Audiokniha Velice lehká smrt

Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá
Ekvilibristika slovního humoru Miloše Kirschnera, dlouholetého interpreta Spejbla a Hurvínka a ředitele Divadla S+H, bavila nejen děti, ale neméně i jejich rodiče, kteří si dialogy obou loutek s překvapivými obraty a pointami dokázali obzvlášť vychutnat. Proto je nemalá…

Jane Eyre
Audiokniha Jane Eyre namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Jane Eyre is an orphan, and all alone in the world. But she is no ordinary young woman; despite her lonely and unhappy childhood, she is determined to succeed at a time …

Dědečkovy pohádky
Audiokniha Dědečkovy pohádky přenese malé posluchače prostřednictvím půvabných pohádkových příběhů na venkovský dvorek i do vzdálené Afriky. Setkáte se s novými pohádkovými postavami a se zatajeným dechem si můžete poslechnout všechny ty příběhy, které jste dosud nikdy …

Stopařův průvodce Galaxií 5. - Převážně neškodná
Pozemšťan Arthur Dent konečně najde mírumilovnou planetu, kde by mohl strávit zbytek života. Pak na ní však ztroskotá kosmická loď… Pátá a závěrečná část slavné série, v níž Arthur Dent hledá tiché místo v odlehlém koutě vesmíru, kde by mohl v klidu strávit zbytek život…

Ó, ó, ó, vajíčko!
Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často ve…

Alenka, Krakonoš a Vánoce
Vaše starosti na hlavu zvířat. Moderní pohádka s dobrým koncem, o který se postarají zvířátka, která mluví, přemýšlí a umí vyřešit řadu problémů. Máte-li doma malou holčičku nebo chlapce a hledáte milou, originální pohádku s vánočním motivem, pak je Alenka, Krakonoš a V…

Hovory o józe a mystice č. 15
Duchovní stezka - dotazy a odpovědi: Dotazy o stezce a odpovědi Rozhovor pro rozhlas Dotazy a odpovědi, seminář na Morávce 2003 Nejedná se o studiovou nahrávku.

Symfonie s úderem kotlů
Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef Kemr Ilja Hurník (1922–2013), skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu…

Nezlomní: Prošli džunglí, aby našli nejlepšího přítele
Knižní předloha filmu s Markem Wahlbergem v hlavní roli, skutečný příběh o osudovém setkání sportovce a psa. Když závodíte 700 kilometrů skrz džungli a hory Ekvádoru, toulavý pes v patách je to poslední, co potřebujete. Přesně to se ale stane Mikaelu Lindnordovi, když j…

Rozum a cit
Anglicko na začiatku 19. storočia vyzerá ako rozľahlý park, domácke sídla a v nich šťastní a láskaví ľudia. Ale všetko nie je také idylické, ako to vyzerá. Pani Dashwoodová so svojimi tromi dcérami – Elinor, Marianne a Margaret – sa po manželovej smrti musí vysťahovať p…

Kazatel
Kazatel je temný, mrazivý hororový román o středověkém knězi Řehořovi a mladíkovi ze současnosti, Gabenovi. Jedině jejich společné úsilí jim dává šanci jednou provždy skoncovat s něčím, co nechce nic víc než se dostat na světlo. Za jakoukoli cenu!

Příběhy památných stromů
„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Čím temnější, tím lepší
Dvanáct temných příběhů vás přesvědčí, že král hororu vládne vícero žánrům… Pod titulem, který volně parafrázuje název Cohenova uhrančivého songu You Want It Darker, se ukrývá pozoruhodný výběr zčásti dosud nepublikovaných próz amerického mistra hrůzy. Tuctem poutavých …

Povídky, které pomáhají
Svou povídkou přispěli do tohoto dobročinného sborníku nejen renomovaní, „zaběhnutí“ literáti, ale i hudebník či politik a v neposlední řadě také vítězové čtenářské soutěže. I díky tomu vznikl zajímavý a neotřelý soubor rozličných stylů a žánrů, který spojuje touha pomá…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Témata, slova a věty A1, ENG-CZ
Objevte jednoduchý a efektivní způsob, jak se učit angličtinu poslechem. Tato audiokniha vás provede 20 praktickými tématy každodenního života, od rodiny, bydlení a jídla až po cestování, zdraví či volný čas. Každá lekce obsahuje užitečnou slovní zásobu, jednoduché věty…

1001 myšlenek: část Umění a Architektura
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Kniha mlčení. Básnické a filosofické texty staré Číny
Ticho není nic tak prostého. Není ničím daným, musí být vytvořeno. [CLAUDE ROY] Je jisté, že i to umění, jež se dělá ze slov – poezie, rodí se z mlčení a mlčení je jí třeba jako vzduchu. Jako je třeba ticha k životu. Třebas jen proto, že byl život dočasně zpustošen a ře…

Černobílé pohádky
Černobílé pohádky napsalo 18 populárních českých autorů knížek pro děti i dospělé. V audioknize najdete vtipnou pohádku O kohoutkovi z pera Zdeňka Svěráka, půvabný příběh O Vilíkovi, který napsala Alena Mornštajnová, pohádku Petry Soukupové s názvem Klárka nebo třeba tr…

Nepil: Malý atlas mého srdce
Autor s osobitým humorem líčí dojmy a zážitky ze svých cest do zahraničí.

Vztahy, 7+1 osudových omylů
Proč se nám nedaří ve vztazích? Proč opakujeme stále stejné chyby? S jakými předsudky se potýkáme a které jsou největší omyly v mezilidských a partnerských vztazích? Další kniha známé advokátky a expertky na rodinné vztahy popisuje na příkladech a každodenních situacích…

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Umění vyjednat cokoliv
Konečně se v této audioknize dozvíte, co zatím o vyjednávání vědí jen ti vyvolení. Osvojíte si fungující postupy a zjistíte, proč obvyklé poučky zkrátka nefungují. Vyjednáváme doma, v práci, dokonce i na ulici. Naučte se to a budete v životě mnohem spokojenější a úspěšn…

Pohádky I. O Krásce a Netvorovi
Pohádka, která vaše děti naučí, že se nemají řídit pouze krásou těla, ale i krásou duše.

Příběh služebnice
Dystopická vize ukazuje blízkou budoucnost na půdě dnešních Spojených států amerických, které se proměnily v republiku Gileád a vlády se chopil klerofašistický režim, jenž militantně volá po návratu k tradičním hodnotám. Země se potýká s ekologickými katastrofami a ztrá…