Obrázek podcastu Ve výslužbě

Audiokniha Ve výslužbě

Délka:

6 hod 4 min

Čte:

Jan Vondráček

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zinnerová: Čarovné prstýnky

Zinnerová: Čarovné prstýnky

Pohádkový příběh, klasická pohádka, která zaujme děti od 5 let výše. Zavede nás do chudého, leč malebného kraje Jizerských hor do chalupy hajného a jeho dcery a také nechá nahlédnout do života svobodného mládence, jehož živobytím je výroba krejcarových prstýnků z kočičí…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Veterinářka

Veterinářka

Přežije mladá veterinářka na irském venkově? Jedině se smyslem pro humor! Prostě James Herriot v sukních! Ať už kastruje koně v Dublinu nebo odřezává rohy skotu na wicklowském venkově, zachraňuje zraněné kočky před podvraťáky nebo se potýká se zdrogovanými hlídacími psy…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014

100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014

Hostem L. Výborné - P. Orel (ornitolog, vedoucí záchranné stanice živočichů v Bartošovicích)

Obrázek podcastu Posel hydrometeorologického ústavu

Posel hydrometeorologického ústavu

Hrdinou rozhlasové komedie Posel hydrometeorologického ústavu je člověk, který neodolá pokušení mystifikovat posluchače v rozhlasovém vysílání.O svém "rozhlasovém žertu" Posel hydrometeorologického ústavu - Zdeněk Svěrák mj. píše: "Fascinovali mě tenkrát podvodníci a m…

Obrázek podcastu Není to tebou

Není to tebou

Odhalte narcisty a ochraňte se před nimi. Není vždy snadné poznat, že jste se ocitli ve spárech vlivu narcisty. Jeden den vás okouzlí svým sebevědomím a charismatem, druhý den přijde gaslighting a útok na vaše sebevědomí a vy se jen ptáte: Bylo vůbec možné udělat něco j…

Obrázek podcastu Host

Host

Ludvík Aškenazy napsal v roce 1959 divadelní hru Host v noci. Ostravské Divadlo Petra Bezruče ji uvedlo pod názvem Noční host. V roce 1960 Aškenazy hru přepracoval pro Ústřední divadlo Československé armády (později Vinohradské divadlo) a nazval ji Host. Podle divadeln…

Obrázek podcastu Inscenace, které zaujaly IV

Inscenace, které zaujaly IV

Komentář k původnímu albu (1 18 1477) z roku 1974: Nikolaj Vasiljevič Gogol žil v letech 1809 až 1852. Dětství strávil v romantickém prostředí rodného statku na Ukrajině a své první literární pokusy začal psát už na gymnasiu. Když mu bylo šestnáct, zemřel car Alexander …

Obrázek podcastu Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem

Hra podle románu Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh známý z filmu režiséra Miloše Formana z roku 1975, ověnčeného pěti Oscary. Před šedesáti lety vyšel poprvé román Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven. Příběh o zneužití moci, manipulaci s vědomím lidí, o strachu …

Obrázek podcastu Vánoce s Františkem Nepilem

Vánoce s Františkem Nepilem

Výběr povídek Františka Nepila s vánoční tematikou (od Adventu až po Silvestr) z knih Dobré a ještě lepší jitro, Dobrou a ještě lepší neděli, Dobrá a ještě lepší jitra a Hledání radosti. Výběr připravil a dramaturgicky sestavil sám autor, a poté se samozřejmě osobně d…

Obrázek podcastu Dalajlamova kočka a síla meditace

Dalajlamova kočka a síla meditace

Zaposlouchejte se do kouzelného vyprávění moudré himálajské kočky a objevte sílu meditace. „Pokud jste někdy pochybovali, zda má vaše kočičí společnice nějaký vlastní vnitřní svět, tak se jen dívejte, co se děje, když usne a ztratí vědomou kontrolu nad svým fyzickým těl…

Obrázek podcastu To nemyslíte vážně, pane Feynmane!

