Audiokniha Zachýsek Rumělka

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Hraniční porucha osobnosti
Vznik poruchy, průběh a možnosti jejího překonání. V současné době stoupá počet lidí, kteří trpí takzvanými ranými poruchami. Jednou z nich je i borderline čili hraniční porucha osobnosti. Odborníci očekávají, že v budoucnosti bude výskyt raných poruch ještě častější n…

Obyčajné zázraky
"„Prečo?"" sa nepýtajú iba deti, aby dokonale otrávili svojich rodičov, ale od nepamäti sa to pýtajú aj myslitelia, filozofi a vedci. Je to nesmierne dôležitá otázka, a len vďaka nej dnes vieme o svete pomerne veľa, alebo si to aspoň myslíme. Samuel Kováčik, fyzik, ktor…

Michail Strogov aneb Carův kurýr
Michail Strogov aneb Carův kurýr je považován za jeden z nejlepších románů Julese Verna. S odvážným kurýrem projedete napříč Ruskem, zažijete nájezdy divokých Tatarů a po napínavém souboji si vydechnete v náruči krasavice Nadi.

Frekvencia smrti
Muž, ktorý počuje zločin. Forenzný vyšetrovateľ Hegel je späť! „Pomôžte mi, prosím! Moja dcéra zmizla. Všade je krv...!" V pozadí počuť, ako volajúcej padá mobil, rozbíja sa sklo, ozve sa bolestný výkrik a zvuky zápasu, no telefonát zdesenej ženy na tiesňovú linku Berlí…

Hra na nikdy
„Všichni tě opustili. Unikni, jestli to dokážeš. Anebo důstojně zemři.“ Lovec odměn Colter Shaw sice přicestoval do Kalifornie v osobní záležitosti, avšak záhy se ocitá uprostřed dalšího případu. V Silicon Valley se pohřešuje mladá žena. Zatímco policie bezradně přešlap…

Jedeme na dovolenou
Na Šumavu, do Itálie, do Kalifornie nebo na Warnemünde. Autem, vlakem, lodí, letadlem. S rodinou, přítelem, čerstvou známostí, zaměstnavateli, ale i sama, jen tak s batohem. Míst, kam se vydat na dovolenou, je nespočet, způsobů, jak se tam dopravit, celá řada, a možnost…

Jak rychle zbohatnout
V této audioknize se dozvíte, jak bohatí lidé skutečně získávají své peníze. Audiokniha vám odkryje podstatu různých forem zbohatnutí a to způsobem, jakým to dosud nikdo neudělal. Pomůže vám poznat sebe sama, vaše silné stránky a nalézt vlastní cestu k finanční svobodě …

100 statečných - Host č. 65 - David Šlechta 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Šlechta (fitness trenér)

Zrádce
Po vytrvalých lijácích dojde v Larviku k sesuvu půdy, který strhne několik domů. Wisting se podílí na nočním zásahu, při němž záchranáři vyprostí všechny obyvatele a shledají, že si katastrofa nevyžádala oběti na životech. Přesto je další den v závalu nalezen mrtvý muž.…

Dva divoši
Přirozená dávka divokosti pro každého. Kultovní román od zakladatele Lesní moudrosti o lásce k přírodě, o dobrodružstvích dvou chlapců, kteří žili jako Indiáni, a o tom, co všechno se naučili. Příběh o přátelství, vztahu k přírodě a zálesáctví, který zásadně ovlivnil g…

Rychlopalba
Od autora Asfaltu, Štěpána Kopřivy – a od narátora Asfaltu, Ludvíka Krále! Rychlopalba je vtipný, syrový a hlavně skvělý román! Po úspěšném detektivním thrilleru Mrtvá šelma (Procházka, Smolíková) vám nakladatelství Walker & Volf přináší drsný detektivní román ze součas…

Toulky českou minulostí 951 - 1000
Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit…

Volodymyr Zelenskyj
V populárním seriálu ztvárnil roli učitele dějepisu, který se bizarní shodou okolností stal prezidentem Ukrajiny. V reálném životě se jím skutečně stal – a když přišla ruská invaze, dokázal sjednotit vlastní národ i desítky dalších států. Příběh Volodymyra Zelenského pů…

Neutopte se v nepořádku
Nemusíte sloužit svému domovu – váš domov má sloužit vám. Všichni to známe: pohled na dřez plný nádobí, kupu nevyžehleného prádla či podlahu posetou rozházenými hračkami. Naše mysl je však zvyklá v tom spatřovat něco, co vypovídá o našem charakteru – že jsme líní, nesch…

Když je na co vzpomínat...
Vzpomínka na Karla Zicha - koncert Spirituál kvintetu a jeho přátel v Třeboni věnovaný Karlu Zichovi.

Cesta slepých ptáků
Poslechněte si ojedinělé vydání populárně vědeckého magazínu Otazníky 21. století. Premiérový díl má název Cesta slepých ptáků a staneme se v něm svědky jedné zvláštní expedice na Island. Původním záměrem výpravy, které se zúčastnili i český lékař a dokumentaristka z Ná…

Židovka
Sofia Maniševičová je dcéra Židovky odvlečenej nacistami do Osvienčimu počas druhej svetovej vojny. Detstvo a mladosť prežíva v Československu, v rodine, kde sa dodržiavajú židovské sviatky a zvyky. Pod vplyvom spoločnosti, ale aj rodiny, ktorá nalieha, aby sa vydala le…

Život víry 2024/11
Život víry 2024/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman a Jitka Vyležíková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Věříme v zázraky Má dnes cenu modlit se za zázraky? Proč se občas „ni…

Život víry 2023/11
Život víry 2023/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Jitka Vyležíková, Petr Raus, Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Eliška Krmelová: Svět je dnes …

Až na kost
Co se stalo s čtyřiadvaceti zmizelými středoškoláky ze školního autobusu? Třetí případ neurovědkyně Sayer Altairové. Ve Washingtonu se ztratí autobus plný středoškoláků a neurovědkyně Sayer Altairová musí dopadnout viníka, s nímž ji pojí její vlastní minulost. Poté, c…

Tajný deník ruského legionáře 2
Na počátku byl fascinující nález deníku a korespondence československého legionáře, který v průběhu 1. světové války bojoval v Rusku za samostatnost naší budoucí republiky. Na základě těchto písemností a svědectví rodinných příslušníků poskládal jeho syn, Jan Kučera, př…

Parker Pyne zasahuje
Šťastný klient, náš cíl! Chcete být šťastní? Pan Pyne to zařídí. Jeho kancelář zbavuje lidi příčin jejich neštěstí. Pět originálních povídek z pera první dámy zločinu. Chcete být šťastní? Kdo by nechtěl! Pan Parker Pyne, penzionovaný úředník, ví, jak nešťastným lidem ke…

K moři
Když k moři vyrazí nevlastní sestry, idyla se nekoná… Petrův život rozsekl vedví odchod od manželky Magdy i jejich dětí a založení nové rodiny s Klárou. Osud ho ale přiměje k tomu, aby jednoho léta vyrazil na dovolenou v doprovodu všech čtyř dcer. A i když dívky mají zr…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…