Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Věštba numerologickými kostkami

Audiokniha Věštba numerologickými kostkami

Obrázek podcastu Pomalu hořící oheň

Pomalu hořící oheň

Když je na říčním člunu v Londýně nalezen brutálně zavražděný mladík, v centru pozornosti se ocitají tři ženy, které ho znaly. Laura, temperamentní podivínka, o níž si leckdo myslí, že je nebezpečná, s Danielem strávila poslední noc před jeho smrtí. Jeho sousedka Miriam

Obrázek podcastu Verne: Cesta do středu Země, Děti kapitána Granta, Hvězda jihu

Verne: Cesta do středu Země, Děti kapitána Granta, Hvězda jihu

Dramatizace románů Julese Verna z archivu Českého rozhlasu Hrají Jiří Bartoška, Hana Maciuchová, Petr Čepek, Zlata Adamovská, Radovan Lukavský, Václav Knop, Vladimír Brabec, Martin Myšička, Andrea Elsnerová, Jiří Štěpnička, Miroslav Táborský, Ilja Racek a řada dalších K

Obrázek podcastu Temnota

Temnota

Po devíti krocích jsme dospěli ke konci – přímo do srdce Temnoty. A je příznačné, že nás vítá ikonický autor z Irska jménem Bram Stoker. A s Drákulou po boku. Tedy – ne tak docela. Drakulův host je jedna z povídek, které vydala vdova po něm až po jeho smrti. A ač v názv

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 8 - Bogdan Trojak 06.06.2014

100 statečných - Host č. 8 - Bogdan Trojak 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - B. Trojak (publicista, básník, vinař, obchodník, organizátor festivalu Praha pije víno)

Obrázek podcastu Stínadla se bouří

Stínadla se bouří

Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro vše

Obrázek podcastu White Fang

White Fang

Audiokniha v angličtině vypráví o vlkovi, v jehož žilách koluje psí krev. Od raného dětství je vystavován nepřízni osudu v podobě srážek s dalšími šelmami, rivality zvířat ve smečce anebo lakomých majitelů, kteří v něm vidí pouhou možnost k obohacení. Příběh je zjednodu

Obrázek podcastu Černá lilie

Černá lilie

Oldřich z Chlumu řeší vraždy na hradě Valdek. Oldřich z Chlumu se svými pomocníky řeší vraždy na hradě Valdek. Podezřelých je mnoho, protože na hradě se právě koná rodinná slavnost. Jaké tajemství skrývá vzácná tapiserie? Oblíbený autor historických knih i detektivek

Obrázek podcastu Dopisy Otce Vánoc

Dopisy Otce Vánoc

Dokážete si představit, že byste napsali Ježíškovi a dostali odpověď? „Tak jsou tady Vánoce! Ta úžasná událost, kterou nemůže poskvrnit žádná ‚komercionalizace‘ – pokud to nedovolíme.“ Každý prosinec přicházela dětem J. R. R. Tolkiena obálka se známkou ze Severního pól

Obrázek podcastu Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1966)

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1966)

Klasická pohádka Karla Jaromíra Erbena v přednesu národního umělce Františka Smolíka.

Obrázek podcastu Černobílý svět

Černobílý svět

Společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh zasazený do 60. let 20. století na americký Jih je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška slečna Skeeterová s pomocí moudr

Obrázek podcastu Misery

Misery

Uvízl v ošklivé pasti. Ta ženská není normální. Misery Chastainová je mrtvá. Zabil ji Paul Sheldon – s úlevou a radostí. Léta byla hrdinkou jeho úspěšných historických romancí a přinesla mu obdiv statisíců čtenářek a život v luxusu. S překročením čtyřicítky se však Paul

Obrázek podcastu Farma zvířat

Farma zvířat

Alegorická novela začíná vzpourou zvířat, která vyženou majitele farmy a začnou si vládnout sama. Zprvu ušlechtilé, idealistické myšlenky o rovnosti, svobodě a blahobytu záhy berou za své a jejich místo postupně zaujme propaganda, nesvoboda a totalitní diktatura. Vláda

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl

Obrázek podcastu Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,

Obrázek podcastu Schweyk

Schweyk

Schweyk aneb Neskutečně skutečný příběh o tom, jak to doopravdy bylo. Odvážná rozhlasová hra pro šest herců seznámí posluchače šokujícím způsobem s neskutečně skutečným příběhem Josefa Švejka, paní Müllerové, nadporučíka Lukáše, hostinského Palivce a dalších na základě

Obrázek podcastu Činoherní klub

Činoherní klub

Původní LP album 1 58 0411 "Činoherní klub" vydal Supraphon v roce 1970 - nyní titul, který uváděl úryvky několika úspěšných inscenací z repertoáru proslulého pražského Činoherního klubu (Bludiště, Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho, Zločin a trest, Na koho to slovo p

Obrázek podcastu Infusorie

Infusorie

Autorem je pražský německy píšící spisovatel a malostranský rodák Rudolf Slawitschek (1880-1945). Povídka vyšla poprvé v německém originále v roce 1942 - Die wundersame Stadt (1942), s. 62-68. Zvuk: Vendula Přikrylová Režie: František Jílek Natočeno ve spolupráci se Stu

Obrázek podcastu Körner: Údolí včel

Körner: Údolí včel

Novela Údolí včel scénáristy a prozaika Vladimíra Körnera měla nejprve podobu filmového scénáře, podle nějž natočil František Vláčil stejnojmenný film premiérovaný v r. 1968. Ten se stal erbovním filmem mladé generace a předznamenal úspěch literární podoby scénáře, kter

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1201-1218

Toulky českou minulostí 1201-1218

Závěrečné díly oblíbeného seriálu pořadů Českého rozhlasu od roku 1995 v režii Jaromíra Ostrého.

Obrázek podcastu Aristokratka pod palbou lásky

Aristokratka pod palbou lásky

„Jsem v pozici obklíčené jednotky a čekám na útok...“ Z Marie je po návratu na Kostku mezinárodní celebrita. Nejenže svým šarmem oslnila Její Veličenstvo Beatrix i všechen nizozemský lid, ale dokonce naprosto okouzlila místní nejlepší partii „se šrajtoflí jenom o něco t

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Případ pohřešovaného háčka

Případ pohřešovaného háčka

Další případy netradiční detektivní party, jíž tvoří tramp, vodák, amatérský detektiv s přezdívkou Hároš a kapitán kriminálky Jan Sladký, přezdívaný Kozina, kterou měli čtenáři poznat v předešlé autorově knize Případ zatoulanýho rybáře (Beletris, 2017). Přitažlivost a v

Obrázek podcastu Kdo zabije Evu S.?

Kdo zabije Evu S.?

Detektivka, která chytne a nepustí. Kvalitně napsaná detektivka plná napětí. Sedmdesátileté Evě Stieglitzové začne kdosi vyhrožovat smrtí. Přestože její vnučka najme detektiva, je žena v luxusním hotelu zavražděna. Kdo usiloval o její smrt? Eva Stieglitzová má ve svých

Obrázek podcastu Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku

Bob a Bobek, králíci z létajícího klobouku

Další dobrodružství Boba a Bobka vznikla nejprve jako scénáře k novému seriálu TV večerníčků kreslených Vladimírem Jiránkem. Jejich autor, básník Pavel Šrut, jim dal knižní podobu (knížka vyjde v příštím roce v nakladatelství Albatros). Tento text svěřil Supraphon Josef