Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Z rebela mnichem

Audiokniha Z rebela mnichem

Délka:

8 hod 47 min

Čte:

Michal Bumbálek

Vydavatel:

Jota

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Rozpůlený dům

Rozpůlený dům

Příběh jedné sudetské rodiny s puncem autobiografičnosti… Nevelká krkonošská obec Benecko, kde se narodil průkopník českého lyžování Bohumil Hanč, mohla svého času posloužit za zmenšený model „rozpůleného domu“, jakým se po rozpadu Rakouska-Uherska stalo nově vzniklé Če

Obrázek podcastu Jana Eyrová

Jana Eyrová

Čtenářsky velmi oblíbený román z viktoriánské éry. Romantický příběh velké osudové lásky Jany Eyrové a pana Rochestera je známý také z mnohých filmových zpracování. Jde o dílo, které je něčím víc, než růžovou knihovnou. Zjevuje totiž pravdu o světě lidských bojů, proher

Obrázek podcastu Pohádky pro zlobivé bagry

Pohádky pro zlobivé bagry

Milá bagřátka, znáte pohádku o nenasytném bagrovi? Nebo o tom, jak Jeřáb, Míchačka a Lejzroň pomáhali bagřevici získat nevěstu? Chcete se dozvědět, jak to dopadlo s bagrem, co dělal bugr a brajgl? Přečtěte si tuhle parádní knížku! Pohádky v ní jsou jako dělané pro všech

Obrázek podcastu Justýnka a asistenční jednorožec

Justýnka a asistenční jednorožec

Justýnka je docela obyčejná holčička, které ale dočista chybí fantazie. Svět vidí docela nudně, šedivě, úplně bez nápadu. Naštěstí se jí dostane pomoci od asistenčního jednorožce Huberta. Ten ji za pouhých šest dní naučí věci kolem sebe vidět úplně jinak – najednou je s

Obrázek podcastu Motivace zvenčí je jako smrad

Motivace zvenčí je jako smrad

Kniha Motivace zvenčí je jako smrad vznikla z první hodiny školení Základy vedení lidí. Už dvacet let se Ivo Toman zabývá lidskou motivací. V této knize najdete mnoho překvapení. Zjistíte, že vnitřní motivace většinou není kladná. Že vnější motivace funguje jen pár hodi

Obrázek podcastu Idiot

Idiot

Dostojevského román Idiot se řadí k nejznámějším dílům ruské literatury. Mladý kníže Myškin, zcela zchudlý a postižený epilepsií, prožije po návratu ze švýcarského sanatoria tak podivuhodné příběhy, že upadne znovu do své duševní nemoci. Autor představuje svého hrdinu j

Obrázek podcastu Hora Duchů

Hora Duchů

Ani všechny krásy Tasmánie vám nevyženou z hlavy Hladového dědka… Když se v divočině tasmánských hor ztratí během výletu čtveřice náctiletých školaček, mají obyvatelé městečka Limestone Creek pocit děsivého déjà vu, neboť k podobné události tu došlo už v roce 1985. Práv

Obrázek podcastu Jak nevyloupit banku

Jak nevyloupit banku

Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky

Charles Dickens: Nadějné vyhlídky. Sirotek Pip, kterého vychovává jeho sestra se svým mužem kovářem, je jednoho dne postaven před osudovou náhodu. Setká se s uprchlým galejníkem, je mu nabídnuta možnost docházet do zámožného domu, který obývá pološílená slečna Havishamo

Obrázek podcastu Proč kluci milují fotbal

Proč kluci milují fotbal

Autorka, inspirována skutečnými kluky, které poznala na fotbalových hřištích a kteří mají v knize svá jména i tváře, popsala jejich příběhy citlivě, napínavě a poeticky. A především nezvykle. Pojednává o dětech, ale je určena dospělým. I když i děti ji budou svým citem

Obrázek podcastu Hladový národ

Hladový národ

Evropa, rok 1943. Celý kontinent ovládá Říše Thule plná nelidských okupantů. Klaus Klinsmann je vzorný říšský důstojník s jistotou solidního kariérního postupu. To se však mění po setkání s polskou dívenkou, která se transformuje v bytost, s níž se nikdo dosud nesetkal.

