Audiokniha Voskovec a Werich: Pěst na oko, Divotvorný hrnec

Rambo – První krev
JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB…

Vlak do Samarkandu
Lidskost je víc než ideje. Ve svém zatím posledním románu líčí tatarská spisovatelka záchranu dětí z povolžské Kazaně stižené hladomorem. Píše se však rok 1923 a vlaku, který má děti dopravit do vzdáleného Samarkandu, chybí všechno včetně jídla. Píše se rok 1923, v Rusk…

Zámožnost všem
Autorem audioknihy Zámožnost všem je Tomáš Baťa. Vysvětluje v ní základ a podstatu svého podnikatelského systému. Kniha byla původně určená jeho spolupracovníkům.

Brisingr
{'cs': 'Přísahy, zkoušky oddanosti, střet mocných sil...\nBitvou na Hořících pláních boj s Královstvím zdaleka neskončil a zdá se, že v nadcházejícím střetu bude Galbatorixův Jezdec mocným protivníkem. Eragona se Safirou proto čekají další zkoušky v boji, ale v příběhu …

Zemí šelem
Přitápíme pod kotlem. Parní slon, táhnoucí dvojici pojízdných domů vyráží na dobrodružnou a nebezpečnou cestu. Dobrodružný román představí další Vernův vynález - obojživelný dopravní prostředek, obrovského ocelového slona poháněného párou. Strhující příběh se tentokrát…

Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
RNDr. František Šusta, PhD. pracoval deset let jako profesionální trenér zvířat v zoo a získal i řadu mezinárodních ocenění. Poté, co se krom exotů začal věnovat i psům, užasl nad oddaností a tolerancí, kterou projevují ve vztahu ke svým páníčkům. Tyto vlastnosti na jed…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…

Sleva 30% - Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Poslední výprava rytíře Rolanda
Z osmdesáti veršovaných francouzských legend, zachycených mezi lety 1175-1250, vybral Václav Cibula pro knižní vydání pět nejcharakterističtějších, jež nejvíce přibližovaly atmosféru rytířské společnosti. Jednu z nich vám nabízíme v neopakovatelném přednesu Zdeňka Štěp…

Balík
Emma ako jediná vyviazla živá, no bojí sa, že ju "Holič", chorý vrah, ktorý svojim obetiam oholí hlavu a potom ich znásilní a zabije, bude hľadať, aby dokonal svoj krutý čin. Emmu páchateľ ušetril, no ona si to nevie vysvetliť. V hĺbke duše je presvedčená, že si po ňu p…

Písečníci a jiné povídky
Sci-fi povídky s nádechem hororu. Sedm raných sci-fi povídek autora Hry o trůny s prvky hororu a sugestivní, leckdy poetickou atmosférou. Titulní povídka Písečníci založila autorovu světovou proslulost. Sedm raných sci-fi povídek s prvky hororu autora Hry o trůny dokážo…

Carmen – Skutečný život Hany Hegerové
První a jediný komplexní dokumentární román o největší česko-slovenské šansoniérce. Vznikl s jejím souhlasem, s podmínkou, že může být zveřejněn až po její smrti. Po celou kariéru se takovému odhalení vyhýbala. Důsledně si bránila své soukromí. Umožnila do něj vstoupit …

1001 myšlenek: část Věda a Technika
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Inferium II – Invaze
Válka proti vzbouřenému lidskému dobytku skončila, lidé jsou zpět v ohradách masokombinátů a život v Inferiu se vrací do starých kolejí. Rónan se po návratu z Pekla snaží zapomenout a opět žít. Jde mu to však ztěžka, neustále myslí na Amálku. Na židovskou holčičku, kter…

Marco
Když hrozí prozrazení korupce na dánském ministerstvu financí, je třeba zbavit se nepohodlných svědků. Jedním z nich je i patnáctiletý Marco, člen kodaňského gangu žebráků a zlodějů. Marco sám netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako ost…

Listy M. Jana Husa
Celkem 70 Husových dopisů je rozděleno do 3 částí - z Prahy, vyhnanství a Kostnice. Doplněny jsou krácenou přednáškou Josefa Pekaře O době husitské a řečí Tomáše Garrigue Masaryka přednesenou 6. července 1915 v Ženevě při 500. výročí Husova upálení, kterou otevřeně vyhl…

Teribear 2 – Záhada vyloupeného skleníku
Je pořád malý, ale dokáže velké věci. Stačí se nebát a mít kolem sebe přátele. Červený medvídek Teri – příjmením Bear, dohromady Teribear – už našel domov u Toma, jenže teď má poprvé zůstat pár dní bez něj. Než však jeho klučičí parťák odjede na tábor, pověří méďu úkole…

Madynka
Madynka, trochu nezkrotná, ale velmi podnikavá holčička, srší nápady, které hned uskutečňuje především pro sestřičku Lízu. Obě žijí s rodiči na švédském venkově, kde je na její nápady spousta skvělých příležitostí. Ovšem ne vždycky Madynčiny vynalézavé hry dopadnou podl…

Zvládněte stres metodou Inner game
Lidé jsou často přesvědčeni, že úroveň stresu, jemuž jsou vystaveni, určují vnější okolnosti, že stres je nevyhnutelnou součástí jejich života. Lékaři obvykle hledají medicínské řešení těchto problémů a ordinují různé terapie. Tyto postupy jsou však nedostačující, prot…

Umenie blízkosti
Psychológ Ján Hrustič hovorí, že osamelosť je, keď sme vedľa seba, ale každý vo svojom svete. Keď partnerstvo upadne do rutiny a láska je vyčerpávaná hádkami, vzájomnými zraneniami, netoleranciou a nepochopením, prichádza odcudzenie a pocit osamelosti. Nie je to však ne…

Kniha ztracených vzpomínek
Jedenáctiletou Lisavet Levyovou o křišťálové noci otec ukryje před nacisty na tajemném místě nazývaném Časoprostor, což je knihovna, kde jsou uchovávány vzpomínky minulosti. Když se otec nevrátí, Lisavet zde zůstává uvězněná, prochází vzpomínkami zemřelých a snaží se je…

Kontraktor 2
„Aj keď sa od seba líšime, vždy sa nájdu čriepky, ktoré nás spájajú dohromady.“ Peter Kijaba sa vo voľnom pokračovaní audioknihy Kontraktor opäť vracia do nekompromisného sveta súkromných bezpečnostných služieb – tentoraz do Afganistanu, Iraku a Stredoafrickej republiky…

Inheritance
{'cs': 'Na začátku byl Eragon... Jak celý příběh skončí?\nDlouhý výcvik a boje přinesly mnohá vítězství a naději, ale také srdcervoucí ztrátu. Ta nejtěžší bitva Eragona a Safiru přitom teprve čeká: musí se postavit samotnému Galbatorixovi. Podaří se jim porazit krále zl…

Pán se stará
Josef Prokeš (*1980), vyhledávaný kněz českobudějovické diecéze, duchovní doprovázející, skaut a horolezec se ve své první knize zabývá celou řadou závažných křesťanských témat, k nimž přistupuje s otevřeností, poctivostí a autenticitou, přitom s důkladným vzděláním a d…

Taktne o tráviacom trakte
Svetový bestseller, ktorý zábavnou formou podáva znalosti o tom, akú dôležitú úlohu zohrávajú črevá v našom tele. Črevá vykonávajú v našom tele viac než len "špinavú robotu". Nové výskumy ukazujú, že črevné baktérie môžu hrať úlohu vo všetkom, od obezity, alergií, depre…