Audiokniha Ze hry do hry

Robinson Crusoe
{'cs': 'Slavný román Daniela Defoa býval často považován za knihu pro děti příliš těžkou a nesrozumitelnou. Od jeho vzniku byly napsány mnohé verze pro mládež, v nichž se původní obsah do jisté míry stírá. Převyprávění spisovatele Františka Novotného se tak stalo doslov…

Huna - Tajemství
V této audioknize se seznámíte se ztraceným a znovunalezeným učením, které havajští kahunové pojmenovali Huna - Tajemství. Dozvíte se jakým způsobem můžete navýšit svou vitální energii, jak pomocí této energie léčit a jak účinně dosahovat všech cílů, na které se zaměřít…

Jan Vojáček: Umění být zdráv
Proč neustále roste počet chronicky nemocných lidí? A proč si s těmito chorobami současná medicína neumí poradit? Jak naslouchat signálům těla a napojit se na svou skutečnou podstatu? Jeden z nejuznávanějších představitelů funkční medicíny Jan Vojáček vám ukáže, jak ve …

Baar: Chodské pohádky
O přízeň malých i velkých posluchačů se uchází výběr z Chodských pohádek, které katolický kněz, spisovatel a sběratel pohádek Jindřich Šimon Baar sesbíral v jedné kouzelné části naší země. Svým nezapomenutelným a jedinečným vyprávěčským darem prohloubil a obohatil původ…

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Velká solární
Poslechněte si napínavý sci-fi příběh Ondřeje Neffa z roku 1987 o slavném klání kosmických lodí. V nervy drásajícím závodě kolem Slunce jde doslova o život. Pilotům záleží na jediném - vyhrát za každou cenu. Co všechno jsou pro to ochotni obětovat? Lásku, morálku, nebo …

Angličtina do práce A1 -B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina do práce A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém učení, to zna…

Text
Může být mobil nástrojem odplaty? Sedmadvacetiletý Ilja Gorjunov se po sedmi letech ve vazbě vrací z vězení domů – a rázem se mu zhroutí svět. Matka mu zemřela, přítelkyně na něj dávno zapomněla a nejlepší kamarád mezitím založil rodinu, takže o kontakty s kriminálníkem…

Příšerné příběhy strýce Montaguea
Soumrak padá, mlha houstne, vítr kvílí ve větvích.... Nastal ten správný čas navštívit strýčka Montaguea. Strýc Montague žije v rozlehlém ponurém domě, jen se svým sluhou Franzem, kterého nikdy nikdo neviděl. Přestože cesta do jeho sídla vede přes tajuplný les plný zvl…

Nezlomní: Prošli džunglí, aby našli nejlepšího přítele
Knižní předloha filmu s Markem Wahlbergem v hlavní roli, skutečný příběh o osudovém setkání sportovce a psa. Když závodíte 700 kilometrů skrz džungli a hory Ekvádoru, toulavý pes v patách je to poslední, co potřebujete. Přesně to se ale stane Mikaelu Lindnordovi, když j…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

(A)sociálne prasa
Veľké množstvo kníh o osobnom rozvoji ponúka rôzne príbehy ľudí, s ktorými sa bežný človek len ťažko dokáže identifikovať. Na začiatku je iba garáž a človek, ktorého všetci považujú za blázna, no vďaka jeho vlastnej šikovnosti sa z neho napokon stane „superčlovek". Avša…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Nebe nad Jemenem
Český chirurg uprostřed největší humanitární katastrofy na světě. Odjet jako chirurg na misi s Lékaři bez hranic neznamená jen vracet vyhřezlá střeva zpátky do břicha. I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomnou hrozbu cholery, operace těžce postřelených dětí a ned…

Tma
Vánoce, Vánoce přicházejí. A naděje tě zabije, protože umírá poslední. Ve srubu na návrší Malé Fatry, kam přijel strávit poustevnické Vánoce daleko od lidí, si chtěl bratislavský scenárista původně ulevit od věčných stresů a předrozvodových hádek. Jenže osud to má i v t…

Zdrhej, poutníče!
Carpetie se rozpíná a její vůdce Herpes se nezastaví před ničím. Ohrožena je tak Halinie, Čtvéra, ale i Erotreja, Lichán a Aquilonie. Rumblitzova parta si vybírá zasloužený odpočinek a nedozírným vojskům se tak musí postavit Aquilonský spolek bez pomoci magie. Jak vypad…

Listy z mého mlýna
Daudetovy Listy z mého mlýna z roku 1872 jsou autorovou prozaickou prvotinou, a to nesmírně zdařilou. Alphonse Daudet prchal do svého mlýna v kraji Provence před ruchem pařížského života. Jihofrancouzská Provence na něho dýchala nostalgií dětství. Alphonse Daudet (1840-…

Nejkrásnější pohádky - Červená Karkulka
Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Červená Karkulka v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

Tajemství jeskyně pokladů
Tajemství jeskyně pokladů je napínavý příběh, který děti učí, že nejcennější poklady nelze přepočítat na peníze. Dobrodružný příběh ve foglarovské tradici o přátelství, napětí, dobrých skutcích i poučení. Ilustrátor Petr Morkes získal za svou tvorbu mnohá ocenění. Dvaná…

Krvavá historie roku 2
Poslední román Victora Huga; napsal jej v sedmdesáti letech, bezprostředně po krvavém potlačení pařížské komuny roku 1871. Psát v té době oslavný román o nejpohnutějším roce Francouzské revoluce, o roce 1793, byl čin hodný Hugovy velikosti. Vyděšení Francouzi raději o r…

Řek Zorba
Velkolepá oslava života, přirozenosti a chuti žít. "Carpe diem." EDICE LEGENDY s příběhem oslavy života podle knižní předlohy oscarového snímku s Anthony Quinnem v titulní. Knižní předloha oscarového snímku s Anthony Quinnem v titulní roli člověka, který dokáže vychut…

Vyzvědačka
V Coelhově audioknize Vyzvědačka ožívá skutečný příběh Maty Hari, slavné kurtizány obviněné ze špionáže, která byla před sto lety popravena pro velezradu. Mata Hari byla tanečnice, šokující a těšící publikum za první světové války, a stala se důvěrnicí některých z nejbo…

Hrášková princezna a skřítek se šišatou hlavou
Láska v pohádkách prochází vždy velkými zkouškami. Stejně tak je tomu v příběhu prince Eduarda. Zamiloval se do Božidary, která je krásná, chytrá, hodná, skromná, ale není z urozeného rodu. Mezi princeznami není moc velký výběr: skoro u každé hrozí, že by princ mohl při…