Audiokniha Veterinářka

Konec stárnutí
Říká se, že stáří je přirozené a jeho následky neodvratitelné. Říká se, že se musíme smířit s koncem života doprovázeným jednou či více chronickými nemocemi. Kdo by pak chtěl žít do sta let, když už je to stejně jen přežívání a žádná zábava...? Prof. David Sinclair spol…

Ahoj, dievčatko
Najlepšia kniha roka podľa The New York Times Book Review, The Washington Post, Time, Vogue, Glamour, Harper's Bazaar, New York Post a ďalších... William Waters vyrastal v dome poznačenom tragédiou, vychovávaný rodičmi, ktorí sa naňho sotva dokázali pozrieť, nieto ho eš…

Modlitba za Owena Meanyho
„Za víru, kterou v sobě mám, vděčím Owenu Meanymu, svému kamarádovi z dětství…“ Každodenní vzpomínka na něj je způsob, jak přežít smůle navzdory. Životní poustevník John Wheelwright odříkává barvitou litanii za spolužáka, jenž mu byl v telecích letech rádcem, vzorem neo…

Židovka z Toleda - Mistři slova
"Židovka z Toleda - audiokniha obsahuje historický román s židovskou tematikou, jehož autorem je Lion Feuchtwanger. Historický román, který popisuje soužití židů, křesťanů a muslimů ve středověkém Španělsku ve 12. století. Evropa žije svatou válkou a na pozadí těchto hi…

Zlatovláska
Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si - v režii Karla Weinlicha - oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: kořenářka (Světla Amortová), král (Martin Růžek), Jiřík (Jiří Plachý), Zlatovláska (Miroslava Hozová), Zlatovlásčin …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Pekelná hospoda
O staré zájezdní hospodě v Zárybničí kolují divné řeči. Prý bývala místem, odkud se hříšní lidé dostávali přímo do pekla. Jenže nový hospodský Mikuláš o takovou pověst nestojí, nikoho do neštěstí přivádět nechce. To bude mít raději lokál prázdný. Touží po lásce, ale na …

S láskou od jezera
Když smolařce Ettie nevyjde kariéra v Londýně, vrací se do Yorkshiru, kde na ni čeká pokušení v podobě jezera lákajícího k plavání. To se ovšem nachází na soukromém pozemku, jehož majitel nadšené sportovce vyhání. Dominik lpí na dodržování pravidel a spontánní Ettie ho …

Tak leť
Všetci si občas kladieme otázku, kam by sa uberal náš život, keby... Do pokojného súžitia dlhoročných manželov Samuela a Izabely vstúpi žena, ktorá kedysi Samuela milovala. Vzťah založený aj na kompromisoch, zraniteľnosti a sebaúcte, tak vystaví náročnej skúške. Izabela…

Outsider
Všechny důkazy mluví jasně. A všechny lžou. Poklidné městečko Flint City je otřeseno brutální vraždou jedenáctiletého chlapce. Očití svědci, otisky prstů i testy DNA ukazují jediným směrem – na oblíbeného učitele, baseballového trenéra a vzorného otce Terryho Maitlanda.…

O splněných přáních
Které z dětí by si alespoň někdy nepřálo nemuset poslouchat rodiče, nemuset chodit do školy, moci si jen hrát, být princeznou nebo statečným rytířem? Ale každé takové přání má své výhody i nevýhody. O tom, že některá naše přání mohou být zrádná, se přesvědčí každý, kdo …

Vlčpanna
Vlčpanna žije s kmotřičkou, sbírá byliny a těší se z náklonnosti kováře Petra. A právě v tuhle chvíli se dozvídá do té doby skryté tajemství - má bratra Wolfiho. Už jeho jméno napovídá, že to není obyčejný muž, ale napůl člověk, napůl vlk, snad i vlkodlak! A dívka se ro…

Štorch: Lovci mamutů - Kopčem v nebezpečí
Dramatizace dnes už klasického Štorchova románu pro mládež Lovci mamutů zaujala už v loňském roce svou 1. částí Kopčem, strážce ohně. Druhý díl (zcela samostatný a dějově uzavřený) nabízí volně navazující pokračování, v němž sledujeme další strastiplná, avšak napínavá d…

Staré řecké báje a pověsti 2
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Kdo židli má, bydlí 1
Rozhlasový cyklus zábavných talk show natáčených v pražském divadle Ungelt 1. 5.2012. Hovory o divadle, herectví a o životě.

