Obrázek podcastu Zapomenutá vražda

Audiokniha Zapomenutá vražda

Délka:

6 hod 8 min

Čte:

Jan Meduna

Vydavatel:

Vyšehrad

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Babí léto na modré vodě

Babí léto na modré vodě

Rozhlasová hra Babí léto na modré vodě je citlivě vylíčeným příběhem citového vztahu dvou stárnoucích lidí. Vztahu, který vzplanul při lázeňském pobytu, který však postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro jejich život.Když v roce 1979 napsal známý autor rozhl…

Obrázek podcastu Moskva-hranice

Moskva-hranice

Román Moskva - hranice popisuje děsivý rozklad charakteru, individuality a lidské důstojnosti v sovětské společnosti třicátých let. Vychází z autentického svědectví autora Jiřího Weila, kterému nikdo nechtěl uvěřit a které ovlivnilo celý jeho život.Weil v románu píše o …

Obrázek podcastu Život víry 2020/10

Život víry 2020/10

Život víry 2020/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška, Petr Hodec. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – 400 let od Bílé hory Jaké změny politické, náboženské, so…

Obrázek podcastu Dotazník

Dotazník

Básník, prozaik a esejista Jiří Gruša (1938-2011) publikoval svůj román Dotazník poprvé v pražské samizdatové edici Petlice v roce 1976.Zahradní architekt neúspěšně hledá zaměstnání, a když už pošestnácté drží v ruce osobní dotazník, rozhodne se jej vyplnit co nejpečliv…

Obrázek podcastu Podzemnice olejná

Podzemnice olejná

Fantaskní příběh Zdeňka Svěráka o lidech, kteří byli připraveni o "klíče" k domovu i svobodě.Osoby a obsazení: Jana (Vlasta Žehrová), Karel (Zdeněk Svěrák), Petlach (Jiří Pleskot), Bláža Petlachová (Jiřina Jirásková), správce (Petr Pelzer) a Tománek (Martin Růžek). Reži…

Obrázek podcastu Mne soudila noc

Mne soudila noc

Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Obrázek podcastu Siddhartha

Siddhartha

Povídka Siddhárta nese podtitul "indická báseň" a vypráví příběh bráhmanského syna Siddhárthy odehrávající se ve starověké Indii v době Buddhových časů. Siddhártha spolu se svým společníkem Góvindou opouští svůj domov a vydává se na náročnou a stratiplnou cestu hledat s…

Obrázek podcastu Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama…

Obrázek podcastu Životom na zelenú

Životom na zelenú

Nezvyčajné memoáre oscarového herca Matthewa McConaugheyho obsahujú pol storočia úvah a životných lekcií, sú nasiaknuté nenúteným šarmom i emóciami a oslavujú myšlienku, že to, čo nás napĺňa, je cesta a nie cieľová destinácia. V tejto audioknihe sa snúbia zábavný životo…

Obrázek podcastu Vedecké okienko

Vedecké okienko

Horím pre chémiu (občas doslova) a snažím sa svoj plameň preniesť ďalej. V audioknihe ti pomôžem objavovať čaro prírodných javov a krásy prírody zahalené rúškom tajomstva. Budem ti klásť všemožné otázky naprieč celým spektrom prírodných vied. Prečo je tráva zelená? Pijú…

Obrázek podcastu Ako sa menia názory

Ako sa menia názory

Prekvapujúca veda o viere, názore a presviedčaní Audiokniha vás prevedie dôkladným výskum dôvodov, prečo niektorí ľudia nikdy nemenia svoje názory a iní áno, a samozrejme nevynecháva ani jeden z najväčších problémov súčastnosti – postfaktickosť a svet konšpirácii. Čo pr…

Obrázek podcastu Na kole přes Afriku

Na kole přes Afriku

Jet do Afriky a poznat tamní přírodu, to je sen kdejakého kluka. Ne každý ale v sobě později najde sílu na to, aby takový dětský sen skutečně prožil. Tohle je příběh snu, který se opravdu stal. Začíná pod horou Libín a v sedle kola. Čím vším se jeho hlavní hrdina na své…

