Obrázek podcastu Velké dobrodružství Čtyřlístku

Audiokniha Velké dobrodružství Čtyřlístku

Délka:

1 hod 19 min

Čte:

Tereza Bebarová

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Křížová cesta

Křížová cesta

Méně známá dramatizovaná četba na pokračování ze zásadního románu a literárního dokazu spisovatele Alexeje Tolstého.Překlad Olga Bojarová a Pavel Bojar. Dramatizace Jan Strejček. Hudba Vadim Petrov. Režie Ludvík Pompe.

Obrázek podcastu Tajuplný ostrov

Tajuplný ostrov

Na mapě ho nenajdete. A přece ho všichni znají. Jeden z nejznámějších románů Julese Verna je plný napětí, dobrodružství a gentlemanství. Pro současné čtenáře jej převyprávěl Ondřej Neff. „Stoupáme, nebo klesáme?“ „Něco horšího, pane Smithi! Padáme!“ Slova, která zná…

Obrázek podcastu O dracích a lidech

O dracích a lidech

Už je to dávno, co se svět rozpadl. Už je to dávno, co stvůry běhaly po zemi jako svobodní lidé. Už je to dávno, co světu vládli draci. Ti, co přežili, chtějí klid, život, jako každý jiný. Jenže je tu Řád, který chce jen čisté a pase po měňavcích. Řád, jehož členové a…

Obrázek podcastu Hvězdné hodiny lidstva

Hvězdné hodiny lidstva

Výběr šestice z celkem 12 povídkových zpracování neopakovatelných momentů lidských dějin z pera rakouského spisovatele židovského původu Stefana Zweiga. Hvězdné hodiny lidstva vystihují momenty, kdy jediný člověk změnil podobu dosavadního světa, kdy rozhodovaly dny, hod…

Obrázek podcastu Zabil jsem...

Zabil jsem...

Když se vám život ve vteřině otočí o 180 stupňů. Psychologický příběh člověka, který byl v nesprávný moment na nesprávném místě. Ráno jako každé jiné. Spokojený bankovní úředník posnídá se svou rodinou a odjíždí autem do práce. Lesní úsek silnice je zahalen hustou mlhou…

Obrázek podcastu Jógátky

Jógátky

Jóga je filozofický systém pocházející z Indie. Prastará moudrost a odkaz cizích kultur jsou aktuální i v dnešní době. Jógátky – pohádky na motivy eticko-morálního základu jógy – jsou určeny hloubavým rodičům a jejich dětem, kteří se chtějí na chvilku zastavit a zklidni…

Obrázek podcastu Naučte se správně dýchat

Naučte se správně dýchat

Metoda dýchání založená na vědeckých poznatcích konečně dostupná všem! Nejen pro fanoušky metody Wima Hofa. Každý z nás si myslí, že dýchá správně, dýchání je přece jednou ze základních životních funkcí. Navzdory tomu, co si intuitivně myslíme, dýcháme většinou špatně. …

Obrázek podcastu Okřídlené putování I aneb Báje a pověsti zachycené zřením

Okřídlené putování I aneb Báje a pověsti zachycené zřením

Jak si může vést slavný vojevůdce Lothar Jitrocel v bitvě, jež se zdá být ještě před samotným začátkem zcela prohraná? Uspěje vznešená Athalíwa v hledání milovaného manžela, který zmizel z jejího života nedlouho poté, co jí drahou přísahou zachránil život? Vzpamatuje se…

Obrázek podcastu Rukověť bojovníka světla

Rukověť bojovníka světla

Oblíbený autor ve svých inspirujících krátkých textech vede posluchače k tomu, aby vyšel vstříc nejistotě života a naplnil svůj jedinečný osud. Audiokniha, která se může stát průvodcem na každodenní cestě k vnitřnímu zrání, vychází z duchovních tradic různých zemí a kla…

Obrázek podcastu Zpráva z Hádu

Zpráva z Hádu

Napínavá technologická sci-fi jaderné inženýrky a vynikající spisovatelky Edity Dufkové v sobě spojuje to nejlepší z klasiky žánru i moderních literárních trendů. Fascinující příběh nepostrádá důmyslnou zápletku, poutavé lidské osudy, perfektní technické detaily a pozna…

Obrázek podcastu Višňový sad (1973)

Višňový sad (1973)

Čechovovy hry jsou prosté a složité. Každou postavu, každou situaci nám předkládá z několika úhlů pohledu. Tak nám dovolí mnohé pochopit, mnohému se vysmát a nad mnohým ustrnout. Čechovovy hry jsou prosté i složité, a proto neustále přitahují diváky po celém světě. A př…

Obrázek podcastu Agent JFK – Není krve bez ohně

Agent JFK – Není krve bez ohně

Agent JFK – „Není krve bez ohně“ aneb pokračování největší české fantasy/sci-fi série, tentokrát z „trochu jiné“ bitvy u Slavkova. John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, člen úderného týmu Agentury EF se účastní první mise do jiného časoprostoru. Má to…

Obrázek podcastu Anglická slovíčka - úroveň 4 pro pokročilé

Anglická slovíčka - úroveň 4 pro pokročilé

Anglická slovíčka - úroveň 4 pro pokročilé - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a jejich využití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 7 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 krá…

Obrázek podcastu Svatí kacíři svazek 1.

