O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté …

Donbas: Reportáž z ukrajinského konfliktu
Strhující a mrazivá reportáž je očitým svědectvím slovenského novináře přímo z místa konfliktu a živým kaleidoskopem mnoha životních příběhů, jež autor na východě Ukrajiny posbíral na obou stranách fronty. osudu Gruzínce Mamuky, bojujícího s ruskou agresí s kalašnikovem…

Imunita
Prebudíte sa, škriabe vás v hrdle a pobolieva hlava. Mierne otrávení chystáte deti do školy. Nie je to také zlé, aby ste nemohli ísť do práce. Kým sa sťažujete, priamo pod vašou kožou prebieha intenzívna vojna. Milióny buniek umierajú, aby ste vy mohli žiť. Zamysleli st…

Maigretův první případ
Dnes je komisař znepokojen. Kdo ví, jestli by mu nebylo milejší, kdyby se v pravou chvíli Maigret nesklonil a neztlumil tak ten úder? Jak u čerta tenhle začátečník mohl odhalit všechno to, co odhalil? Každý začátek je těžký. Píše se rok 1913 a šestadvacetiletý Maigret t…

Tři kamarádi
„Bez lásky je člověk vlastně jako mrtvola na dovolené.“ Robby Lohkamp má s Ottou a Gottfriedem malou autodílnu s benzinkou. V nejistých časech Výmarské republiky je kamarádské podnikání drží nad vodou a umožňuje jim na silnicích projíždět vozy způsobem, po němž hrozí ma…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Rok na vsi
Fiktivní moravská ves Habrůvka koncem 19. století je jevištěm, na němž se odehrávají každodenní radosti a strasti místních obyvatel. Staré lidové obyčeje, církevní svátky, život v harmonii s přírodou i Bohem, ale také sousedské spory, závist, láska, cizoložství, nemanže…

Šťastný princ a jiné pohádky
Pohádky tohoto anglického básníka, dramatika a prozaika irského původu nejsou odvozeny z lidových pramenů, nýbrž jsou tvorbou výlučně literární. Vznikaly v poslední třetině devatenáctého století a projevuje se v nich výraznou měrou secesní zdobnost, ornamentálnost a pří…

Já, Simon
Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn…

Všichni moji strýčkové
Láskyplné vyprávění o rodinné sounáležitosti příslušníků rozvětvené židovské rodiny Lípů v první polovině 20. století. Různorodé životní cesty jedenácti strýčků vypravěče provázela neokázalá láska a úcta k rodičům i vzájemná solidarita, které zůstávají jako dědictví pro…

Vánoční rozjímání
Tichý čas versus čas stresu a nákupů. Nádherná zamyšlení, plná něhy a lásky, která by neměla chybět žádnému adventu. Vánoční poselství jednoho z nejoblíbenějších duchovních autorů současnosti provází čtenáře v krátkých hutných črtách po adventních a vánočních tématech…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Hrad mrtvých
Šlechtic Raimund z Pušperku doprovázel Elišku Přemyslovnu na její svatbu s Janem Lucemburským ve Špýru. S královskými manželi se také vrátil do Čech a po Janově slavné korunovaci konečně zamířil domů na svůj hrad Pušperk v podhůří Šumavy. Ke svému zděšení zjistil, že Pu…

Pekárna v Brooklynu
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhod…

Jedenáct minut
Proslulý brazilský spisovatel se ve svém románu inspiroval příběhem mladé Brazilky. Venkovská dívka podepíše v Rio de Janeiru s evropským podnikatelem smlouvu, která jí má zajistit kariéru tanečnice, když však pozná skutečné podmínky práce v ženevském podniku, dá předno…

Stezka odvahy
Dobrodružný seriál z knihy Miloše Zapletala nás zavede do Jizerských hor na letní tábor, ve kterém plní táborovou stezku odvahy šestnáctiletý člen oddílu Ježek.Stezka odvahy je nejvydávanější beletristickou knihou Miloše Zapletala - kromě českých vydání vyšla v letech 1…

Dokolečka, dokola
Hra rakouského dramatika Arthura Schnitzlera Dokolečka dokola se do dějin německého divadla zapsala jako skandální komedie útočící na dobré mravy. Není divu. Tvoří ji totiž sled dialogů, ve kterých partneři krouží (jako v nějakém opojném tanci) kolem jediného tématu - m…

Lovec
Když se Hunter dostane do problémů, jeho otec ho odsoudí k šesti měsícům celibátu, střízlivosti a příšerné nudy pod střechou Sailor Brennanové, od které se má naučit, jak převzít ropnou společnost. A Sailor v tom vidí příležitost, jak přijít k penězům. Rozhodně přece ne…

Hříchy Hollywoodu
Prostořeká moderní Popelka a hollywoodský idol. Lehce pikantní vyprávění o další z novodobých popelek, které z chudoby ke štěstí přišly. Děvče z amerického Jihu potká hollywoodského herce, a zázraky se mohou začít dít. Lehce pikantní vyprávění o další z novodobých popel…

Lovci mamutů
Strhující boj o přežití ve starší době kamenné. Dobrodružný román inspirovaný archeologickými vykopávkami u nás vypráví o pravěkých lovcích, způsobech obživy, počátcích řeči a vynálezu ohně. Slavný román o putování hlavních hrdinů Kopčema, Veverčáka a jejich lovecké …

Druhá šance
Jsme zpět ve Svaté Marii a Max nic nevychází. Znovu zažívá jednu zatracenou pohromu za druhou. Setká se s Isaakem Newtonem, který jí ukradne zrcátko, a navštíví bitevní pole u Azincourtu. Pak na vlastní kůži pozná, jak prostá poznávací výprava do Gloucesteru za lidovými…

Lovci
Existuje napínavější hra než hon za poklady? Tim je vášnivý runner a sběrač kešek. Když se mu tedy jednoho dne naskytne příležitost zahrát si zatím největší hru tajemné společnosti GlobalGames, neváhá ani minutu a zúčastní se jí spolu se stovkou nejlepších lovců kešek v…

Zimní pohádky
Pět jednotlivých, zvukově výpravných, původních pohádek o zimě a vánocích, pro vás napsal a namluvil herec a spisovatel Michal Gulyáš. VÁNOČNÍ HVĚZDA vám ukáže svou čarovnou moc, kterou ovládá lidská srdce právě v čas vánoc. Aby dvě smutné lidské duše byly zase šťastné,…