Audiokniha Vládce vzduchu

Král pýchy
Rezervovaný Kai Young si nehodlá pustit k tělu ani náznak chaosu, který Isabella Valencia dokonale ztělesňuje. V době, kdy je v sázce osud mediálního impéria, si miliardářský dědic nemůže dovolit žádné rozptýlení. Ani on sám není Isabellin typ – a jeho členství v exkluz…

Proč bychom se netopili
Zdeňka Šmída, původní profesí učitele a středoškolského profesora (1937 - 2011), jenž však proslul především jako autor celé řady knih se sportovní a pedagogickou tematikou, proslavila hned jeho druhá kniha, kterou vydal v roce 1979 pod názvem Proč bychom se netopili an…

Poslední kapitán
"Rafinovaný, napínavý román lásky a intrik ze zlatých časů Hollywoodu, to je Fitzgeraldův Poslední kapitán. Příběh skvělých ambicí a podivnou náhodou zrozené milostné vášně stoupá k dramatickým vrcholům a vzápětí se propadá do černých hloubek. Naděje a zoufalství mění v…

Přepište svůj příběh
Benjamin Hardy boří zažité mýty o osobnosti a nabízí odvážné strategie pro osobní transformaci. V knize Přepište svůj příběh čerpá z psychologických poznatků a vyvrací zažitou, avšak mylnou představu, že osobnost je vrozená a neměnná. Podle autora nemáme své „skutečné j…

Ulička přízraků
Stanton Carlisle je kouzelník v potulném panoptiku, které lačnému publiku nabízí různé bizarnosti: nejsilnějšího muže na světě, elektrickou dívku i takzvaného divocha, nejnižší formu lidské existence. Stan ale jako mistr manipulace míří opačným směrem. Postupně se vypra…

Dravé zvěři napospas
Osmatřicetiletá Zuzana si po krachu dlouholetého vztahu založí profil na Tinderu, brzy ale začne litovat. Zdá se totiž, že některý z odmítnutých mužů neunesl své zklamání. Desítky vulgárních zpráv naznačují, že ji kdosi neustále sleduje. Blíží se Štědrý den, dny se krát…

Malé ženy
Bestseller, který nikdy neomrzí. Příběh čtyř sester odehrávající se v době občanské války v Americe. Romantické ideály a sourozenecká soudržnost pomáhají přežít krutou dobu. Zpola autobiografický román, v němž autorka líčí příběh své rodiny. Čtyři sestry, sedmnáctiletá…

Syndikát
Tohle není sci-fi. Tohle je příběh, co se stane. Kriminální. Nový detektivní příběh z pera autora Sudetenlandu ožívá i jako audiokniha v podání Vasila Fridricha. Zaposlouchejte se do příběhu z budoucnosti tak blízké, že než knihu dočtete, určitě se stane. Možná, že každ…

Každý průšvih nemusí být krize
Výběr povídek z úspešné stejnojmenné knihy namluvených Jiřím Krampolem. Inspirací autorovi bylo jak prostředí softwarové firmy, tak i běžné denní situace, které samy o sobě, pokud se to v nich sami nesnažíte nalézt, snad ani nejsou k smíchu. Povídky je ale zachycují s h…

Antická knihovna
Z obsáhlého komentáře k původnímu 2 LP kompletu 2 58 0431 Antická knihovna, jenž vydal Supraphon v roce 1970 a nyní jej vydává poprvé digitálně:..Podle vzpomínek na skutečný proces se Sókratem, ale především podle své ideální představy o tom, jak má vypadat opravdový fi…

Normální lidi
Jak se pozná, že je to opravdová láska? Dvojici spolužáků – opovrhovanou Marianne a oblíbeného Connella – spojuje víc, než se na první pohled zdá. Přestože spolu ve škole ani mimo ni veřejně nepromluví, mají spolu milostný poměr. A ten nestojí a nepadá pouze se sexem, p…