Svatí kacíři svazek 1.

První díl sudioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

Obrázek podcastu Erben: Kytice II

Erben: Kytice II

Ve slavné básnické sbírce K. J. Erbena je 13 balad. Vy už znáte album Kytice 1, kde bylo sedm básní, Kytice 2 obsahuje dalších šest. Je mezi nimi ta nejslavnější - Vodník. Možná jste viděli film, kde příběh o vodníkovi, inspirovaný Erbenovou baladou, patří k nejpůsobivě…

Obrázek podcastu Tma

Tma

Na Štědrý den objeví rozhlasová moderátorka Christine ve schránce dopis od ženy, která se chystá spáchat sebevraždu. Druhý den ráno zavolá do rádia muž a obviní ji z toho, že nic nepodnikla. Obvinění, hrozby a urážky se znásobí, jako by se někdo snažil převzít kontrolu …

Obrázek podcastu Prorokyňa a trkvas

Prorokyňa a trkvas

Do zániku sveta nezostáva veľa času. Aspoň podľa amatérskej astrofyzičky Petry, ktorá súdny deň vypočítala na 7. septembra 2011 o 20:21. Toto proroctvo ju nečakane spojí s pomerne jednoduchým Johanom, ktorý odmalička slepo obdivoval staršieho brata, a s dôchodkyňou Agne…

Obrázek podcastu Děti kapitána Granta

Děti kapitána Granta

Na dobrodružnou plavbu napříč světovými oceány po 37. rovnoběžce se vypravíme společně s dětmi kapitána Granta Mary a Robertem a také s celou posádkou jachty Duncan. Budeme pátrat po trosečnících lodi Britannia. Verneovka Děti kapitána Granta je napínavým vyprávěním o d…

Obrázek podcastu Z detektivních příběhů otce Browna

Z detektivních příběhů otce Browna

Dobromyslný otec Brown zaujímá čestné místo v řadě proslulých detektivů světové literatury, na jejímž počátku stojí slavný Sherlock Holmes. Nepřítomnost pana Festa, U Zlomené šavle, Salát plukovníka Craye, Šíp z nebes, Zhoubná kniha, Rychlík do Edinburghu, Zločin kapitá…

Obrázek podcastu Další případy otce Browna

Další případy otce Browna

Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Obrázek podcastu Gorila a já

Gorila a já

Jonna žije v dětském domově jménem Vratič. Ředitelka ji ale nemá příliš v lásce a tak ji jednoho dne ochotně předá k adopci děsivé Gorile, která do domova přijela v otlučeném Volvu. Gorila žije na skládce a živí se prodejem šrotu. Jonna se nejprve Gorily bojí (myslí si …

Obrázek podcastu Muž, který spadl na Zemi

Muž, který spadl na Zemi

Baladický příběh o mimozemšťanovi, jemuž se lidé dostali příliš pod kůži. Thomas Newton by mezi lidmi vyčníval, i kdyby nepocházel z jiné planety. Jeho dvoumetrová, nevídaně útlá postava, neochlupená, téměř průsvitná pokožka či vlasy bílé jako padlý sníh z něj dělají ne…

Obrázek podcastu Sokolovo. Vyprávění účastníků bitvy u Sokolova 8.3.1943

Sokolovo. Vyprávění účastníků bitvy u Sokolova 8.3.1943

Původní 2 LP album 1218 0561 s vyprávěním účastníků bitvy u Sokolova 8.3. 1943 vydal Supraphon v roce 1982 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu 1000 slov a 4000 fráz, anglicky-slovensky

1000 slov a 4000 fráz, anglicky-slovensky

Audiokniha k e-knihe rovnakého názvu. Obsahuje hovorové znalosti z angličtiny (pre Slovákov) a zo slovenčiny (pre anglicky hovoriacich), ktoré je lepšie vedieť ako prehliadnuť, ak sa niekto chce venovať tejto kombinácii jazykov = angličtina-slovenčina. Slová sú usporiad…

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …