Ně…

O myších a lidech
Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…