Audiokniha Verše Arthura Rimbauda

Oni a já
Román o rodičích a dospívajících dětech je plný anglického humoru, ale nechybí v něm ani moudrá zamyšlení nad nejdůležitějšími hodnotami v lidském životě. Na tapetě je mnoho témat všedního dne, počínaje druhem bydlení, způsobem obživy, volbou zaměstnání, přes vztah k př…

Oliverova dobrodružství
Zemi splněných přání vládne moudrý, černo-bílý kocour Oliver, jehož posláním je pomáhat dětem vypořádávat se s jejich trápením. Oliver nesnáší, když někdo někomu ubližuje nebo se mu posmívá, je mu líto, když se děti něčeho bojí, jsou smutné nebo opuštěné. Jak se mu poda…

Smrtící nádech
Tělo mladé dívky ležící obličejem dolů v bazénu – bílé tenisky stále na nohou, kaštanové vlasy rozprostřené jako svatozář – je to poslední, co detektiv Josie Quinnová očekává při ranní návštěvě svého bratra před vyučováním na Dentonské univerzitě. Zatímco vytahuje dívči…

Tasmánie
Pátý román Paola Giordana Tasmánie lze přiřadit k žánru autofikce. Jeho vypravěčem a hlavním hrdinou je fyzik, který se živí psaním, zrovna pracuje na románu o atomové bombě a prožívá několik krizí: krizi středního věku, krizi manželskou, krizi tvůrčí a současně i krizi…

Náměsíčník
Mohl mladík v náměsíčném stavu vraždit? Joona Linna řeší s pomocí hypnotizéra stockholmský masakr sekerou. Připomíná to zvířecí jatka: stěny, strop i podlaha karavanu jsou pocákané krví, povalují se tu části lidského těla. Přivolaný policista vidí, že patří muži. Jde o …

Ostrov
Každý vypravěč je zároveň hrdinou vlastního příběhu… Kupec Izar se na Ostrově po letech opět shledá s kněžnou Núrit, tentokrát se však namísto milostných hrátek opájejí kouzlem starých příběhů. Co všechno charismatický obchodník za dobu jejich odloučení prožil? Jak si s…

Mrtvé od Tichého jezera
Matka s dcerkou vyrazí na vysněný výlet k Tichému jezeru. Jen ony dvě, nádherné místo a podzimní barvy všude kolem. Netuší, že se ocitly na území zvráceného vraha. Když Alison a malá Hazel zmizí, inspektorka Kay Sharpová si přísahá, že je vypátrá živé. Jenže pak se najd…

Geislerová: P.S.
Deníkové zápisky populární herečky Ani Geislerové zachycují všední život i záblesky střeženého soukromí. V pěti podivuhodných letech, jejichž datace není úplně jistá, se mísí humor s melancholií, zamilování s rozchody a naprostá upřímnost s potřebou nic nevyzradit. Auto…

Arila: Poslední hvězda
{'cs': 'Z trosek pradávného Amdailu povstal nový Nurheim a zdá se, že je národ Nurů konečně v bezpečí před šílenou bohyní. Všichni ale tuší, že jde pouze o dočasné období klidu a že kdykoli může přijít bouře, která je smete. A ač vždy chtěla být hrdinkou, Arila nyní mus…

Padrino Krejčíř - Gangster
Příznivci Jaroslava Kmenty se v této audioknize dozvědí o vyšetřování zločineckých aktivit Radovana Krejčíře. Tento titul vrátí posluchače na začátek kariéry Krejčíře do devadesátých let a na přelom tisíciletí. Posluchači se dozví, jak Krejčíř začínal, jaké podvody plán…

Kocourkov
Přijměte pozvání do proslulé smyšlené obce, kde všichni všechno dělají neúčelně a neúspěšně. Průvodci vám budou Ilja Prachař, Jan Skopeček a Věra Kubánková. Všudybyl, který prošel celý svět, zamířil i do Kocourkova, kde žijí jen hlupáci a tupci a Všudybyl jim rád (a něk…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Krev není voda
Žádný rok v Krauzově krátké detektivní kariéře nebyl tak těžký jako rok 1992. Bezpečnostní analytici tvrdili, že na vině byla neuvážená porevoluční totální amnestie, protože vylidnila věznice a zalidnila ulice násilím. Krauz a jeho kolegové tenkrát nedbali bezpečnostníc…

Prázdniny v Evropě
Vložte řízek mezi chleby a vydejte se za čtvrtým prázdninovým dobrodružstvím s Ladislavem Ziburou. Tentokrát vás čeká 14 000 kilometrů stopem napříč Evropou. Ve společnosti svérázných řidičů vyrazíte z horkých Athén přes divoký Balkán, rodný střed a malebné Pobaltí až z…

Eliška Rebelka
„Vždycky byla tvrdohlavá, to přece víme,“ snažil se tatínek maminku uklidnit. „To jo, ale teď je to jiné. Od té doby, co se kamarádí s těmi dvojčaty, se chová jako... jako... jako nějaká rebelka!“ Ahoj! Jmenuju se Eliška a chodím do druhé třídy. Včera jsme ve škole dost…

O moudrém králi
Být králem, ovládat svět a mít velkou moc nejen nad dětskými přáními, ale také nad kouzelnou zemí, to je velmi lákavá představa pro lva, který je odjakživa považován za krále zvířat. Jenže v Zemi splněných přání panuje moudrý kocour Oliver. Jestli obstojí ve všech zkouš…

Zpátky ve hře
Nová audiokniha Michala Viewegha dostala název podle jedné ze třinácti povídek, která je i povídkou finální. Autor v nich svou oblíbenou postavu - Oskara - vystavuje kritickým životním momentům: manželskému stereotypu či nevěrám, ale také skoro jisté smrti. Stárnoucí hr…

Agnes a ostrov Stínů
Stýskalo se vám po odvážné Agnes, veselém Karim, drzé koale Bobo, sucharovi Gormovi, moudrém Ezrovi a laskavé Leile? Vydejte se spolu s nimi vstříc dalšímu dobrodružství! Už jsou to dva roky, co se Agnes vrátila ze Zakázané hory. Od té doby život ve vesnici Magrejů na o…

Každý z mé rodiny někoho zabil
Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b…

Voda (píseň z filmu Mazel a tajemství lesa)
Mazel a tajemství lesa je nový film Petra Oukropce. Jedná se o rodinný film o dobrodružství na letním táboře. Film určený dětem a jejich rodičům ukáže nejen zábavu a krásu letních táborů v přírodě, ale odhalí i skutečná tajemství lesů. Když se totiž nedíváme, na každém …

Filosofská historie
Historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Rozhlasová režie: Miroslav Jareš.

Jabloňová panna
Rozhlasová pohádka Františka Pavlíčka na motivy příběhu K.J.Erbena z roku 1979. Účinkují Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Jaromír Hanzlík, Sylva Sequensová a další. Vyprávění o dívce zrozené z jablka, do které se zamiloval král, ale oběma mladým lidem nebylo souzeno zůstat…

Imunita
Prebudíte sa, škriabe vás v hrdle a pobolieva hlava. Mierne otrávení chystáte deti do školy. Nie je to také zlé, aby ste nemohli ísť do práce. Kým sa sťažujete, priamo pod vašou kožou prebieha intenzívna vojna. Milióny buniek umierajú, aby ste vy mohli žiť. Zamysleli st…