Audiokniha Zbavte se zvyku být sami sebou

Noční dům
Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka Toma, aby z telefonní budky někomu náhodně zavolal a vystřelil si z něj, vypadá to jako nevinná lumpárna. Jenž…

Naučte mě zabít draka
Závěrečný desátý díl série Sedmý smysl s Hankou, Sváťou, Rafanem a dalšími. Příběh plný zvratů a dobrodružství. Jak to dopadne s nadaným Vítkem, stane se rytířem?

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Purpurová síť
Oddělení analýzy případů v čele s Elenou Blancovou se pokouší rozkrýt tajnou organizaci Purpurová síť, která šíří nahrávky s mučením lidí. Pro Elenu je případ velice osobní, protože se spolkem se zapletl i její ztracený syn Lucas. Z oběti se ale proměnil v mučitele a te…

Fynn: Pane Bůh, tady Anna
Čte Bára Hrzánová Hudba a zpěv Aneta Langerová Režie Hana Kofránková Hudební produkce Jakub Zitko Vše, co nás přesahuje, řečeno jasně a zajímavě ústy malého děvčátka Anny, ve skvělé interpretaci Báry a Anety, doplněno dvěma bonusovými písněmi Báře Hrzánové a Anetě Lan…

Vražda na zahradě
Tři detektivní povídky spojují záhadná úmrtí. Soukromý detektiv Pavel Havránek nepoužívá pistoli, má rád pivo, českou kuchyni a klasické hospody a na své pachatele má kromě dlouholetých zkušeností a starých policejních známostí jen intuici, logiku a důvtip. Kdo stojí za…

Černý korzár
Padouch musí za své činy zaplatit! Příběh italského šlechtice, který mstí smrt svých bratrů. Odehrává se pozadí bojů námořních lupičů a korzárů proti španělským koloniím v 17. století. Ze tmy vystoupil muž v hedvábném kabátci. „Černý korzár,“ zašeptali piráti. „Vy jst…

Spací vady
Divadelní hra Spací vady, která měla premiéru v říjnu 2010 v pražském Divadle Na zábradlí, je mistrně vystavěné drama pro tři herečky. Na neurčitém místě se v něm po smrti ocitají anglická prozaička Virginia Woolfová, americká básnířka Sylvia Plathová a výstřední milion…

Vánoční příběh a dva navíc
Nechte se osvěžit nenapodobitelným humorem spisovatele a novináře Karla Poláčka a zároveň si připomeňte umění Josefa Kemra, Rudolfa Hrušínského a několika dalších hereckých legend. Z bohaté povídkové tvorby Karla Poláčka vám k poslechu nabízíme tři brilantní etudy. Ván…

SPRÁVNÁ PĚTKA u moře
Prázdniny jsou tady! Správná pětka odjíždí na farmu do vesnice Tremannon. Dají si slib, že se tentokrát do žádného dobrodružství nezapletou. Opak je však pravdou. Dědeček jejich nového kamaráda Yana byl kdysi jedním z vrakýřů, kteří vysílali z věže uprostřed pevniny svě…

Vánoční skřítek
Kouzelná atmosféra Vánoc může přilákat i vánočního skřítka, který umí plnit tajná přání. Když se mu to podaří, může zůstat na světě... Jaké je to ale přání a komu ho má splnit, na to musí přijít sám. Ve hře se objeví podivínský řezbář Damián, který skřítka vyřezal, kurá…

Pochovaní zaživa
Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa …

Zlý duch Lumpacivagabundus aneb Ludrácký trojlístek
Tři svobodní mládenci - truhlář, švec a krejčí - vedou lehkomyslný život plný zahálky a často nad poměry svých skromných živností. Ani jeden z nich se nechce usadit a vést spořádaný rodinný život. Za všechno může zlý duch Lumpacivagabundus, který má povedený trojlístek …

Bohové na Marsu
Sci-fi pro romantické duše. Pokračování Princezny z Marsu. Tentokrát John Carter pátrá po své manželce, krásné Dejah Thoris a dostává se do mnoha nebezpečí. Dobrodružství a akce od začátku do konce. Zaposlouchejme se do starodávného příběhu o návratu dobrodruha Johna Ca…

Bárdy: Radičová
Kým je v skutočnosti žena, ktorú označili za „politickú mŕtvolu“ a ona v prezidentských prieskumoch porazila aj Roberta Fica? Prečo sa napriek tomu nestala prvou ženou na poste hlavy štátu a skončila vo vysokej politike? Prečo sa nedokáže zastaviť, keď hovorí o deťoch a…

Klub nenapravitelných optimistů
Píše se rok 1959 a dvanáctiletý Michel Marini prožívá první krizi v rodině. Rodiče se nemohou na ničem shodnout a bratr Franck přes jejich odpor narukuje do války v Alžírsku. Michelovým jediným útočištěm se stávají knihy a utajený šachový klub ve čtvrti Montparnasse, kd…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Supraphon vypravuje...2 (Němec, Hašek, Neruda, Čapek, Haas, Rada)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Čarostřelec
Napínavý příběh z roku 1789 odehrávající se v Jizerských horách. Bývalý jezuita Vilém a podivínský lékař Šulc pátrají po okolnostech svatokrádeže. Postupně v jejich okolí přibývá krvavých vražd a oba se nakonec dostávají mezi pytláky a pašeráky, jimž vládne pověstný čar…

Anděl smrti
Proč zmizel zeman Smil z Tubože? Oldřich z Chlumu znovu pátrá v tajemných lesích Kokořínska. Na počátku je zmizení zemana Smila z Tubože. Tím to ale zdaleka nekončí. Jaký smysl má erb s harpyjí, kde se nachází Čertova rokle a proč se zjevuje anděl smrti? S Oldřichem z…

Zátopkovi u Nepilů
Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře 1988 Dana a Emil Zátopkovi mi pomáhali, už je to dávno, skoro čtyřicet let, propagovat hnutí Buď fit. Ve šťastné chvilce se zrodil nápad seznámit je …

Zmizení Sáry Lindertové
Jednoho podzimního večera vešla bezproblémová studentka Sára Lindertová do metra a víckrát ji nikdo neviděl. Hlavní vyšetřovatel Richard Ehler spojuje Sářino zmizení se starým případem, který mu ani po letech nedá spát. Po dívce pátrá i její sestra Klaudie a Sářin příte…

Skalní plemeno
Kamenité Posázaví bylo častým těžištěm námětů románů Jana Morávka (1888-1958), českého prozaika, jehož realistické až kronikářské příběhy vyhledávali čtenáři především ve 40. letech 20. století. Autor s blízkou znalostí vylíčil osudy lidí ze sázavského poříčí s jejich z…

Herecký portrét Ladislava Peška
Z bohatě vybavené tiskoviny vydané v Supraphonu v roce 1965 u příležitosti jmenování LADISLAVA PEŠKA (*4.10.1906 - †13.7.1986) národním umělcem vybíráme charakteristiky jednotlivých rolí uvedených na albu DV 15263, jež bylo přílohou této publikace a jež nyní vydáváme po…

100 statečných - Host č. 49 - Osamu Okamura 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - Ing. arch. O. Okamura (architekt)