Audiokniha Vítězná sestava

Sherlock Holmes a Krvavá zrada
Píše se rok 1894 a celý Londýn nemluví o ničem jiném, než o smrti transylvánského šlechtice, jehož zabil jistý profesor Van Helsing. Mycrofta Holmese neuspokojí, když britské soudy zprostí profesora všech obvinění, a požádá proto svého bratra Sherlocka, aby vyšetřil, c…

Angličtina - slovíčka pro pokročilé C1-C2
Před sebou máte poslechový kurz Angličtina - slovíčka C1/C2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele., kteří běžně komunikují a chtějí si rozšířit slovní zásobu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můž…

Národní umělec Karel Vacek vzpomíná
Původní LP album "Národní umělec KAREL VACEK vzpomíná" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Poznámka slovesné redakce Supraphonu na LP albu (1983): Záznam vzpomínek Karla Vacka vznikl v prostředí jeho domova s použitím neprofesionální techn…

Čest královny
Kapitánka Harringtonová má problém. Druhý díl série Honor Harringtonová. Kapitánka musí čelit vnějšímu nepříteli i předsudkům vůči ženám. Když dostane možnost bojovat na palubě své lodi, opět do ní usedá s přesvědčením, že buď svoji povinnost splní, nebo zemře. Druhý dí…

Nepil: Kočka se vdávala, pes se ženil
Kočka se vdávala, pes se ženil, titul s výstižným podtitulem "řetízek písniček, vyprávění a hádanek pro mateřské školy" Vyprávění Františka Nepila (v interpretaci Zdeňka Řehoře) o zvířátkách, která bývají na obyčejném dvorku a o řemeslech, která by měly děti znát, je pr…

Oběť 2117
Na břehu Středozemního moře je nalezeno tělo uprchlíka, kterého noviny označily jako „Oběť 2117“. Smrt neznámého muže vyvolá sled nečekaných událostí, jež Asada přivedou na pokraj zhroucení. Musí nejen čelit démonům z minulosti, vyvolaným články španělského novináře, al…

Oliver Twist
Audiokniha Oliver Twist namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. Oliver Twist is a poor orphan boy. He hasn’t got a mum or dad and he lives in a terrible place called the workhouse. One day, he makes the master of the workhouse very ang…

Selekce
Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své t…

Dětské duše
Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich …

Dívka beze jména
Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu na okraji města Denton, je zděšená brutalitou …

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Wintonovy děti - Benjamin Abeles
„Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“ - Sir Nicholas Winton V roce 1939 zorganizoval Sir Nicholas Winton záchrannou akci, během které se mu podařilo zachránit 669 českých dětí z nacisty okupovaného Československa. Jedním ze zachráněných dětí byl ta…

Staré řecké báje a pověsti 1
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Hovory s T. G. Masarykem
Ve známém díle představuje vynikající český spisovatel prezidenta Masaryka, jeho životní vzpomínky, filozofické, etické, politické zásady, vztah k demokracii, novému státu a jeho občanům, jak se mu vyjevily v řadě osobních rozhovorů. Jejich umělecká reprodukce stále bud…

Pozdě v listopadu
Poklidný přechod z podzimu do zimy není vůbec špatná doba. Jsou tací, kteří zůstanou, jiní se vydají pryč, tak to chodí odjakživa. Každý si může vybrat sám, ale musí se rozhodnout včas a nikdy, nikdy pak nesmí zaváhat. Mumínci, pokud jste je ještě nepoznali, jsou milá s…

Kaštánek
Na předměstí Kodaně je nalezena zavražděná žena. Na místě činu policie objeví panáčka z kaštanů, na němž je otisk prstu patřící zmizelé dívce, jejíž případ byl dávno uzavřen. Krátce nato dojde k další vraždě. Další znetvořené tělo, další kaštanová figurka. Vyšetřovatelé…

Útěk
Jako jedna z prvních následovala kněžna Marie Volkonská svého muže, knížete Sergeje Volkonského, do vyhnanství po potlačeném povstání děkabristů. Ve velmi těžkých životních podmínkách strávila 30 let, teď je stárnoucí žena na útěku ze Sibiře a zdá se, že už nemá sílu po…

Metóda Wima Hofa
Jediná kniha priamo od Wima Hofa „Dokážete doslova nemožné. Môžete prekonať chorobu, zlepšiť si psychické zdravie aj fyzický výkon, dokonca dostať pod kontrolu vlastnú fyziológiu. Zvládnete každú stresovú situáciu.“ Wim Hof, prezývaný Ľadový muž, je držiteľ viacerých sv…

Německá konverzace
Německá konverzace: Cestujete často do Německa či Rakouska? Tento kurz je určrn pro mírně a středně pokročilé uživatele, kteří chtějí zlepšit úroveň komunikace při cestování. Skládá se z okruhů: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem, …

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Aktivně – Němčina na každý den
Poslechová učebnice obsahuje celkem 25 hodin interaktivních poslechových cvičení, které Vám umožní procvičit a upevnit již získané znalosti slov a frází. Cvičení „Rozuměj“ se zaměřuje na porozumění základních údajů zachycených informací podávaných rodilými mluvčími. Cvi…

Agent JFK – Meč a tomahawk
„Agent JFK – Meč a tomahawk“ je dalším pokračováním rozsáhlé fantasy/sci-fi série; ale nyní se se příběh výjimečně odehrává na úplně jiném kontinentu... Vikingové pod vedením Leífa Eríksona navštívili Ameriku ještě před rokem tisíc našeho letopočtu, ale pozdější vývoj e…

Gulliver's Travels
Audiokniha Gulliver's Travels namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. Gulliver is a doctor on a ship. He travels from England to many places. He meets little people and giants, he meets people from the past and horses who can talk.…

Doly krále Šalamouna
Allan Quatermain, inspirace pro postavu Indiana Jonese, první dobrodruh s khaki oblečením a kloboukem se širokou krempou. Hrdina knihy Doly krále Šalamouna Allan Quatermain byl inspirací pro postavu Indiana Jonese. Autor sice knihu napsal v roce 1885, ale svižný styl p…