Audiokniha Zahradníkův pes

Čurillovci
Po románových thrilleroch Padreho klan a Padreho klan 2 sa investigatívny novinár Marek Vagovič vracia k literatúre faktu. Opisuje strhujúce príbehy policajtov okolo Jána Čurillu, ktorí sa tvrdou prácou vypracovali na elitu vo svojom odbore. Najskôr postavili pred súd …

Pohřbení andělé
Když Faye Bakerová objeví za zdmi svého nového domu dětskou lebku, je k vyšetřování povolána inspektorka Lottie Parkerová. Dům už léta vlastní rodina Fayeina přítele Jeffa, takže když se Jeff začne chovat podezřele, Lottie zajímá, co by mohl skrývat... A pak jedenáctil…

Prázdniny v Evropě
Vložte řízek mezi chleby a vydejte se za čtvrtým prázdninovým dobrodružstvím s Ladislavem Ziburou. Tentokrát vás čeká 14 000 kilometrů stopem napříč Evropou. Ve společnosti svérázných řidičů vyrazíte z horkých Athén přes divoký Balkán, rodný střed a malebné Pobaltí až z…

Příběhy z nebezpečné říše
Svět, o kterém si potřebujeme číst Čtyři povídky a sbírka básní nás tentokrát nezavádějí do Středozemě, ale do tajemné pohádkové říše Faërie, kterou Tolkien představuje v závěrečné eseji. Nechte se pozvat do světa fantazie J. R. R. Tolkiena. Tentokrát ne do Středozemě, …

Půlnoční knihovna
Který život je pro nás ten pravý? Každý z nás už někdy přemýšlel nad tím, jestli ve svém životě nemohl udělat něco jinak a kam by ho takové rozhodnutí posléze nasměrovalo. Nora Seedová takovou možnost dostane, když se ocitne v tajemné Půlnoční knihovně – ale ruku na srd…

Náš malý, maličký svět
Próza s výrazně autobiografickými rysy, v níž se autorka dívá očima dítěte na život dělnické rodiny na pražském předměstí v době první republiky. Kniha byla poprvé vydána v roce 1977. Autorka se proslavila především svými scénáři k filmům Holky z porcelánu, Léto s kovbo…

Zuřivý polibek
Za respekt a moc zaplatili nevinností. Teď dají v sázku své životy… Nicolas Fiorillo přezdívaný Mahárádža a jeho náctiletí nohsledi rychle stoupají na vrchol potravního řetězce neapolské camorry. Nicméně udržet si dobyté území v obležení jiných klanů je těžší, než parta…

Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy
Od Top Gear k farmě aneb Od rychlých aut k největšímu traktoru. Pokračování knihy bývalého moderátora televizního pořadu Top Gear, který si během covidu pořídil farmu a místo prohánění rychlých aut začal řídit největší traktor na světě. Pokračování první knihy sloupků s…

Mašková: Tajemno kolem nás
Audioknižní průvodce alternativními formami léčby Autorka, zkušená psycholožka a léčitelka PhDr. Miroslava Mašková, společně s herečkou Naďou Konvalinkovou představuje posluchačům rozmanité možnosti a způsoby pro dosažení harmonie těla a duše. Vznikl tak průvodce alter…

Bird box
Děsivé postapokalyptické drama a zoufalý pokus o útěk do bezpečí. Venku číhá něco děsivého... Nikdo neví kdo, nebo co, to je a odkud se to vzalo. Záhadné bytosti manipulující mysl každého, kdo se na ně podívá, jsou nevysvětlitelnou hrozbou, která pustoší celý svět. Malo…

Stínadla se bouří
Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro vše…

Prostě vztahy
Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

Literární dobrodružství českého spisovatele v cizině aneb O ctihodném povolání kouzla zbaveném
Drama exilu, osud emigranta, cizince, který hledá své zakotvení.Poslechněte si četbu na pokračování z niterných vzpomínek Egona Hostovského, předního českého prozaika 20. století.Český spisovatel a diplomat Egon Hostovský (1908-1973) žil od roku 1939 v Belgii a ve Fran…

Gorila a já
Jonna žije v dětském domově jménem Vratič. Ředitelka ji ale nemá příliš v lásce a tak ji jednoho dne ochotně předá k adopci děsivé Gorile, která do domova přijela v otlučeném Volvu. Gorila žije na skládce a živí se prodejem šrotu. Jonna se nejprve Gorily bojí (myslí si …

Hvězda Jihu
Příběh z jihoafrických diamantových polí, v jehož centru děje je "Hvězda jihu", diamant dosud nevídané velikosti a krásy. Francouzský inženýr Cyprián Méré je přesvědčen, že se mu ho podařilo vyrobit umělým způsobem, který vynalezl. Naplnil totiž kovové pouzdro chemickou…

Rakoncaj. Měl jsem kliku
Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

Tak se ti hlásím…
Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Zlatý chrobák
K napsání slavné povídky Zlatý chrobák (překládáno též jako Zlatý skarabeus) vedla Edgara Allana Poa jeho záliba v šifrách, hmyzu, tajuplných příbězích a tíživá finanční situace. Vznikla jedna z prvních světových detektivních povídek o hledání tajemného pokladu, ale tak…

Chladný král
Temná fantasy plná erotiky. Dark romance v žánru fantasy. Krutý král Krenus je neomezeným vládcem říše a otcem zlovolného démonického prince Kardese. Co nastane, když se pyšný princ zamiluje? Cit je slabost a král nemá žádné slabiny. Nikdo netušil, kde se vzal, ani nezn…

Cesty z úzkosti a deprese
Úspěch, kariéra a blahobyt představují pro mnohé naplnění životního štěstí. Navzdory tomu však v naší západní kultuře trpí stále více lidí úzkostnými stavy, pocity nespokojenosti, frustrací, nejistotou a depresemi. Autor, psychoterapeut s mnohaletými zkušenostmi, se na …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Třetí hlas
Drsný severský thriller od autorů bestselleru Skočný příliv. Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu,…

Život víry 2026/03
Život víry 2026/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou: Lenka Malinová, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Broňa Procházková, Karolína Vološinová, Jakub Lofítek, Milan Remeš. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Kř…