Audiokniha Večerníček vypráví vánoční pohádky

Rolland: Dobrý člověk ještě žije
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jedná se o historický román, který se odehrává za vlády Ludvíka XIII. v autorově rodnémBurgundsku. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Co…

Můj bratr albatros a jiná rodinná zvěrstva
Že je bratr proutník a jsou s ním jenom problémy, věděla Sylva, vypravěčka prvního debutového románu populární blogerky Zuzany Hubeňákové, vždycky. Jenomže ani tak by ji nenapadlo, že když se tento podařený sourozenec rozhodne z pohnutek veskrze čistých a upřímných vzdá…

Ultimátní průvodce těžbou bitcoinu
Tato kniha je komplexním průvodcem světem bitcoinové těžby. Je určena každému, komu toto odvětví připadá příliš technické, roztříštěné a neuchopitelné. Pomocí jednoduchých analogií a humoru vás vezme na cestu poznání a vysvětlí základy bitcoinu, mechaniky těžby a ekonom…

Meditační promluvy 9 - Guru gíta
Guru gíta je staré hinduistické svaté písmo, které je připisováno mudrci Vjasovi. Je součástí Skanda purany. Pojednává o důležitosti Mistra pro duchovní praxi, bez jehož pomoci není možné dosáhnout poznání svého pravého božského Já. V souladu s tím učí hledající správné…

Nejlepší den pro umírání
Thompson nemůže žít ani s lidmi, ani s elfy. Pro jedny je nenáviděným půlelfem, pro druhé zase opovrhovaným poločlověkem. Jeho domovem se teď stalo gobliní město Likario. Nechává se najímat jako žoldák, prozkoumává staré chrámy a hledá poklady, bojuje s orky i s prastar…

Obchodníci s vesmírem
Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit…

Rychločtení v kostce
Za dobu srovnatelnou s jednou vysokoškolskou přednáškou (86 minut) se dozvíte na daném prostoru přesně to nejdůležitější k ovládnutí rychločtení. Tedy k podstatnému zvýšení rychlosti za současného zvýšení chápavosti. Ovšem – té rozumné chápavosti, tedy zapamatování toho…

Angličtina pro středně pokročilé B2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Angličtina – slovní zásoba pro pokročilé B2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, a s jeho pomocí si nejen rozšíříte pokročilou slovní zásobu, ale také zopakujete složitější gramatické jevy Kurz je založen na kontextovém učení, to z…

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí
Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,…

Hovory o józe a mystice č. 17
Podstata úsilí o poznání sebe a vysvobození - díl 2. Základní zásady a postupy, které vedou k poznání vědomí, kterým jsme a výklad účinného soustředění, meditace, která přináší poznání našeho pravého božského Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Pride and Prejudice
Audiokniha Pride and Prejudice namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Mrs Bennet has five daughters and they are all unmarried. When rich, single Mr Bingley comes to live in the area, she is sure that he will be the perfect husb…

Hamnet
Přišli o syna, jeho jméno však učinili nesmrtelným… Když strádající domácí učitel William Shakespeare potká energickou a svobodomyslnou Agnes, vznikne mezi nimi silné a osudové pouto. Jejich láska přivede na svět tři děti – starší Susannu a mladší dvojčata Hamneta a Jud…

Zrcadlový muž
Když jí navlékl smyčku okolo krku, byla ještě naživu. Došel zpátky k navijáku a uchopil rukojeť. Jediným svědkem brutálního činu je psychicky nemocný muž, jehož chatrná paměť si odmítá vzpomenout, co viděl. Komisař Joona Linna se proto znovu spojí s hypnotizérem Erikem …

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom
Medzi dvoma kráľovstvami stála od pradávna hustá tmavá hora. V tej hore vraj vyčíňali strašidlá a mátohy, o akých sa vám ani nesnívalo. Nejeden hrdina sa nebojácne vybral horu prejsť, no živého ho už nikto nevidel. A tak hora ďalej rástla a bujnela, lebo ani drevorubači…

Vzpoura mozků - Galaxia
Pokračování oblíbeného rozhlasového seriálu Vzpoura mozků, o kterém jeho autor Václav Šorel mj.píše:Příběh, který jsem později nazval Vzpoura mozků, jsem nosil v hlavě někdy od začátku sedmdesátých let minulého století. V té době jsem byl ovlivněn Stanislawem Lemem a je…

Katarze
Na omluvu je někdy smrtelně pozdě… Video ze Snapchatu, v němž mladá zaměstnankyně kina žadoní o odpuštění a čelí brutálnímu útoku, její přátele šokuje. Stellino nalezené tělo je označené číslem 2. Vzhledem k tomu, že obětí je nezletilá, přizve detektiv Huldar k vyšetřov…

Němčina pro mírně pokročilé B1, část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky němčštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znam…

Neuzavřené případy
Chce zlikvidovat kriminalistické pomníčky. A jeho zase zkoušejí zlikvidovat dynamitem. V létě 1970 unesl někdo ze zahrady odtažitého matematika tříleté děvčátko a po dítěti se slehla zem. Stejně tak nelze stále vypátrat šílence, který v září 1994 před zraky zaměstnanců …

L. A. Přísně tajné
Parta drsných policajtů vás vezme na pekelnou projížďku Městem andělů… Píšou se padesátá léta 20. století. Chránit právo a pořádek v Los Angeles je dost riskantní povolání, neboť příslušníci ostře sledovaného policejního sboru LAPD se dennodenně potýkají s násilím, prod…

Muž, který si pletl manželku s kloboukem
Lidský mozek je fascinující vesmír. Skutečné příběhy pacientů slavného amerického neurologa. Autor líčí jejich nemoci i odlišnosti s neobvyklou mírou empatie. Kdy si začnete plést manželku s kloboukem? Tehdy, když váš mozek ztratí schopnost rozpoznávat detaily a všechny…

Petr a Lucie
Právě letos uplynulo sto let od konce první světové války, na jejímž konci se odehrává děj novely Petr a Lucie, která vábí čtenáře již od svého vydání. Milostný příběh dvou mladých lidí – naivního kluka pocházejícího z lepších poměrů a zkušenější dívky, která ví, co živ…

Kruhy na vode
Po vražde bossa podsvetia zavládla v Našom Meste dusivá atmosféra. Všetkým bolo jasné, že odveta na seba nenechá dlho čakať, prinesie novú vlnu krvi prelievania. Chlapcom z oddelenia vrážd sa naskytne nečakaná príležitosť - zastaviť hroziacu katastrofu, vrátiť do našic…

Zrzavý Orm: Plavci na západ
Viking Orm a jeho veselá tlupa. Klasická kniha o námořních výpravách vikingů v 10. století. Autor s humorem, avšak v přesných historických souvislostech líčí příhody vikingského náčelníka a jeho druhů na dobyvatelských trasách. Příběh z dob, kdy vikingové otřásali zákla…