Toulavý den
Divadlo, rozhlas, televize, film... film, rozhlas, televize, divadlo... takové byly dny, oblíbeného herce, skvělého vypravěče a ryzího člověka Josefa Beka. Ve svých vzpomínkách, literárně zpracovaných Petrem Hořcem, se vrací do let dětství a mládí v Hradci Králové, pest…

Keď prichádza tma
Gramofón, ktorý sám od seba prehlušuje mrazivé ticho prázdnych izbieb. Almara, z ktorej v noci vychádza prízrak, opakujúce sa desivé zvuky. Luster, ktorý svieti kedy sa mu zachce. Zvončeky, ktoré zvonia, akoby chceli čosi povedať a všadehroziace nebezpečentvo... To je s…

Pan Smraďoch
Pan Smraďoch patří do kategorie hodně divných románových hrdinů. Žije na lavičce v parku a svému jménu dělá opravdu čest. Je to ten nejsmradlavější smraďoch pod sluncem. Dvanáctileté Chloe to ale rozhodně nebrání v tom, aby se s ním spřátelila. Jasně, páchne, ale na dru…

Témy, slová a vety A1, ENG-SK
Naučte sa angličtinu prirodzene počúvaním! Táto audio kniha je určená slovenským samoukom a začiatočníkom na úrovni CEFR A1. Obsahuje 20 praktických tém z každodenného života, približne 1 200 užitočných slov a stovky jednoduchých viet v angličtine a slovenčine. Precvičí…

Prasklé zrcadlo
Náhoda svede dohromady slečnu Marplovou s Heather Badcockovou, znalou nejžhavějších místních klepů, především o nových obyvatelích Gossington Hall - filmové hvězdě Marině Greggové a jejím manželovi, režiséru Jasonu Ruddovi. Zanedlouho se v jejich sídle koná dobročinný v…

Mrtvá šelma
Mrtvá šelma, první ze série detektivních případů Souřadnice zločinu, se odehrává v Táboře. Zmizení renomovaného profesora uvede do pohybu nejen policejní vyšetřování, ale také svede dohromady nesourodou dvojici, která se pouští do pátrání na vlastní pěst. Muzejní kuráto…

Jistě, pane premiére 2
Závěrečný díl dnes již klasického britského komediálního seriálu vás opět nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli. Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti letech od vysílání prvn…

Princezna zakletá v čase
4 hodiny poutavého čtení Marka Lambory, představitele Jana z Calderonu, a Simony Háby Zmrzlé, která ve filmu ztvárnila čarodějnici Murien. 144 stránek, 14 originálních povídek, 10 charakteristik postav a spousta dalších kapitol pojednávajících o světě jménem Oberon.

Vlci z Cally
"Vlci z Cally - audiokniha obsahuje pátý díl obří ságy Temná věž, kterou píše Stephen King od studentských let. Temná věž #5 Série Temná věže popisuje cestu hlavního (anti)hrdiny Rolanda Deschaina z Gileadu, posledního „pistolníka“, při hledání Temné věže. V tomto díle …

Xervelli
Humorně laděná pohádka na španělské motivy představí jednoho svérázného krále, ještě svéráznější vílu, které se však není třeba bát, a pak jednu osůbku, které se říká Xervelli. Snad můžeme prozradit, že je to pták s tisíci a jedním pérem na šošolce hlavy.Rozhlasovou po…