Obrázek podcastu 1795 – Honicí psi

1795 – Honicí psi

Seberte kuráž a přestaňte si namlouvat, že peklo jsou ti druzí. Celé je to Sodoma! Požár hornsbergetského sirotčince skoncoval s nadějemi, že peklo ve Stockholmu končí a strážci zbytků jeho soudnosti se vybabrali z nejhoršího. Naopak. „Město mostů“ je prostě Sodoma Seve

Obrázek podcastu O víle Spinkalce

O víle Spinkalce

Když už jsme si se vším pohráli, když jsme všechno spapali, když už jsme dnes všechno viděli a něco nového se naučili, je čas jít spinkat. Ale ono to jaksi nejde. Druhý pokus. Taky nic. Co teď? Zavoláme Spinkalku! Začtěte se společně do pohádkového příběhu o snech pro

Obrázek podcastu Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu

Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu

Z obalu původní LP desky (1979): SOBOTA: "Ivan je pro mne muzikant par excellence, nebo abych se jasněji vyjádřil, muzikant extra ordinaire. Má absolutní sluch, zná noty a umí kamaráda podržet, když je mu nejhůř. Jako tuhle, když jsme šli jednou pozděv noci z knihovny.

Obrázek podcastu Na černé hodince u Spejblů

Na černé hodince u Spejblů

Na černé hodince u Spejblů V dobách, kdy ještě nebyla v každé domácnosti elektřina, si naši dědečkové a babičky nemohli pustit televizi, nebo rádio, natož se usadit u počítače. Tak večer, když se setmělo, pozvali sousedy a při svíčce si vyprávěli veselé příhody a říkánk

Obrázek podcastu Na chalupě s moderním fotrem

Na chalupě s moderním fotrem

Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, už nám vysvětlil, že mateřská dovolená není žádná dovolená. Opravdová dovolená je třeba výlet k moři do Bulharska, jak nám to popsala druhá polovina rodičovské páru, Dominikova žena Nataša. Nyní se ke slovu do

Obrázek podcastu Tajné výlety Fany a Beryho a Po stopách Fany a Beryho

Tajné výlety Fany a Beryho a Po stopách Fany a Beryho

Tajné výlety Fany a Beryho - Příběhy dvou psích nezbedů Fany a Beryho, kteří žijí na farmě pana starosty Kloboučka v malé vesničce mezi Telčí a Dačicemi. Jelikož pan starosta má na psy málo času, často utečou a podnikají samostatné dobrodružné výlety do okolí. Při nich

Obrázek podcastu Další příběhy Sherlocka Holmese

Další příběhy Sherlocka Holmese

Další dva příběhy Sherlocka Holmese z rozhlasového archivu královehradeckého studia Českého rozhlasu. Novinka z archivu, která potěší nejen zanícené milovníky ikonických příběhů A.C.Doyla.

Obrázek podcastu Všední obličej Jessie Woodpeckerové

Všední obličej Jessie Woodpeckerové

Hra o reklamě a hledání životního partnera, o štěstí a o tom, jak jsme si v roce 1986 představovali USA. Okouzlující Jiří Bartoška v roli černocha, který není "tak docela černej", a Eduard Cupák jako jeho kámoš.

Obrázek podcastu Tak - a je tu drak!

Tak - a je tu drak!

Nešťastný chasník a ještě nešťastnější princ vymyslí plán, jak obalamutit tatínky svých vyvolených. Roli v tom sehraje drak, kterého se všichni bojí, ale nikdo ho neviděl.Trochu ztřeštěná pohádka o dvojí lásce, o záludnosti královských rádců a o tom, co způsobí jedna po

Obrázek podcastu Našim nejmenším

Našim nejmenším

Říkanky, hádanky, písničky a pohádky pro celý rok našim malým posluchačům recitují a vyprávějí Viktor Preiss, Jana Drbohlavová, Ivana Vondrovicová a zpívají děti z Dětského rozhlasového sboru.

Obrázek podcastu Lichožrouti se vracejí

Lichožrouti se vracejí

Komu se nikdy neztratila ponožka, tomu se ztratí ještě dneska. Kdo si myslí, že za to může pračka, pes, nepořádná manželka či manžel, nebo dokonce jejich děti, ten je na velkém omylu. Za to, že nám z páru ponožek občas zůstávají licháče, můžou lichožrouti. Nová dobrodru

Obrázek podcastu Ozvěny run

Ozvěny run

Jejich láska byla zakázaná, ale rezonuje věčností. Když Mia po milované babičce zdědí Birch Thorpe, letní chatu ve Švédsku, čeká ji nelehké rozhodnutí. Snoubenec Charles na ni naléhá, aby dům prodali a koupili si luxusní byt v Londýně. Mia váhá. Když se naskytne přílež

Obrázek podcastu Stříbrní Chilané aneb Legenda žije

Stříbrní Chilané aneb Legenda žije

Loni uplynulo rovné půlstoletí od ikonické události, k níž došlo na mistrovství světa v kopané v Chile. Čechoslováci tehdy překvapili celý fotbalový svět a pavoukem šampionátu prošli až do finále, přičemž vyřadili favorizované Španěly, Maďary i Jugoslávce. Památné osudy