Moudrost psychopatů
Fascinující cesta do myšlení psychopatů. Známý oxfordský psycholog nás naučí odhalovat psychopaty mezi námi a ukáže, jak se můžeme snadno ubránit jejich často rafinovaným a nečekaným útokům. Psychopati bývají nebojácní, sebevědomí, okouzlující, bezohlední a soustředění …

Jóga vědomí slovem 7
Jóga vědomí slovem 7 - Audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí. Padmafarma, květen 2017.

Doteky zabitých
V České filharmonii se vraždí. Nový případ charismatického majora Holiny, kterého čtenáři znají z televizní série Vraždy v kruhu. Tentokrát se ujímá případu mrtvé mladé ženy v pražském Rudolfinu. Když se major Holina, známý ze série Vraždy v kruhu, ujímá případu mrtvé …

Královna a divoška
Najdi svou podstatu i potenciál, který v sobě chováš. Linda Jaroschová a Anselm Grün přinášejí povzbuzení ženám nejen k radosti z vlastního bytí ženou, ale také aby dokázaly žít naplno to, čím jsou Ve svých stejnojmenných seminářích se Linda Jaroschová věnuje sedmi obra…

Štědrý večer
Josef K. Šlejhar (1864-1914) pocházel z rodiny přísného plátenického faktora. Vydal skoro dvacet knih (debutoval povídkou Kuře melancholik, svým asi nejproslulejším dílem), přitom několik rozsáhlých próz bylo otištěno jen v časopisech, střídal různé nakladatele. Povídka…

Šípková Růženka (1994)
Rozhlasovou pohádku s použitím klasických pohádkových motivů napsal dramatik František Pavlíček. Režie Karel Weinlich. Osoby a obsazení: Marcela Rojíčková, Jiří Plachý, Eliška Balzerová, Otakar Brousek ml., Jiří Holý, Jan Maršálek, Anna Lasotová, Marie Marešová, Věra Ku…

Jako člověk
Co to znamená být člověkem? Odpověď nenajdete v knihovnách ani v intelektuálních diskuzích, ale v dešti, větru, blátě a nepohodlí, kdy každý pór kůže a každá buňka vašeho těla divoce křičí, že žije. - Co udělá s našimi smysly dlouhý pobyt v divočině? - Kdy a jak vznikal…

Odbila dvanáctá hodina
Třikrát třináct nejzajímavější lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších. Svět je plný tajemství, plný hádanek a překvapení. Lidové pověsti vypráví o neslýchaných událostech, o podivuhodných úkazech, o ohromu…

Zimní hrob
Jaké mrazivé tajemství se vrah snažil uložit jednou provždy k ledu? V roce 2051 čelí naše planeta hrůzostrašným následkům klimatické katastrofy. Nejhůř postižené pobřežní státy zalilo moře, z rovníkové Afriky a Asie prchají před nesnesitelným vedrem do mírného pásu dvě …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

O myších a lidech
Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si…

Léto v Altamiře
Příběh o klukovském přátelství v době těsně před druhou světovou válkou, který Jiří Fried (1923-1999) nazval Léto v Altamiře, se odehrává na malém městě v česko-německém pohraničí. Je to prostředí, které autor dobře znal. Sám totiž vyrůstal v Prachaticích, odkud musela …

Severská mytologie
Krutý sever zabydleli drsní bohové, kteří neváhali stvořit svět z mrtvého obra – z jeho masa se stala hlína, z kostí vznikly hory, krev a pot se proměnily v moře. Patří mezi ně mocný Ódin se svými dvěma havrany, přímý a dobromyslný hromovládce Tór, lstivý Loki a mnoho d…

Markéta Lazarová
Markéta Lazarová patří k Vančurovým nejznámějším románům (k čemuž jistě přispělo i vynikající filmové zpracování). Přísně vzato, není to vlastně román : nejde o zde o konkrétní místo a čas ani o přesnost dobových reálií. Je to baladický milostný příběh z časů nepokojů, …

