Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vodník Čepeček (1973)

Audiokniha Vodník Čepeček (1973)

Délka:

39 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Nic nebude jako dřív

Nic nebude jako dřív

Po lyžáku na gymplu se všechno změní Rozhlasová nahrávka z roku 2025 Lyžák na gymplu. Pro někoho může být spojený s první láskou, pro někoho možná s první nevěrou, a někomu dalšímu může změnit celý život. Laura je třídní kráska a miluje Kryštofa. Toho miluje i její kama

Obrázek podcastu Cesta do středu Země

Cesta do středu Země

Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.Čte Lukáš Hlavica. Premi

Obrázek podcastu SPRÁVNÁ PĚTKA V Sovím doupěti

SPRÁVNÁ PĚTKA V Sovím doupěti

Ano, mohl to být příjemný výlet – ale nakonec se změnil v horor. Někdo unesl Dicka – a Správná pětka zuří! Tyhle velikonoční prázdniny jsou pro čtveřici kamarádů se psem Timem výjimečné – dostali svolení vyrazit na kolech stanovat bez dospělých. To bude jízda! Už druhý

Obrázek podcastu Klub divných dětí

Klub divných dětí

Jmenuji se Mila a mám ráda pavouky, vlastně všeobecně hmyz, nebo spíš všechna zvířata. Umím se „ztratit ze světa“. Stačí se na něco soustředit, a vše kolem přestane existovat. Já jsem Petr. Chodím už do čtvrté třídy, ale vypadám jako prvňák. Hezky maluji a v noci… nemůž

Obrázek podcastu Lásko má, ty nevíš

Lásko má, ty nevíš

Směšné bilancování plné tragiky. S Alenou Vránovou a Pavlem Soukupem v hlavních rolích. V původní rozhlasové hře Jiřího Justa se ocitnete uprostřed vzpomínek muže a ženy ve zralém věku. Vzpomínají na studentská léta, na lásky, pošetilosti, zklamání i chvíle štěstí. Nejs

Obrázek podcastu Čapek: Album scén z divadelních her

Čapek: Album scén z divadelních her

Karel Čapek (*9. ledna 1890 – †25. prosince 1938) Vybráno z obsáhlého komentáře Vladimíra Müllera k původnímu kompletu LP DV 15308-10 z roku 1967: ....Jistě dobrá polovina her Karla Čapka - z toho tři za bratrské spolupráce Josefa Čapka - měla šťastný úděl a znásobila

Obrázek podcastu Poslední stupeň důvěrnosti

Poslední stupeň důvěrnosti

Hlavním hrdinou románu Ivana Klímy je evangelický farář Daniel Vedra, který ztrácí svoji dosud pevnou víru poté, když se zamiluje do jiné ženy. Dřívější svět jistoty se od okamžiku přestoupení zakázané lásky hroutí a na místo Boha nastupuje jen neprostupné mlčení doprov

Obrázek podcastu Kdo trhá ocúny

Kdo trhá ocúny

Důchodkyně Ludmila se ocitne uprostřed dramatických událostí spojených s fingovanou krádeží šperků a starožitností.Jak to dopadne, když musí důvěřivá teta v důchodovém věku pohlídat sbírku šperků a starožitností své neteře, která odjede do Norska? A co teprve, když otev

Obrázek podcastu Malý pražský erotikon

Malý pražský erotikon

Všichni toužíme po lásce. Jenže ta v rodině občas někomu nestačí… Malý pražský erotikon je audioknížka o lásce určená i těm posluchačům, kteří bývají k příběhům o lásce zpravidla nedůvěřiví. Na Babě stojí nad strání s výhledem na Prahu dvě sousedící řadovky, ve kterých

Obrázek podcastu Snad jsem zas tolik neřekl

Snad jsem zas tolik neřekl

Jiří Štědroň si už vyzkoušel leccos. Svým příznivcům asi nejpevněji utkvěl v paměti coby herec a zpěvák, ale byl i ředitelem reklamní agentury a vyráběl křišťálové lustry. Byl filmovým princem a jeho hity si zpíval celý národ, ale také psal, většinou texty a divadelní h

Obrázek podcastu Hurvínek na dvoře lucemburském

Hurvínek na dvoře lucemburském

Helena Štáchová, ředitelka Divadla S+H, a scénárista Pavel Cmíral připravili v loňském roce pro Supraphon projekt nové řady S+H, jejíž první díl HURVÍNEK MEZI PŘEMYSLOVCI si rychle našel své posluchače. V druhém titulu plánované řady se Hurvínek s Máničkou ocitají na dv

