Obrázek podcastu Zatracenci

Audiokniha Zatracenci

Délka:

10 hod 37 min

Čte:

Jiří Pobuda

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zamrzlé duše

Zamrzlé duše

Renata Kalenská v silných osobních rozhovorech odkrývá příběhy ženských i mužských obětí sexualizovaného násilí. K sestavení této knihy autorku inspirovala především Jasmína Houdek, lektorka kurzů sebeobrany pro ženy. Novinářce svěřila svůj výjimečný příběh, v němž doká…

Obrázek podcastu Nejsem cVok

Nejsem cVok

Nudný pobyt v kempu se mění v hledání tajemství středověkého řádu zlaté lebky Dan žije v 21. století, jeho rodiče se rozvedli a on je nucen trávit s tátou obyčejné léto ve stanu u rybníka Svět. Kdo je však podivná dvojice, která svým vzezřením vůbec nezapadá mezi rekrea…

Obrázek podcastu Peníze, nebo život!

Peníze, nebo život!

Bratři Krausové uvažují, zda by za větou „Peníze, nebo život!“ neměl být spíše otazník. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Obrázek podcastu Dům doktora Fišera

Dům doktora Fišera

Podivín doktor Fišer do svého domu obehnaného plotem s ostnatým drátem nikoho nepouští. Když se Petrův otec zmíní, že pro doktora pracuje, probudí v synovi zvědavost. V domě na kopci prý bydlí nějaký kluk. Nikdo ho ale nezná, do školy nechodí, nehraje florbal… Petrovi s…

Obrázek podcastu Kde raky spievajú

Kde raky spievajú

Ako dlho si uchrániš srdce? Neuveriteľný príbeh o samote zúfalstve, odvahe prežiť, vytrvalosti, boji s predsudkami, ale aj o láske a nádeji. V pokojnom mestečku Barkley Cove na pobreží Severnej Karolíny dlhé roky kolujú strašidelné historky o Dievčati z močiara. Keď sa …

Obrázek podcastu Odvaha žít

Odvaha žít

Tato kniha je určena pro tebe, odvážný čtenáři. Této knize můžeš plně důvěřovat, napsal jsem ji proto, že nám oběma jde o stejnou věc – vyměnit zbabělost za odvahu žít život podle sebe. Nebýt otrokem systému a myšlení, skrze které jsi ovládán a redukován na bezvýznamnou…

Obrázek podcastu Don Giovanni

Don Giovanni

Víte, proč známý svůdník Don Giovanni zabil sevillského komtura, který ho přišel později ze záhrobí potrestat za jeho hříchy? A co je vlastně obsahem velmi zvláštního zápisníku, jehož majitelem je Giovanniho sluha Leporello? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Ji…

Obrázek podcastu Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Tvrzení slovutného alchymisty o nemožnosti uměle vyrobit zlato způsobilo v 16. století v jistých kruzích poprask. Právě jeho první oficiální pokus o výrobu zlata totiž dopadl skvěle. A tak jsou na Kelleyho nasazeni špehové... Ve hře se všechno děje s humornou nadsázkou.…

Obrázek podcastu Příběhy léčitelky

Příběhy léčitelky

Tato kniha vám nabízí možnost nahlédnout do příběhů lidí, kteří se vydali řešit své problémy v životě, ať už zdravotní, osobní nebo nadpřirozené s dennodenními zajímavostmi, které je potkávaly. Kromě příběhů najdete v knize spoustu návodů a rad, které vám můžou pomoci v…

Obrázek podcastu Církev a válka

Církev a válka

Proč nacházíme četné zobrazení zbraní v kostelech? Existuje vůbec něco, co bychom mohli nazvat spravedlivou, nebo dokonce svatou válkou? Teolog Martin Weis zdůrazňuje, že válka v žádném případě nikdy nebyla a není Božím záměrem, a to ve čtrnáctidílném cyklu, který nabíz…

Obrázek podcastu Anna R.

Anna R.