Obrázek podcastu Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já

Víte, jak se rodí trpaslíci? Nejlíp by vám to řekla paní Mašitová z Horních Mokropes. Jednoho si totiž přinesla domů z lesa, pojmenovala ho Pepa a posadila do skalky. Ale copak takový živý trpaslík chce trčet mezi kamením? Ani náhodou. Zvlášť poté, co v lese objevil dal…

Obrázek podcastu Jeď dál

Jeď dál

Tvořivost není rovná přímka s jasným začátkem i koncem, ale spíše smyčka, která nás pokaždé, když něco dokončíme, vrací na start. Kdo nezažil muka hodin nad prázdným listem papíru, kurzorem tepajícím na monitoru, nástroji rozloženými na pracovní ploše, pocity vyhoření, …

Obrázek podcastu Nedostateční dlouholebci

Nedostateční dlouholebci

Třetí díl volné trilogie líčící složité dospívání mladé dívky v období protektorátu. V hlavní roli: Stanislav Zindulka. Tři hry, které napsala pro brněnské studio v letech 1978 až 1980 Věra Sládková na motivy svých knížek, (Poslední vlak z Frývaldova, Bílé punčochy, Ned…

Obrázek podcastu Díky za každé nové ráno

Díky za každé nové ráno

Humor, ironie i nadsázka ve vzpomínkách hlavní hrdinky Olgy, která s nadhledem vypráví o svojí svérázné rodině, přátelích i prvních láskách. Příběh plný absurdních situací, životních zklamání i smyslu pro spravedlnost přináší osobitý vhled do období normalizace. Premi…

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Táňa Medvecká.

Obrázek podcastu Angličtina pro tebe 1 - Začátečníci

Angličtina pro tebe 1 - Začátečníci

Angličtina pro tebe 1 - začátečníci - audiokniha obsahuje anglické rozhovory, tematiky a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 45 rozhovorů a…

Obrázek podcastu Xervelli

Xervelli

Humorně laděná pohádka na španělské motivy představí jednoho svérázného krále, ještě svéráznější vílu, které se však není třeba bát, a pak jednu osůbku, které se říká Xervelli. Snad můžeme prozradit, že je to pták s tisíci a jedním pérem na šošolce hlavy.Rozhlasovou po…

Obrázek podcastu Mládí v hajzlu 2: Mladík v okovech

Mládí v hajzlu 2: Mladík v okovech

„Tak mám zaracha, nebo ne? Toť otázka! Na jedný straně je neoddiskutovatelnej fakt, že sem před dvěma dnama zapálil Berkeley a způsobil tak škody za pět milionů…“ Druhý díl nesmrtelné komické ságy o puberťákovi Nicku Twispovi v podání fenomenálního Borka Kapitančika.
N…

Obrázek podcastu Román pro pitomce

Román pro pitomce

Johanes, Dolores, otec, matka a Ostrava. Román o bolavém a nepatřičném dospívání a hledání vlastní cesty. Ale možná je v něm i přiměřená dávka parodie a určitě kus černého humoru okořeněného vtipnou ironií. Odvážně vkročil na literární scénu další nositel jména Balabá…

Obrázek podcastu Na východ od zdravého rozumu

Na východ od zdravého rozumu

Čo robiť, keď sa nedostanete na vysokú školu a ponuka z úradu práce vám doslova vyrazí dych? Odskočíte si s kamošom na konkurz do rádia, a po sérii pitoreskných udalostí začnete robiť v médiách bez toho, aby ste na to niekedy čo i len pomysleli. Žiaden splnený sen, iba …

Obrázek podcastu Žabákova dobrodružství (1959)

Žabákova dobrodružství (1959)

Hajaja připravil humorné vyprávění o lehkomyslném žabákovi, který tropí samé neplechy, a o jeho dobrých přátelích kryse, krtkovi a jezevci nás zavede k vodě, do lesa, ale také do vězení. Pohádkové příběhy napsal skotský spisovatel Kenneth Grahame. Vypravěčem je tentokrá…

Obrázek podcastu Na kusy

Na kusy

Strach. Strach prostupuje všemi povídkami, rozevírá všechny dveře, prokluzuje štěrbinami a třepí svět hrdinů. Literární prvotina Jany Vitíkové Na kusy se značně vymyká dnešní mladé „ženské literatuře“, od které již předem očekáváme zavedená schémata. V autorčině literár…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…