Obrázek podcastu Povídky, které pomáhají

Povídky, které pomáhají

Svou povídkou přispěli do tohoto dobročinného sborníku nejen renomovaní, „zaběhnutí“ literáti, ale i hudebník či politik a v neposlední řadě také vítězové čtenářské soutěže. I díky tomu vznikl zajímavý a neotřelý soubor rozličných stylů a žánrů, který spojuje touha pomá

Obrázek podcastu Maškaráda

Maškaráda

Michail Jurjevič Lermontov: Maškaráda. Drama ruského klasika - tragédie muže, kterého společnost zbaví poslední víry v čest, poctivost a upřímnost člověka. Překlad Emanuel Frynta. Režie Miloslav Jareš.Osoby a obsazení: Osoby a obsazení: Jevgenij Alexandrovič Arbenin (Vl

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Jen šmouha po nebi

Jen šmouha po nebi

Ve své nejnovější knize český spisovatel znovu otevírá a rozvíjí téma vykořeněnosti a návratů, téma střetu člověka s dějinami. I v popisech tragických události, fatálně se dotýkajících hlavního hrdiny, dokáže být Ivan Binar vtipný, ironický a své místo má v textu i nads

Obrázek podcastu Michail Strogov aneb Carův kurýr

Michail Strogov aneb Carův kurýr

Michail Strogov aneb Carův kurýr je považován za jeden z nejlepších románů Julese Verna. S odvážným kurýrem projedete napříč Ruskem, zažijete nájezdy divokých Tatarů a po napínavém souboji si vydechnete v náruči krasavice Nadi.

Obrázek podcastu Vánoční povídky

Vánoční povídky

Tento nejpopulárnější představitel viktoriánského románu, nekorunovaný král anglických vypravěčů, psal pro rozptýlení mezi rozsáhlými díly také povídky. Zvolili jsme ty nejoblíbenější – s vánoční tematikou.: Vánoční Koleda, Zvony. Není jistě náhodou, že se tyto dva příb

Obrázek podcastu Návrat Krále Šumavy - román o Josefu Hasilovi

Návrat Krále Šumavy - román o Josefu Hasilovi

Kdo jiný by došel temným lesem bez baterek hvězd až k hraničním kamenům? Životopisný román o králi šumavských převaděčů snímá z Josefa Hasila (1924–2019) legendární masku fantoma pohraničníků a estébáků. Na pozadí ponurých let 1948–1951 líčí autor dozrání bednářského u

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 3.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 3.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je zpěvačka Helena Vondráčková.

Obrázek podcastu Cejch

Cejch

Všichni lidé budou bratři = Alle Menschen werden Brüder. Myslíme to vážně, nebo zase dáme na zdivočelou historii? Krušnohorský hřeben býval kdysi eldorádem hledačů vzácných kovů, jenže s rozvojem novověku zavládla v zapadlé štaci na pomezí dvou národů bída. Rod Jakoba

Obrázek podcastu Hrobník a dívka

Hrobník a dívka

KRIMINÁLNÍ PŘÍPAD ZE STARÉ VÍDNĚ Vídeň roku 1894. Inspektor Leopold von Herzfeldt vyšetřuje kuriózní případ. V uměleckohistorickém muzeu byla nalezena mrtvola slavného profesora – nabalzamovaná přesně podle staroegyptských klasických postupů. Stal se profesor obětí sta

Obrázek podcastu Příchod bohů

Příchod bohů

Fantastický kosmodrom povídek. Legendární vědecko-fantastické povídky od krále české komiksové scény: o nových planetách, o posádkách kosmických korábů, a o jejich dobývání vesmíru. Fantastické povídky Vlastislava Tomana z let 1957–1966 vycházely v časopise ABC v podobě

Obrázek podcastu Nimbus

Nimbus

Rowan se rozhodl, že na vlastní pěst napraví cech smrtek a podrobí jej zkoušce ohněm – a to doslova. Po zimním konkláve zmizel v ústraní a od té doby podniká útoky na zkažené smrtky — nejen ve StředoMerice, ale na celém kontinentu. Stal se z něj lidový hrdina – smrtka L

Obrázek podcastu Herecký portrét Bohuše Záhorského

Herecký portrét Bohuše Záhorského

Bohuš Záhorský (5.2.1906 - 22.9.1980) do srdcí diváků a posluchačů se zapsal nesmazatelně svými rolemi bodrých, usměvavých chlapíků, dědů a dědků. Již od studentských let se zajímal o divadlo, studoval herectví a již při studiích vystupoval v avantgardních projektech Ji

Obrázek podcastu Idiot

Idiot

Audio verze proslulého románu Fjodora Michajloviče Dostojevského. V roli knížete Myškina účinkuje Jan Hartl. Obsazení : Kníže Lev Nikolajevič Myškin Jan Hartl Parfen Rogožin Václav Postránecký Nastasja Filipovna Jana Hlaváčová Generál Ivan Fjodorovič Jepančin Martin Rů