Více než sto let staré dopisy schované na půdě chalupy v Dobřívě odhalují skutečný příběh z první světové války a jejich pisatelé ožívají. František Reindl, majitel rozlehlého hospodářství, odchází do války, jejíž smysl je mu cizí. Břemeno správy statku spočine na ramen…

Obrázek podcastu Kluk v sukních

Kluk v sukních

Úplně první kniha ze všech úžasných autorových knih. Vybočte z řady ! Jen do toho ! Denisovi je 12 let a je jiný. Ptáte se proč? No, malou nápovědu najdete v názvu této audioknihy! Jeho život je nudný a osamělý. Maminka odešla před dvěma lety a moc mu chybí. Otec - řid…

Obrázek podcastu Tak pravil Švejk

Tak pravil Švejk

Absurdní próza s hlavním hrdinou Švejkem je ironickým a groteskním dialogem autora s komunistickou mocí a ideologií 50. let.V režii Markéty Jahodové, čte Ladislav Mrkvička.

Obrázek podcastu Dr. No

Dr. No

Bond, James Bond. Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, očekával dovolenou na slunci. Když však v hotelovém pokoji objeví smrtící stonožku, je po dovolené. James Bond, vyslaný M, aby vyšetřil záhadné zmizení šéfa jamajské stanice MI6, …

Obrázek podcastu V ráji šumavském

V ráji šumavském

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Obrázek podcastu Viewegh: Můj život po životě

Viewegh: Můj život po životě

Dne 8. 12. 2012 nečekaně praskla Michalovi Vieweghovi, jednomu z nejčtenějších českých spisovatelů, aorta. Po úspěšných pokusech o oživení se zcela dezorientovaný Michal znovu pomalu začal učit mluvit a vnímat svět. Kolaps krátkodobé paměti byl takový, že se lidé ze spi…

Obrázek podcastu Obsluhoval jsem anglického krále

Obsluhoval jsem anglického krále

Román obsluhoval jsem anglického krále, zachycující životní dráhu číšníka a hoteliéra v průběhu dramatických událostí a politických zvratů 20. století, napsal Bohumil Hrabal roce 1971. Pojednává o touze malého pikolíka dosáhnout uznání i bohatství, neboť cítí, že jím d…

Obrázek podcastu Dny opuštění

Dny opuštění

Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Žena si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se jí muž opět …

Obrázek podcastu Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1

Přežít a závodit: Jeden rok šéfa stáje F1

„Zkrátka jsem jiný než šéfové ostatních stájí. Umíte si mě představit u Mercedesu? Panebože!“ Rázovitého Itala s německy znějícím jménem znali donedávna především skalní fanoušci motoristického sportu. Díky dokumentárnímu seriálu Netflixu F1: Touha po vítězství je však …

Obrázek podcastu Zrozen, aby byl králem

Zrozen, aby byl králem

Cyklus 12 rozhlasových her o životě Ježíše Krista. Dorothy Leigh Sayersová se této látky chopila jako zkušená spisovatelka- a přitom s pokorou a s úctou k biblické látce, k níž přibrala pár legend, které se k biblickému vyprávění později připojili. V každém příběhu usly…

Obrázek podcastu V bílém plášti

V bílém plášti

Svorníkem povídkové sbírky jedněch z nejlepších českých autorů současnosti jsou postavy mužů a žen v bílých pláštích, na jejichž práci závisí naše zdraví a mnohdy i život. Příběhy z prostředí nemocnic, sanitek i zubařských ordinací, ve kterých na nemoci, přicházející st…

Obrázek podcastu Doktor Jajbolí

Doktor Jajbolí

Bol raz jeden les, v ktorom okrem zvieratiek a stromov žil aj pán zverolekár – Doktor Jajbolí. Všetci ho mali radi, lebo vedel každému správne pomôcť s jeho boliestkou. Každé ráno budil obyvateľov lesa i mestečka krásny spev kohútika Zlatohláska. Jediný, komu tým liezol…

Obrázek podcastu Geniální přítelkyně IV.

Geniální přítelkyně IV.

Čtvrtý díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. V závěrečném díle tetralogie přijde vyvrcholení příběhu a tvrdé zúčtování. Elena opustila manžela, aby žila s Ninem Sarratorem, kterého si oblíbily i její dvě …

Obrázek podcastu Sladkobol

Sladkobol

>>„Dokonalý lék na toxickou pozitivitu.“ — Adam Grant, autor knih Ještě to promysli a Skrytý potenciál