Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vítek

Audiokniha Vítek

Délka:

6 hod 56 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Maria Chapdelainová

Maria Chapdelainová

Román Maria Chapdelainová zachycuje drsný život francouzských usedlíků v kanadské divočině. Vypráví se v něm o tvrdém živobytí venkovských dřevorubců, kteří musejí vzdorovat silám přírody a dobývat dnes a denně půdu na divokém lese - říkají tomu hrdě "dělat zemi". Příbě

Obrázek podcastu Gogol: Bláznovy zápisky

Gogol: Bláznovy zápisky

Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1305 vydaného Supraphonem v roce 1973: Nikolaj Vasiljevič Gogol, (1.4.1809–4.3.1852) "miloval pravdu a nenáviděl zvůli", jak se o něm vyjádřil N.G.Černyševskij; proto nemilosrdně tepal poměry v carském Rusku, přísně soudil bezpráví,

Obrázek podcastu Skrytý potenciál

Skrytý potenciál

>>„Tato skvělá kniha rozbije vaše představy o tom, co je třeba ke zlepšení a úspěchu.“ — Serena Williams, vítězka 23 grandslamů ve dvouhře

Obrázek podcastu Okouzlení slovem

Okouzlení slovem

Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné,

Obrázek podcastu Nenasytní mrtví

Nenasytní mrtví

Keira si myslela, že už rozumí svému daru – ale to nejhorší ji teprve čeká. Po událostech prvního dílu se stává hrobnicí na blightském hřbitově, kde ji obklopují neklidné duše. Vidí je v mlze, slyší jejich šeptání. Většina zoufale hledá klid – až na jednu. A ta ji odmí

Obrázek podcastu Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě

Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě

Velmi úspěšný projekt Supraphonu měl své začátky v roce 2004, kdy vznikla první kompilace Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo. Zvukovou humornou koláž z dobových projevů politických snaživců, tajemníků a papalášů doplňovaly agitační písně, častušky a angažované

Obrázek podcastu Chirurg

Chirurg

Chirurg v příhraniční nemocnici MUDr. Hynek Grábl se ocitl v mrtvém bodě a balancuje se svou neutěšenou profesní i osobní situací. Jeho kariéru špičkového odborníka na pražské klinice uťal opilecký karambol – a následky teď nese nejen on, ale i jeho věčně nespokojená že

Obrázek podcastu Stručná história takmer všetkého

Stručná história takmer všetkého

Neuveriteľná poznávacia jazda svetom vedy. Zem je náš jediný domov v celom vesmíre. Poznáte ju dobre? Určite ste sa o nej všeličo dozvedeli na hodinách geografie, biológie, fyziky či chémie, no jej skutočný príbeh je oveľa fascinujúcejší. Audiokniha Stručná história tak

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Neopouštěj mě

Neopouštěj mě

Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck

Obrázek podcastu Přimluvte se u ministra

Přimluvte se u ministra

Nadčasová satira Přimluvte se u ministra z r. 1980. Pro rozhlas podle bulharské předlohy Ivana Vazova připravila Helena Šoltézová. Režii měla V roce 1980 Lída Engelová. Účinkují: Václav Neužil, Monika Švábová, Vlasta Fabianová, Čestmír Řanda, Pavel Pavlovský, Jan Gross

Obrázek podcastu Píšu, dokud si pamatuju

Píšu, dokud si pamatuju

Vzpomínky Taťány Lukešové v sobě skrývají celou tragiku 20. století s jeho hrůzami a nadějemi. Citlivě a s něhou je čte její dcera Barbara Lukešová a přizvala si svého hereckého kolegu Martina Myšičku. Do jednoho života se tak vešla milá setkání s TGM a Janem Masarykem,

Obrázek podcastu Prahou staletí (3). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Prahou staletí (3). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky

Z komentáře k původnímu LP 1018 3841 vydanému v Supraphonu v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: První dvě alba obsahující po dvou deskách cyklu PRAHOU STALETÍ, spatřila světlo světa v letech 1981 a 1982. V mnoha zastaveních - na Vyšehradě, na Hradčanech, v

