Audiokniha Velká povodeň

Odepsaní
Do rodiny Adámkových, redaktora a účetní v penzi, má přijít podivná návštěva, pracovnice sociologické společnosti, která bude 24 hodin denně monitorovat jejich život. Tímto katalyzátorem se urychlí řada nastřádaných konfliktů a k jejich razanci přispěje i syn, kterého s…

Marco
Když hrozí prozrazení korupce na dánském ministerstvu financí, je třeba zbavit se nepohodlných svědků. Jedním z nich je i patnáctiletý Marco, člen kodaňského gangu žebráků a zlodějů. Marco sám netouží po ničem jiném než získat dánské občanství a chodit do školy jako ost…

Kronika mého života
V Kronice mého života se Josef Lada vrací do svého dětství v rodných Hrusicích a s pokorou a lehkým úsměvem na tváři nás vede krok za krokem po cestách svého plodného života. V rozhlasovém zpracování našel vynikajícího interpreta v přednesu Ladislava Peška.

Jen krátká návštěva potěší
Většinou velmi veselé vyprávění známého malíře,jak ho zachytily mikrofony na besedě ve Frýdku-Místku v roce 1989, v Lyře Pragensis v roce 1998 a doma v Nedvězí v roce 2000.

Prokrastinace - odklad, který mrzí…
David Gruber se zabývá bojem s prokrastinací celou svou kariéru. Více než třicet let zkoumá, školí, radí, popularizuje, pomáhá řadě lidí. V začátcích jeho kariéry se slovo „prokrastinace“ u nás nepoužívalo, David Gruber tehdy zpopularizoval totéž pod pojmem „metoda P-N-…

Dalajlamova kočka a síla meditace
Zaposlouchejte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace. „Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým těl…

Krysař
Námět Krysaře pochází z Německa, kde opravdu podle báje osoba krysaře žila. Ten měl za úkol čistit město Hameln od škůdců v podobě krys. Obyvatelé města ho považují za méněcenného a zesměšňují ho, jemu je to však jedno až do té doby, než se zamiluje do vesničanky, která…

Sleva 30% - Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Ano, jsem robot
Píše se rok 2032 a na Měsíci, na osmé translunární dálnici nedaleko kráteru Collin, došlo k události, která odporuje všem fyzikálním zákonům. Co se vlastně stalo, se bude snažit vypátrat zpravodaj agentury Zprávy dne, který bude o svých zjištěních neprodleně informovat …

Rudí baviči aneb soudruzi ve vlastní šťávě
Velmi úspěšný projekt Supraphonu měl své začátky v roce 2004, kdy vznikla první kompilace Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo. Zvukovou humornou koláž z dobových projevů politických snaživců, tajemníků a papalášů doplňovaly agitační písně, častušky a angažované …

Bílí baroni: bílé pláště v zajetí zelených mozků
Klasické a oblíbené dílo české literatury Černí baroni má svého následovníka v knize z prostředí vojenských lékařů s názvem Bílí baroni. Autor Jiří Kučera byl sám studentem medicíny na vojenské škole. Knihu doplňují ilustrace Petra Urbana. Kniha zavede čtenáře do nedávn…

Zakliaty kláštor
Šarkan sa vracia. Po trinástich rokoch v zámorí, kde bojoval vo vojne Severu proti Juhu a strážil zákon v západnom pohraničí, mieri Adam Šarkan naspäť na rodný Gemer. Jeho sestra Júlia ho prosí o pomoc s pátraním po svojom manželovi. Zeman Henrich Belohorský totiž záhad…

Komedie o strašidle
Rozhlasová adaptace klasické Plautovy antické komedie o kupci, který při návratu z dlouhé plavby zjišťuje, že ho syn rozmařilým životem přivedl do dluhů. Situaci i svou kůži zachrání synův otrok svými vychytralými kousky. Hrají Ivo Gübel, Bohumil Bezouška, Oldřich Slaví…

Hvězdný prach
Tristran dá své lásce impulzivní slib, který ho vyšle na cestu za nejnapínavějším dobrodružstvím jeho života, aby nakonec získal víc, než očekával. V Anglii vládne královna Viktorie a na vysokém žulovém výběžku uprostřed lesů, celou noc jízdy od Londýna, stojí už šest s…

Tři
„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O…

Milión
Vyprávění proslulého italského středověkého cestovatele, který se stal dvořanem mongolského chána Kublaje, zaujme i dnes barvitým líčením zemí Dálného východu.Benátský cestovatel a prozaik Marco Polo (1254-1324) byl původem šlechtic. V letech 1271-1295 podnikl s otcem N…

Píseň písní
Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Čtou Magdaléna Borová, Tomáš Weber a Martina Viktorie Kopecká. Píseň písní. Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Osvěžit se granátovými jablky, vínem, mede…

Moudrost koní
Všechno, co v životě opravdu potřebujete znát, se můžete naučit od koní. „Před koňmi nic neskryjete, mají vůči nám takovou úroveň citlivosti, jakou nemáme ani jeden pro druhého,“ říká zaříkávač koní a kouč Grant Golliher. Během své dlouholeté zkušenosti s prací s koňmi …

Dievča A
Kto sa naučil žiť s traumatickou minulosťou a kto ju nikdy neprekonal? Lex Gracieová prežila kruté detstvo. Sadistickí rodičia ju aj jej piatich súrodencov neprestajne týrali, držali v dome o hlade, zväzovali reťazami, zamykali potme v špinavých nevykúrených izbách so z…

Nikola Šuhaj loupežník
Známý příběh Nikoly Šuhaje vychází ze skutečných událostí a byl několikrát filmově a divadelně zpracován. Román Ivana Olbrachta znovu ožívá v četbě na pokračování z roku 1959 v podání Jaromíra Spala.

Zorro – la máscara misteriosa
Poslechněte si legendu ve španělštině, kde tajemný a mrštný Zorro s bičem, kordem a maskou přes obličej bojuje za chudé rolníky. Stojí proti němu ale zákeřný, nemilosrdný protivník, kapitán Monasterio. Příběh je napsán zjednodušenou španělštinou tak, aby vyhovoval potře…

Valard & vejce na draka
Převážně nevážná fantasy, kořeněná přirozeně nadpřirozenými bytostmi, krví, chtíčem a halucinogeny. Prvotina libeňského kováře, Jana M. Horna, popisuje pouť Valarda a jeho drakonického přítele, z bodu A do bodu B, zatímco vnáší do žánru humor, absurdno a moment překvap…

Melouch
Dva dlouholetí kamarádi – původní profesí učitelé se teď už živí něčím mnohem lukrativnějším. Z jednoho je gigolo a z druhého se stal nájemný vrah. Aby si ale odpočinuli, jedou spolu na dovolenou na řeku Sázavu. Takovýto příběh se snaží autor prodat filmovému producento…

Jak chutná Mozart
{'cs': 'Je to sedmá kniha skladatele, zpěváka, malíře, spisovatele a moderátora Richarda Pachmana, která poprvé vychází také jako audiokniha. Zamýšlí se v ní nad podstatnými životními hodnotami prostřednictvím příběhů ze svých cest a ze své tvorby. Jde o autorské čtení,…

Dech
Na základě tisíciletých lékařských textů a nedávných špičkových studií v pulmonologii, psychologii, biochemii a fyziologii člověka kniha Dech konfrontuje naši znalost toho, co víme o své nejzákladnější biologické funkci. Dechu. Po poslechu této audioknihy už nebudete ni…