Audiokniha Vražda v salonním coupé

Vy jste placebo – Na stavu mysli záleží
Je možné vyléčit se jen prostřednictvím myšlenek – bez léků a operací? Pravda je taková, že se to stává mnohem častěji, než byste očekávali. Víra mysli skutečně uzdravuje V knize Vy jste placebo doktor Joe Dispenza předkládá několik doložených případů těch, kteří překon…

Svěrák: Povídky
Zdeněk Svěrák se přiznává, že už na gymnáziu si usmyslel, že bude spisovatelem povídek a že je bude vydávat svázané v knížkách. Místo toho celý život psal filmové scénáře, texty pro divadlo a slova k písničkám. Sbírkou Povídky, která vyšla na podzim roku 2008 a okamžitě…

White Fang
Audiokniha White Fang namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. White Fand is half-dog and a half-wolf, and the only survivor in his litter. The story is told from his point of view as he learns to fend for himself and interact wit…

Náčelník
Miloslav Nevrlý, skautskou přezdívkou Náčelník, jim byl příkladem, že se neznámými končinami dá chodit bez map, nenosit s sebou v batohu v podstatě nic, vydat se nejistotám a nalézt tak radost a smysl. Byl to právě on, kdo po odsunu německého obyvatelstva v podstatě zno…

Hovory o józe a mystice č. 13
Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Jako vždycky
Audiokniha Jako vždycky vás vybaví schopností přemýšlet o rizicích a příležitostech, abyste si dokázali lépe poradit s nejistotou, kterou přináší budoucnost. Když plánujeme, rojí se nám v hlavě spousta otázek. Jak si povede ekonomika příští rok touto dobou? Co bude za d…

Hovory o józe a mystice č. 21 a 22
„Shrnutí praxe přímé stezky“. Přímý záznam z meditačního maratonu v klubovně Duchovní Srdce ze soboty 10. listopadu 2007. Obsahuje průvodní slovo ke sledu meditací, které provádíme na celodenních setkáních spolu s vysvětlením, jak je provádíme, proč je provádíme a jaké …

Seifert: Světlem oděná
Jaroslav Seifert (*23.09.1901 - †10.01.1986) patří k nejvýznamnějším českým básníkům a spisovatelům; byl i novinářem a překladatelem. Je jediným českým nositelem Nobelovy ceny za literaturu (10. prosince 1984).

Je Hurvínek OP?
Původní LP album 11 1621-1 "Je Hurvínek OP?" Divadla Spejbla a Hurvínka vydal Supraphon v roce 1991, v roce 2001 byl tento titul vydán lehce pokrácen jako součást CD titulu SU 5243-2 " Hurvínkovy přírodozpytné výlety". Nyní tedy tento titul, kde Mánička s panem Spejblem…

Inner Game pro manažery
Úspěšný americký poradce se v audioknize zabývá uplatněním jedinečné metody zvyšování výkonnosti - Inner Game - v pracovním prostředí. Vychází ze své dlouholeté zkušenosti s aplikací metody ve sportu i ve firmách a pomáhá lidem překonat mentální překážky, které zabraňuj…

Z rebela mnichem
Svoboda je volbou, pro kterou se může rozhodnout každý z nás. Lama Ješe Losal Rinpočhe a jeho opravdový příběh. Lama Ješe Losal vyrůstal v male vesničce předindustriálního Tibetu a až do svých patnácti let nevěděl, co je to auto nebo silnice. Spolu s ostatními dětmi se …

Začátečník na cestách
Představte si, že jste na cestě v zahraničí a máte se jednoduše domluvit anglicky. Může to být třeba v hotelu, v autobuse nebo na letišti. Víte, když jste v cizině, tak už není čas na učení. Tam už musíte reagovat a mluvit. Procvičovat mluvení byste měli doma, ještě než…

Epištoly kutnohorské a vybrané články politické
Audiokniha s titulem Epištoly kutnohorské a vybrané články politické vychází při příležitosti 190. výročí narození Karla Havlíčka Borovského (31. října 1821). Devítihodinová nahrávka obsahuje kompletní Epištoly, jak byly souborně vydány v roce 1851, a 21 novinových člán…

Štorch: Osada Havranů
Štorchovy dobrodružné knihy situované do pravěku mají své čtenáře už celé půlstoletí. Vedle Lovců mamutů patří Osada Havranů - příběh z mladší doby kamenné - k těm nejoblíbenějším. Ve zdařilé dramatizaci Vladimíra Kováříka ji Supraphon v sedmdesátých letech natočil s řa…

Gulliver's Travels
Audiokniha Gulliver's Travels namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. Gulliver is a doctor on a ship. He travels from England to many places. He meets little people and giants, he meets people from the past and horses who can talk.…

Nenávidím tě, neopouštěj mě!
Zvládání hraniční poruchy osobnosti Zoufalá snaha zabránit reálnému nebo imaginárnímu osamění. Nestabilní a intenzivní mezilidské vztahy s výraznými změnami v postojích k druhým. Trvalé a zřetelně narušené nestálé sebehodnocení nebo mínění o sobě. Impulzivita v nejméně …

Život víry 2022/01
Život víry 2022/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Přítel je bližší než bratr Jaký je dobrý přítel a jak ho získat? Kde je…

Dědečku, už chodím do školy
Třetí audiokniha mistra etikety o Viktorce Dědečku, už chodím do školy je dalším pokračováním oblíbené série knížek Dědečku, vyprávěj a Dědečku, ještě vyprávěj. Laskavý dědeček si opět povídá se svou zvídavou vnučkou Viktorkou o světě kolem nich. Viktorka už je ovšem šk…

Siddhartha
Povídka Siddhárta nese podtitul "indická báseň" a vypráví příběh bráhmanského syna Siddhárthy odehrávající se ve starověké Indii v době Buddhových časů. Siddhártha spolu se svým společníkem Góvindou opouští svůj domov a vydává se na náročnou a stratiplnou cestu hledat s…

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Semafor Komplet 9 her z let 1959-1964
Jedinečný komplet nahrávek devíti her divadla Semafor, které v této ucelené podobě vycházejí zcela poprvé Souborné vydání devíti her z prvního období divadla Semafor, jehož autory jsou Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Hry tvoří základ vrcholného období slávy divadla, které zás…

Halas: Ženy
Z komentáře k původnímu LP albu 1118 2988 vydanému Supraphonem v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Snad že svou matku ztratil už v osmi letech, snad že mu stále více časem chyběla a pořád ji hledal, její doteky, které "jsou na všem", barvy a linie, "aby s…

Přepište svůj příběh
Benjamin Hardy boří zažité mýty o osobnosti a nabízí odvážné strategie pro osobní transformaci. V knize Přepište svůj příběh čerpá z psychologických poznatků a vyvrací zažitou, avšak mylnou představu, že osobnost je vrozená a neměnná. Podle autora nemáme své „skutečné j…

Meditační promluvy 4 - Cesta k přirozenému samádhi
Promluvy k praxi z meditačního retreatu na Padma Farmě 2009.