Audiokniha Vernisáž, Anděl strážný

Dorothea - vévodkyně Kuronská
Uslyšíme příběh jedné z nejkrásnějších žen Evropy, obdivované básníky i učenci, která proslula svou inteligencí a schopností "držet moc v křehkých rukou" na pozadí velkých historických událostí přelomu 18. a 19. století.Helena Sobková posledním románem doplnila své dvě …

Atlas babiček
Známe všechny své babičky? Kouzelné klubko, které desetileté Toničce daruje její babička, jí umožní cestovat v čase a seznamovat se s mnoha zajímavými ženami. Tonička si pak ve svém deníku zapisuje medailony těchto svých „babiček“. Kniha je určena pro děti i dospělé. To…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Nightflyers
Sci-fi horor od autora Hry o trůny Sci-fi horor od autora bestselleru Hra o trůny napsaný svižným jazykem, vtipem a pečlivě vybudovanými pointami. Devítičlenný tým akademických vědců se vydává na výpravu za volkryny, mýtickou rasou mezihvězdných nomádů, a jedinou lodí, …

Poutníkův deník
Pokud si někdy rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele J. K. Jerome. Jeho Poutníkův deník je ideální čtení pro ty, kteř…

Sherlock Holmes a Labyrint smrti
Píše se rok 1895 a Sherlock Holmes spolupracuje se soudcem nejvyššího soudu, jehož svérázná dcera beze stopy zmizela. Holmes a Watson se tedy dají do práce a začnou pátrat. Zjistí, že pohřešovaná žena – Hannah Woolfsonová – se sama dala do vyšetřování zmizení své kamar…

Zlatý syn
Stane se Darrow rozhodujícím pěšcem v nelítostné partii nejmocnějších rodů Sluneční soustavy? Od událostí v Institutu uplynuly zhruba dva roky a Darrow se mezitím stal jedním z elitních Nejvyšších zjizvených a oblíbencem samotného arciguvernéra Marsu Nerona au Augusta –…

Labyrint pohybu
Hýbeme se buď málo, nebo špatně a pohyb se vytrácí nejen ze života, ale i z medicíny, tvrdí prof. P. Kolář, renomovaný fyzioterapeut, který už třicet let působí na poli rehabilitační medicíny, potažmo i té sportovní. V důmyslném soustrojí lidského těla a mysli se snaží …

Keď telo povie nie
Prevencia pred chorobami ľudstvo zamestnáva od nepamäti. Lekár a uznávaný autor Gábor Maté verí, že spôsob akým premýšľame a využívame svoju mozgovú kapacitu, má vplyv aj na naše fyzické zdravie. Ako súvisí Alzheimerova choroba s potlačenými emóciami? Môže človek zomrie…

Brouk
Tato detektivka obdržela „Cenu Jiřího Marka“ v roce 2015 udělovanou českou sekcí „Asociace autorů detektivní literatury (AIEP)“ jako nejlepší detektivní kniha roku 2014. Během oslav pohanského svátku Juhannus na finském ostrově Ukko Kokko náhle zmizí dívka – a několik …

Inferno
Záchrana světa pomocí symbolů a šifer? V dalším pokračování světových bestsellerů Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni a Ztracený symbol máte možnost znovu se potkat s profesorem Langdonem, kterého Brown posílá vyluštit záhadu skrytou v prvním díle Božské komedie nazv…

Arila: Stříbrné město
{'cs': 'Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho světa na druhý a hledá nový domov. Musí být neustále v pohybu, protože je pronásleduje šílená bohyně, která touží po jediném – zničit je. Arila se protlouká životem a postupně odhaluje tajemství minulosti, ale také pradáv…

Ahoj, dievčatko
Najlepšia kniha roka podľa The New York Times Book Review, The Washington Post, Time, Vogue, Glamour, Harper's Bazaar, New York Post a ďalších... William Waters vyrastal v dome poznačenom tragédiou, vychovávaný rodičmi, ktorí sa naňho sotva dokázali pozrieť, nieto ho eš…

Tahle kniha vám možná zachrání život
{'cs': 'Všichni chceme být zdravější, silnější a žít déle, ale jak toho dosáhnout?\n\nOd stresu po nasycené tuky, veganství, vitamíny… Tahle kniha vám možná zachrání život odhaluje módní trendy, prodírá se matoucími statistikami a děsivými titulky. Najdete v ní pravdu o…

Hluboká práce
V dnešní době neustálé online dostupnosti většina lidí ztratila schopnost ponořit se hluboce do práce a své dny místo toho tráví v horečné smršti e-mailů a sociálních sítí, aniž by si uvědomovali, že existuje lepší možnost. V knize Hluboká práce představuje Cal Newport…

Zatracenci
Matthew si chtěl pouze užívat štěstí, které mu spadlo do náruče. Než přišel Harper. Jizva nedokázal zapomenout na ženu, která ho zmrzačila a rozhodla se pracovat pro Harpera. Fialooký zabiják Morado za sebou nechával mrtvé. Klidně i pro Harpera. A Harper si myslel, že m…

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

Meč magistra medicíny
Meč magistra medicíny je prvním dílem série Kronika katů Mydlářů. Příběh proslulého kata, magistra Jana Mydláře, tu vypráví jeho syn, který po něm toto řemeslo zdědil. Historický román se odehrává v rudolfínské Praze a z jeho hrůzostrašných, tajemných a krví obestřených…

Geniální potraviny
>> Na seznamu bestsellerů New York Times << >> „Tohle není další kniha, podle které stačí jíst vejce, ořechy a ryby, a hned budete chytřejší. Geniální potraviny vysvětlují, které geny ovlivňují naši inteligenci a jakým jídlem z nich dostat nejvíc. Přinášejí lahodné rec…

Tarzanův návrat
Hrdina z pralesa v Paříži neobstál. V druhém dílu klasiky dobrodružné literatury Tarzan po zklamání v lásce opouští Paříž a vrací na palubě luxusního parníku zpět mezi své zvířecí přátele do afrického pralesa. V druhém dílu klasiky dobrodružné literatury Tarzan po zklam…

Můj růžový život s Bohem a rakovinou
Po stanovení diagnózy rakoviny v roce 2007 podstoupila autorka operaci a za nějakou dobu byla propuštěna z nemocnice jako stabilní pacient. O téměř pět let později přišla jako blesk z čistého nebe stejná diagnóza. Další dvě operace ani následná chemoterapie nepomohly, a…

Nemčina pre opatrovateľky
Nahrávky vás rýchlo naučia potrebnú slovnú zásobu. Ak po nemecky nehovoríte, odporúčame kúpiť si aj nahrávky s prekladom Nemčina na počúvanie. Takmer tri štvrtiny opatrovateliek seniorov v Rakúsku má denný príjem v intervale 45 až 65 euro, približne 630 až 910 euro za d…

Saturnin se představuje
Ač se to může zdát k neuvěření, Saturnin nebyl sluhou odjakživa. Přesto už jako jinoch prožíval řadu neuvěřitelných příhod. Jak vypadaly jeho mladické eskapády, do nichž byla skoro vždy zapletená nějaká ta žena? Proč se jeho matka rozhodla pro jméno Saturnin? A jak se d…

Právo nálezce
John Rothstein, autor úspěšné trilogie o rebelujícím mladíkovi Jimmym Goldovi, uzavřel osudy svého hrdiny jeho proměnou v blahobytného podnikatele. Takovou zradu mu vášnivý čtenář Morris Bellamy nedokáže odpustit a spisovatele chladnokrevně zastřelí poté, co se svými ku…