Audiokniha Zachrání doktor Proktor Vánoce?

Poe: Vraždy v ulici Morgue
Podivínský genius, velký mystifikátor, básník a melancholik napsal morbidní "povídku hrůzy" o záhadných vraždách v zamčeném pokoji. Strašidelný příběh napsal ve čtyřicátých letech 19. stoletía položil v něm základy principů detektivního žánru. Přivedl na scénu hrdinu, p…

Němčina - Nepustilova metoda – Cvičení
CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Cvičení jsou koncipována jako německo -český překlad praktických vět zaměřených na důkladné …

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře
„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo…

Lada: Kocour Mikeš Díl 1.
Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš Díl 1." vydal Bonton Music v roce 1995. Později vyšly některé části vyprávění o kocourkovi, který uměl mluvit v podání herečky Nadi Gajerové na různých CD, ale kompletní titul v původní sestavě a délce vydává Supra…

2001: Vesmírná odysea
Sci-fi román, který navždy změnil podobu žánru Předloha kultovního filmu Stanleyho Kubricka Audioknižní operní opus, který posouvá hranice mluveného slova V měsíčním kráteru Tycho je nalezen záhadný objekt: černý monolit, který vysílá pravidelný elektromagnetický signál…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Humoristické povídky Stephena Leacocka II
Stephen Leacock (1869-1944) byl kanadský humorista a vysokoškolský učitel politické ekonomie na McGillově univerzitě v Montrealu. Proslavily jej zejména humoristické povídky, jichž napsal na dvě desítky knih. Věnuje se v nich obyčejným životním situacím, které dohání do…

Zpěv Susannah
Série Temná věž popisuje cestu hlavního (anti)hrdiny Rolanda Deschaina z Gileadu, posledního „pistolníka“, při hledání Temné věže. V tomto díle musí Roland a jeho ka-tet zachránit těhotnou Susannah, v jejímž těle sídlí démonická matka Mia, která chce přivést na svět své…

Markéta Lazarová
Markéta Lazarová patří k Vančurovým nejznámějším románům (k čemuž jistě přispělo i vynikající filmové zpracování). Přísně vzato, není to vlastně román : nejde o zde o konkrétní místo a čas ani o přesnost dobových reálií. Je to baladický milostný příběh z časů nepokojů, …

Czech in 30 days
Intenzivní kurs konverzace pro začátečníky a mírně pokročilé. Pro anglicky hovořící cizince učící se češtinu.

Der fliegende Koffer / Die Bremer Stadtmusikanten
Na titulech 03542 resp. 03543 (pro ARTIA SUK 36542 a SUDK SUK 36541) vydal Supraphon (Supraphon-Artia) v roce 1964 pohádky Létající kufr a Brémští muzikanti v německé verzi - nyní tyto tituly vydáváme poprvé digitálně

Strážný anděl
Strážný anděl - audiokniha obsahuje mantry a meditace podle Jiřiny Slámové. Hovoří autorka. 1. Andělská mantra Mantry jsou zhudebněné pozitivní afirmace, léčivé písně, jejichž text má hluboký význam jako magická formule a modlitba. Účinek slov je znásoben tóny, melodií…

Il Decamerone
Příběhy ze sbírky Dekameron mistra italské renesance Boccaccia pojí jedna historická událost, a sice mor, který zasáhl Florencii v roce 1348. V tomto bodě začíná vyprávění, kdy deset mladých Florenťanů utíká z města a usadí se v jednom sídle na venkově. Tam zůstanou dva…

The Egyptian Souvenir
Audiokniha The Egyptian Souvenir namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Sally wants to be a detective and her hobby is solving mysteries. But this time the mystery is really difficult! Read about Sally’s adventures and enjoy!

Ledové povídky Jana Welzla
Další rozhlasová klasika. Karel Höger a vzpomínkové povídky polárníka Jana Eskymo Welzla. Jan Welzl (narozen 1868), známý spíše pod jménem Eskymo Welzl, byl proslulým a tajemným polárním lovcem a zlatokopem. Živil se jako zlatokop, rybář, potulný kramář, a dokonce se n…

Zpověď farářky
Faráři i farářky jsou neustále připraveni naslouchat ostatním. Co se ale děje v jejich duši? Martina Viktorie Kopecká dává v nebývale otevřené zpovědi nahlédnout do svého vnitřního světa. Co si myslí o celibátu a založení rodiny? Jak vnímá vážné nemoci a odcházení svých…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 1.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Božidara Turzonovová.

Věže, příběh 11. září
11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k …

Rytíř Ivanhoe
Příběh ze života statečného rytíře Wilfreda z Ivanhoe odehrávající se ve středověké Anglii na sklonku 12. století za vlády krále Richarda Lvího srdce v období jeho návratu z třetí křížové výpravy. Čtyřdílná rozhlasová adaptace slavného románu v režii Karla Weinlicha pod…

Alena
Kubkovy Karlštejnské vigilie, 21 povídek zasazených do doby vlády Karla IV., tvoří jakousi českou obdobu Boccacciova Dekameronu. Kniha patří k nejslavnějším dílům svého autora. Byla poprvé vydána v roce 1944. Povídka Alena je příběhem o ženské kráse, ctnosti, ale i pror…

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

Obchodní polština A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Obchodní polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci a v obchodním kontaktu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví…

Bratrstvo neohrožených
Fascinující líčení historie proslulé roty E 506. pluku 101. výsadkové divize armády Spojených států. Vyhledávaný americký životopisec dramaticky a do detailu líčí její nelehkou cestu za vítězstvím, která se začala psát v roce 1942 náročným výcvikem v táboře Toccoa a ved…

Heda Gablerová
Když Henrik Ibsen v roce 1890 publikoval Hedu Gablerovou, kritika označila titulní hrdinku za zrůdu. V souvislosti s jejím uvedením v Národním divadle v roce 1911 pak F. X. Šalda o protagonistce napsal, že je to „vtělená ďáblice, pustá a zprahlá vnitřně, dům obydlený vš…