Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Začátečník na letišti

Audiokniha Začátečník na letišti

Délka:

6 hod 41 min

Jazyk:

Anglicky

Obrázek podcastu Chytrá princezna

Chytrá princezna

V královském zámku šťastně žijí princezna a její muž Jiřík. Radost vystřídá strach. Jiřík totiž kdysi upsal duši čertu. Princezna je chytrá, ale vyzraje i na pekelníky?Hrají: Sylva Sequensová, David Schneider, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová a Josef Vinklář.Na motivy Božen

Obrázek podcastu Vánoce s Dádou

Vánoce s Dádou

Album těchto vánočních písní Dagmar Patrasové vzniklo již před čtrnácti lety, v atmosféře skutečné lásky a pohody. Z písní zní nefalšovaně prožitá oslava velkého svátku, velkolepý triumf radosti zeživota. Seznam skladeb také oslňuje jmény autorů hudby, mimo jiné Michael

Obrázek podcastu Pták Ohnivák a liška Ryška

Pták Ohnivák a liška Ryška

Tři bratři měli stejný cíl, ale jen jeden z nich byl spravedlivý a měl dobré srdce. Z královské zahrady se začala ztrácet zlatá jablka. Kdo si troufnul je ukrást, to nikdo netuší. Po tři noci se pokusí princové hlídat zahradu. Objeví některý z nich zloděje? Klasický pří

Obrázek podcastu Lidské vědomí a tajemství smrti

Lidské vědomí a tajemství smrti

Jak porozumět smrti a umírání. Kniha Stanislava Grofa se zaměřuje na téma smrti a umírání a přináší myšlenky, které znamenají revoluční převrat v teoretickém chápání a přístupu k tomuto fenoménu. Kniha Stanislava Grofa přináší myšlenky, které znamenají revoluční převra

Obrázek podcastu Netvor

Netvor

Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se

Obrázek podcastu Sága rodu Forsytů

Sága rodu Forsytů

Rozhlasová dramatizace slavného románu Sága rodu Forsytů zachycuje život vyšší anglické společnosti. Toto nejslavnější dílo Johna Galswortyho, nositele Nobelovy ceny za literaturu za rok 1932, vznikalo v průběhu šestnácti let.

Obrázek podcastu Takový milý chlapec

Takový milý chlapec

Jaroslava Moserová - Davidová a její monodrama, oceněné prvním místem na Celostátní přehlídce českých a slovenských rozhlasových her v roce 1988. Zpověď ženy, která se dostala do konfliktu se svým svědomím. V roli ženy - v uhrančivém hereckém monologu: Jaroslava Adamová

Obrázek podcastu Skandar a zlodej jednorožcov

Skandar a zlodej jednorožcov

Postavte sa zoči-voči nečakaným hrdinom, elementálnej mágii, súbojom na oblohe, prastarým tajomstvám a divým jednorožcom. Skandar Smith chcel odjakživa jazdiť na jednorožcoch. Ocitnúť sa v hŕstke vyvolených, ktorí dostanú šancu stáť pri zrode jednorožca a nadviazať s ní

Obrázek podcastu Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor

Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Pochovejte mě pod podlahu

Pochovejte mě pod podlahu

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu

Obrázek podcastu Pán se stará

Pán se stará

Josef Prokeš (*1980), vyhledávaný kněz českobudějovické diecéze, duchovní doprovázející, skaut a horolezec se ve své první knize zabývá celou řadou závažných křesťanských témat, k nimž přistupuje s otevřeností, poctivostí a autenticitou, přitom s důkladným vzděláním a d

Obrázek podcastu Lamková: Matylda

Lamková: Matylda

Matylda je kachna v nejlepších letech. Je zkušená a hodně pamatuje a vůbec ví mnoho užitečného. Zná nejlepší recept na salát z jarních kopřiv, ví, jak nejlíp snášet vejce a jak je předpisově vysedět. Vyzná se v pěstování okurek stejně dobře jako v komorní hudbě a stolní

Obrázek podcastu Kubátová, Široká: Kam odcházejí sněhuláci zjara, O kozlíčkovi Kryšpínovi a neposlušné koze Róze

Kubátová, Široká: Kam odcházejí sněhuláci zjara, O kozlíčkovi Kryšpínovi a neposlušné koze Róze