Obrázek podcastu Měděná Venuše

Měděná Venuše

Krysy jsou vždycky větší, než by člověk čekal. Třetí z řady vtipných antických detektivek, v nichž ožívá každodenní Řím z r. 71, z počátku vlády císaře Vespasiana. V roce 71 není ve starověkém Římě nikdo svatý. Alespoň to si myslí Marcus Didius Falco, soukromý detektiv

Obrázek podcastu Dámský gambit

Dámský gambit

Je načase, aby šachové mistrovství USA vyhrála žena. Aby ho vyhrála ONA. Pro holky prý tahle hra není. Jenže ji do ní zasvětil údržbář ze sirotčince, kde ji americký stát mocně dopoval sedativy, aby nevyčuhovala. Beth Harmonová, zázračné dítě z Kentucky, je totiž intuit

Obrázek podcastu Žena na schodech

Žena na schodech

Na přelomu 60. a 70. let se ve Frankfurtu nad Mohanem střetávají tři muži – podnikatel, malíř a právník. Všichni tři chtějí jednu ženu a ve hře je i obraz s jejím portrétem, který nečekaně zmizí i s ní. Po více než čtyřiceti letech obraz vystaví galerie v Sydney a to je

Obrázek podcastu Případ Collini

Případ Collini

Co dožene k vraždě člověka, který se nikdy ničeho nedopustil? V hotelovém pokoji je zastřelen starý muž. O motivech, které ho vedly k vraždě, pachatel mlčí. Advokátem ex offo je pověřen Caspar Leinen, kterého pátrání po důvodech činu dovede do minulosti. Fabrizio Collin

Obrázek podcastu Hrdina zapadákova

Hrdina zapadákova

John Millington Synge se řadí mezi velké irské autory 20. století, a ač ne tolik znám jako James Joyce či Samuel Beckett, je téhož rodu. Sarkastický humor a záliba v extrémních situacích zároveň poukazují na spřízněnost se současnou hvězdou irské a světové dramatiky Mar

Obrázek podcastu Nebezpečné známosti

Nebezpečné známosti

Kontroverzní příběh odkrývá pozadí milostných strategií, o nichž si dopisují požitkářští aristokraté markýza de Merteuil a vikomt de Valmont, kteří pro své potěšení a radost z moci manipulují city ostatních. Krutá hra s láskou a vášní však má své následky. Moderní zprac

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 28

Hovory o józe a mystice č. 28

Jiří Vacek: Živá nauka. Záznamy promluv z meditačních seminářů v Modré a na Hostýně v roce 2010. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Tyhle fragmenty

Tyhle fragmenty

„Existujou na to výzkumy a psychoterapeuti si na tom postavili profesi. Je jedno, co v životě děláte, ale vždycky se ze všeho nejvíc snažíte zavděčit rodičům.“ Mimořáná vícehlasá četba pro 18 interpretů. Hořkosladká povídková sbírka Biancy Bellové, autorky oceňované nov

Obrázek podcastu Sarkastická svině

Sarkastická svině

Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n

Obrázek podcastu Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého

Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého

Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což rozčilovalo paní Kateřinu (Bábinku), a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji Bábince jako dárek k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všich

Obrázek podcastu Tajuplné příběhy

Tajuplné příběhy

Český čtenář zná jistě velice dobře populární jméno - Sir Arthur Conan Doyle. Geniálně koncipované detektivní novely jej proslavily po celém světě. Ovšem o autorově vynikajícím literárním talentu se můžeme přesvědčit i na řadě jeho vybraných Tajuplných příběhů. Doylova

Obrázek podcastu John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

John: Rajský ostrov. Vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla - vybrané kapitoly

Původní LP album DV 15186 "Rajský ostrov" s vybranými kapitolami vyprávění o požáru a stavbě Národního divadla z knihy Jaromíra Johna vydal Supraphon v roce 1963 (v reedici - z níž je i naše titulní strana - pak vyšel v roce 1983 pod kat.č. 1018 3350) - nyní tento titul