Mojenka
Příroda je naším největším učitelem a někdy i druhou matkou… Bystrá, zvídavá a trochu svéhlavá Magdaléna, které její zbožňovaná maminka neřekne jinak než Mojenka, bydlí s rodiči ve vesnici nedaleko Prahy. Je sice jedináček, ale chybějící sourozence jí vynahrazuje blízko…

Bubny podzimu
Překonali nepřízeň osudu i propast času. Stane se jejich novým domovem panenská Amerika? Po dramatických událostech v Karibiku se Claire a Jamie ocitají v Americe. Nový svět poloviny 18. století však v žádném ohledu neskýtá idylu, natož bezpečí – život v tehdejší brits…

Italské prázdniny
Vypravěčský talent, humor a moudrost Jana Wericha znovu ožívají na rozhlasové autorské nahrávce literární cestopisné předlohy. Italské prázdniny právě tak, jak byly nahrány v roce 1963, poprvé v nezkrácené podobě.

Volání Cthulhu
Jedno ze stěžejních děl hororové literatury představuje první setkání s nechvalně proslulým kultem Cthulhu. Mladý antropolog v něm prochází poslední vůli svého prastrýce, a čím víc se noří do podivuhodného dědictví, tím víc rozplétá děsivé tajemství, které by žádný smrt…

Manifest menopauzy
>> V recenzích by menopauza nedostala jedinou hvězdičku! – „Tenhle podnik má problémy s regulací teploty. Chvíli vedro, pak zase strašná zima. Popírá zákony termodynamiky. Nedoporučuji!“ – „Hrůza! Krvácení bylo objednáno, ale změnili termín, aniž by mi dali vědět!“ – „S…

SEIF
Zajímá vás, jaké to je, setkat se o pauze na oběd s vlastním osudem? A co se děje s dětmi odloženými do Dětského hotelu? Co nás čeká v blízké budoucnosti, pokud se budou sociální sítě rozvíjet tak, jako doposud, jak možná bude vypadat konec světa a spoustu dalšího se do…

Svět podle Garpa
Když se Amerika změnila v minové pole, braňme se groteskou. Přestože na svět přišel skoro neposkvrněným početím a matčina drsná výchova z něj učinila syna nevídaných schopností, snaží se T. S. Garp i bez otce obstát. Vaří, uklízí, naslouchá a hlavně jedná fér s přísluš…

Špinavá práce
Princ Bajaja, Potrestaná pýcha - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek
Co mi zabrání strčit kocoura do mrazáku? Autoři – zkušení američtí psychologové vědí hodně o panice, úzkosti, obavách či fobiích. Jejich kniha vám tentokrát poradí, jak vyzrát nad vtíravými myšlenkami. Stává se vám, že vás někdy přepadnou doslova hrůzné myšlenky? „Co …

Příběh s vůní lípy
Johana sama vychovává autistickou dcerku a z rozepsaného románu své kamarádky odhaluje příběh z druhé světové války, v němž jejího dědečka Antonína osud zavede až do Palestiny a bojů v severní Africe, kam ho věrně doprovází Vojtěch. V rodné vsi oba vyhlíží Květa s polov…

Malé experimenty
>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Návrat ze zvonkové země
Návrat ze Zvonkové země je závěrečnou kapitolou z knížky Skřítkové ve Zvonkové zemi. Ta volně navazuje na předchozí knížky Pohádky ze Stříbrného města a Skřítkové pod Stříbrným městem. Zatímco první dvě knížky čerpají ze starých kutnohorských pověstí a dobrodružství per…

Podepsána Charlotte
Psal se rok 1792, když mladá šlechtična Charlotte z Naděje začala psát dopisy svojí uprchlé sestře Élisabeth do Anglie, a rok 1886, když je převázané stužkou nalezla šestnáctiletá Emílie v tajné skrýši domu, kam se musela s maminkou přestěhovat po otcově smrti. Emiliina…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…