V roce 1989 vydal Supraphon na LP 11 0500-1 811 pohádky z pera dvou spisovatelek dětské literatury - Marie Kubátové a Zdeňky Široké. V první, v poetické pohádce Marie Kubátové Kam odcházejí sněhuláci zjara malým posluchačům již od čtyř let vypráví Josef Somr o tom, co s

Obrázek podcastu Pohádky Václava Říhy

Pohádky Václava Říhy

V roce 1982 vyšla v Supraphonu LP deska (kat. č. 1218 0475) s pěti pohádkami, které byly vybrány z knihy pohádek Václava Říhy. Některé pohádky jsou novým zpracováním známých pohádek ze světa, některé pochází z naší země, ale některé si Říha vymyslel sám. V roli vypravěč

Obrázek podcastu Václav Havel – mocný bezmocný ve 20. století

Václav Havel – mocný bezmocný ve 20. století

„Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!“ Václav Havel. Martin Vopěnka proplétá dějinné události s životopisnými, popisuje podstatu totalitní společnosti i touhu jednotlivce žít v pravdě. Mají vaše děti mezery v historii 20. století a stěží by daly dohromady z

Obrázek podcastu O čem zpívaly labutě

O čem zpívaly labutě

Jak dopadne romantická legenda o třech královských bratrech, na které čeká nelehký úkol? Do jejich osudu zasáhne podivná věštba i křehká víla.Hrají: Ladislav Boháč, Petr Svojtka, Bořivoj Navrátil, Viktor Preiss a další.

Obrázek podcastu Avonam: Kapitoly o sionismu a trauma viny

Avonam: Kapitoly o sionismu a trauma viny

Historie podává ruku současnosti. Esej vrchního rabína se zabývá zásadní otázkou judaismu: setrvávat ve vyhnanství, nebo požadovat politickou samostatnost? Podrobně je rozebráno i téma asimilace. Přínosná kniha pro všechny, kdo se chtějí orientovat v současných událoste

Obrázek podcastu Dobrý člověk ještě žije (1960)

Dobrý člověk ještě žije (1960)

Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove

Obrázek podcastu Střelené pohádky navíc ještě střeleněší

Střelené pohádky navíc ještě střeleněší

Ve Střelených pohádkách se stávají hrdiny příběhů, mimo tradičních princezen, princů, králů, královen, či čarodějů, věci běžného života. Například fusekle, kuchyňská chňapka, šroubovák, hřebíky, banán, PET lahve, děravý hrnec, peřinka z kočárku a další. Věřte, že i tyto

Obrázek podcastu Temný oheň

Temný oheň

V metropoli plné podvodníků a fanatiků musí najít pravdu a ochránit nevinnou dívku i svou zemi… Rozpálený Londýn v létě roku 1540 svírá kromě zápachu i dusivá atmosféra panující mezi reformisty a papeženci. Není divu, že si mistr Matthew Shardlake, který se ještě docela

Obrázek podcastu S Baťou v džungli

S Baťou v džungli

Nový život v nových podmínkách. J. A. Baťa v nuceném exilu. Životopisný román o Janu Antonínu Baťovi, který vznikl na základě vyprávění jeho vnučky. Obdivuhodné vzkříšení firmy v exotických podmínkách fascinuje dodnes. Po válce je Jan Antonín Baťa, nevlastní bratr Tomáš

Obrázek podcastu Na západ od ráje

Na západ od ráje

„Když dinosauři vládli Zemi..." V tomto díle, vysoce hodnoceném čtenáři i kritikou, jí stále ještě vládnou. Vesmírná katastrofa, která před 65 miliony let ukončila éru praještěrů, se ve světě tohoto románu nikdy nestala. Vývoj obřích plazů pokračoval dál a vyvrcholil Yi

Obrázek podcastu Za vše můžu já

Za vše můžu já

Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby

Obrázek podcastu Dousková: Oněgin byl Rusák

Dousková: Oněgin byl Rusák

Je rok 1982, Helenka Součková, hrdinka románu Hrdý Budžes, přesídlila z Ničína do Prahy, povyrostla a začala navštěvovat gymnázium Nad štolou. Její další osudy zveřejnila autorka Irena Dousková v knize nazvané Oněgin byl Rusák. První díl Hrdého Budžese proslavila Barbor

Obrázek podcastu Můj život v Severní Koreji

Můj život v Severní Koreji

Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v