Zmizím ve tmě
„Budeš navěky umlčena a já zmizím ve tmě…“ „Zabiják z Golden State“ spáchal v 70. a 80. letech v okolí Los Angeles třináct vražd a znásilnil desítky žen. Třicet let po jeho řádění se Michelle McNamarová vydala po zdánlivě vychladlých stopách a začala pátrat po sériovém …

O posledných prázdninách dráčika Spáčika
Tretie pokračovanie dráčikovských príbehov je o veľkom dobrodružstve malého dráčika Spáčika. Pamätáte si ešte na Spáčika? To je ten, čo zaspí, ešte aj keď letí. Jeho otec, starý známy – dráčik Háčik, má už synovho leňošenia a vyspávania plné zuby. Rozhodne sa, že ho nau…

Jak se stát dobrým psychoterapeutem
Váš průvodce po galaxii psychoterapie. Co všechno má umět dobrý psychoterapeut a co ho může vést či svést? Do toho zájemce sro-zumitelně a čtivě zasvětí příručka určená laikům i profesionálům. Odborná, a přitom čtivě a srozumitelně pojatá příručka je užitečná pro každ…

Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování
Kdo chce mít budoucnost, musí pochopit minulost. Cukuru Tazaki sám sobě odjakživa připadá trochu neslaný nemastný. Nemůže zapomenout na dobu na střední škole, kdy mu pocit výjimečnosti dodávala čtveřice osobitých přátel, z nichž každý měl přímení, které obsahovalo nějak…

Génius zločinu
Záhadná elektrická bouře uvrhne Manhattan do temnoty, a když se na něj ještě snese prapodivná dusivá mlha, zhroutí se veškerá elektronická komunikace – jako by ostrov vmžiku zmizel v prázdnotě. Zvláštní agentka FBI Jessica Blackwoodová a brilantní vědec Theo Cray vědí, …

Dubliners
Audiokniha Dubliners namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. An ambitious mother, a boy in love, a lonely older man, a cynical intellectual and a girl who dreams of a life in another country are just a few of Joyce’s Dubliners. In these …

Mrazivé vraždy
Povídky obsažené v tomto výboru vyšly většinou nejprve časopisecky. Leitmotivem sbírky je roční období, kdy se případy slavných postav odehrávají. Posluchač tam může srovnávat vyšetřovací metody čiperné starší dámy s vytříbeným čichem na pachatele vražd Jane Marplové, p…

Tichý pláč
Pokud chce Josie Quinnová zachránit další životy, musí rozluštit, kdo skrývá temné tajemství. Zvládne Josie rozehnat mlhu lží včas? Odpověď přináší další audiokniha bestsellerové autorky Lisy Reganové v přesvědčivém podání Jitky Ježkové.

Lucifer a Markétka
Už je tomu sto let, co Laurent de Angeloure, známý především jako nesmrtelný hrabě de Saint-Germain, opustil švédský královský dvůr. Díky této zkušenosti se naučil vystupovat pod různými falešnými jmény. Bez přátel, bez jediné živé bytosti, s níž by mohl sdílet své taje…

Narození princezny Malenky
Pohádka o mladém květinovém králi, který se smí oženit jen s dívkou zrozenou z květinových kořínků, čemuž se snaží zabránit malý zlý kouzelník alias kníže z Buksusu a malá zlá kouzelnice aneb princezna Hortensie, je romantickým příběhem o střetu pravdy a lži, dobra a zl…

Samotka
Útěk není konec, je to teprve začátek... Alex Sawyer, který byl za svůj neúspěšný pokus o útěk z ukrutné káznice zvaná Výheň umístěn na samotku, se snaží, aby ho černočerné ticho pekla zcela nepohltilo. Než vůbec začne pomýšlet na další útěk, musí nejprve překonat noční…