Žízeň
Harry Hole si chce užívat spokojený život s Ráchel a poklidně vyučovat na policejní akademii. Jenže v Oslu dojde k vraždám několika žen, které si daly schůzku přes Tinder. Vyšetřovacímu týmu v čele s Katrin Brattovou zůstává rozum stát nad tím, že obětem vždy zmizelo ur…

Havran a slunce
Korijacký lovec Havran zabloudil tundrou k ledové hoře. Žije v ní sněhová panna. Říká se, že kdo ji spatří, promění se v ledový kámen. Svým mrazivým pohledem prý sežehne všechno živé. Král slunce, bratr sněhové panny, roznesl tuhle pověst po světě. Ze zlosti totiž vyhna…

AudioDiktáty pro 3. ročník
Sada 20 audiodiktátů zaměřených na nejdůležitější pravopisné učivo 3. ročníku. Děti si krok za krokem procvičí vyjmenovaná slova po B, L, M, P, S, V a Z i jejich použití v běžných větách. Nechybí ani souhrnné opakovací diktáty, které pomáhají upevnit získané znalosti a …

Když se zvěrolékař ožení
Nahlédněte podruhé do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě. Po téměř 30 letech vyšla nová kniha a nyní i audiokniha Když se zvěrolékař ožení, která volně navazuje na Herriotův první svazek To by se zvěrolékaři stát n…

Snídaně v osm, oběd ve dvanáct
Děj rozhlasové hry nás zavede do domova pro seniory na počátku devadesátých let. Neovládá ho ani tak sestra představená, jako spíš vitální klient, bývalý pracovník estrádní agentury JUDr. Šajda. Ve jménu dobra a služby ostatním klientům dokáže zorganizovat život v domov…

Hra na vraždu
„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Statečný cínový vojáček
Pohádkový příběh Statečný cínový vojáček od Hanse Christiana Andersena vyšel poprvé v roce 1838. Popisuje příběh jednoho cínového vojáčka, který byl poslední z várky a při vyrábění na něj nezbylo dost cínu. Proto měl pouze jednu nohu. Vojáček se zamiluje do papírové bal…

Sudičky
S herectvím legendárního Zdeňka Štěpánka se můžete setkat při poslechu hry Antonína Přidala Sudičky. Baladický příběh o lidském utrpení i naději se odehrává na českém venkově v době první světové války. Hra upoutává velice působivým obrazem života rodiny, která je silně…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Královský rubín
Slavný detektiv Hercule Poirot řeší záhadu zmizelého královského rubínu a vraždu na sněhu ve vánočním čase na anglickém panském domě.

Jak hledat slunce
Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že …

Psycho
Mary Craneové připadá, že jí život utíká mezi prsty – než se jí v rukou ocitne značná finanční částka, s níž by mohla pomoci svému milému a začít znovu. Na útěku s penězi ji však dostihne bouřka i únava. Z bloudění ji vysvobodí osamělý motel, který vede stydlivý, na prv…

Werich: Táto, povídej
V roce 1970 byly zachyceny na zvukový záznam rozhovory, které spolu vedli otec Jan Werich s dcerou Janou a pro budoucno tak zůstaly zachovány nesmírně zajímavé informace o počátcích Osvobozenéhodivadla, jak se tvořila Vest Pocket Revue a jaké bylo pozadí tvorby Voskovce…

Nekonečná noc
Někdo se zrodí pro lásky sladkou moc, jiný se zrodí pro nekonečnou noc... Co přiřkl osud Ellie Goodmanové, závratně bohaté dědičce, která se rozhodla vdát za Michaela Rogerse, z pohledu jejích poručníků naprosto nevhodnou partii? Jaký osud čeká na Michaela, jenž touží p…

Život víry 2025/05
Život víry 2025/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: „Misionář je jako pilot, který létá mimo radary“ Nenápadný Am…

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Klasické pohádky
Deset klasických českých pohádek – Červená Karkulka, Hrnečku, vař!, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Sněhurka a sedm trpaslíků, Čert a Káča, Princ Bajaja, O rybáři a zlaté rybce, Sedmero krkavců, O Smolíčkovi pacholíčkovi Čtou Barbora Hrzánov…

Alenka v kraji divů
Další z rozhlasových adaptací slavného literárního příběhu. Autorem scénáře a režie byl nestor rozhasové režie Josef Červinka.Účinkují Ivanka Devátá, Jaroslav Kepka, Zdena Hadrbolcová, Josef Svátek, Josef Velda, Rudolf Deyl ml., Jiří Suk, Luděk Kopřiva, Nelly Gaierová,…

Bulbem záchranáře
To máte: krvácení, úraz hlavy, pád z výšky, mrtvice, epilepsie, tonutí, dopravní nehoda, zlomenina dlouhé kosti, otrava, popálenina... Pořád se něco děje! A právě vy můžete být náhle u toho a až to přijde, jakým člověkem chcete být? Samozřejmě tím, který zachrání život!…

Osm
Jednu březnovou sobotu je nalezena postřelená mladá dívka. Michaela zůstává v bezvědomí a policie je při vyšetřování bezradná. Kdo čin spáchal a proč? Snoubenec, nejlepší kamarádka, někdo z rodiny, kde hlídala děti? Vysvětlení nepřichází ani po probuzení z kómatu. Micha…

Můj růžový život s Bohem a rakovinou
Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a…

Francouzština do práce A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština do práce/Obchodní francouzština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na…

Jak bezpečně investovat do nemovitostí
Zvažujete koupit nemovitost? Nezaleží na tom, zda jde o nemovitost k podnikatelskému záměru či vaši rezidenční, vždy se setkáte s mnohými skrytými i otevřenými vadami. Poznejte možné nástrahy spojené s koupí nemovitosti a získejte vyzkoušené rady, jak investovat do nemo…

Bajaja
Česká pohádková klasika Boženy Němcové o třech královských dcerách a němém sluhovi. Pohádka, které dominuje herectví Františka Smolíka, Luďka Munzara, Josefa Beyvla, Vladimíra Hlavatého, Jiřiny Petrovické a dalších, byla natočena v roce 1962.

Poslední dialog
Na podkladě autentických dokumentů napsal Jiří Kamen imaginární rozhovor kabaretní a divadelní herečky Xeny Longenové a spisovatele, výtvarníka, herce a režiséra Emila Artura Longena.Výjimečný rozhlasový tvar hudbou ve vlastní interpretaci doplnil Alan Vitouš.