To nemyslíte vážně, pane Feynmane!

Vtipné, zajímavé a mnohdy neuvěřitelné příhody ze studentského, pracovního i osobního života jednoho z největších teoretických fyziků 20. století Richarda P. Feynmana. Byl to muž mnoha zájmů. Kromě své profese ovládal hru na bongo a byl také výborným malířem. Neodpovída…

Obrázek podcastu Divočinou Nového světa

Divočinou Nového světa

Dobrodružný seriál pro mládež o objevech v Americe. Velikost objevů má v každé době jiné měřítko. Režie Jaroslav Kodeš.Obsah: 1. Vodní cesty za kožešinami - 2. Od Velkých jezer k otci vod. - 3. Indiánská princezna a puritáni. - 4. O kříž i o kořist. - 5. Pustinami k Ti…

Obrázek podcastu Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek

Jeden z nejoblíbenějších knižních bestsellerů britské spisovatelky Jane Austenové je zábavným, lehce ironickým a zároveň snovým návratem do Anglie konce 18. století. Pětici sester Bennetových vede jejich všetečná a klevetivá matka pevnou rukou k životnímu názoru, že žen…

Obrázek podcastu Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm

Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…

Obrázek podcastu Oheň probuzení

Oheň probuzení

Oheň probuzení, první díl epické ságy Draconis Memoria Anthonyho Ryana, nás zavede do fiktivního světa, technologicky na úrovni 19. století, kde se schyluje k válce mezi Kovolodním obchodním syndikátem a Korvantinskou říší. V době války neexistuje pro Syndikát nic cenně…

Obrázek podcastu Příběhy památných stromů

Příběhy památných stromů

„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Obrázek podcastu 1984

1984

Byl jasný, studený dubnový den a hodiny odbíjely třináctou. Winston Smith, s bradou přitisknutou k hrudi, aby unikl protivnému větru, rychle proklouzl skleněnými dveřmi věžáku na Sídlišti vítězství. Ne však dost rychle, aby zabránil zvířenému písku a prachu vniknout dov…

Obrázek podcastu Amber 4 – Paže Oberonova

Amber 4 – Paže Oberonova

Ve čtvrtém díle ságy Tajemný Amber princ Corwin pátrá po tom, kdo z Ambeřanů otevřel cestu zrůdám Chaosu. Byl to snad zmizelý Oberon? Brand, který podle všeho měl být dávno mrtev? Fiona, která vládne silami, o kterých ostatní nemají ani potuchy? Někdo úplně jiný? Corwin…

Obrázek podcastu Hurvínkův dřeváček

Hurvínkův dřeváček

Hurvínek není příliš spokojen se svými dřeváky. Raději by šel s módou a vyměnil je za kecky, jaké nosí ostatní kluci. Teprve snové dobrodružství, které spolu s Máničkou prožije v Říši bot, jej přesvědčí, že nad jeho dřeváčky není!

Obrázek podcastu Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Emil Boček - Strach jsem si nepřipouštěl

Armádní generál Emil Boček, žijící válečný hrdina druhé světové války, vypráví svůj životní příběh. Život Emila Bočka je fascinující. Jeho příběh se začal psát na konci roku 1939, kdy tajně uprchl z protektorátu balkánskou cestou přes Bejrút až do Francie a Británie, kd…

Obrázek podcastu Soudničky

Soudničky

Soudnička byl kdysi čtenáři vyhledávaný novinářský žánr a mezi jeho výsostné autory patřili např. Karel Poláček, František Němec nebo Rudolf Těsnohlídek. Náš výběr představuje deset soudniček Karla Poláčka. Čtou: Boris Rösner a Josef Somr.

Obrázek podcastu Kubátová: O Nedoubkovi

Kubátová: O Nedoubkovi

Pohádkové příběhy skřítka Nedoubka.

Obrázek podcastu Starý Bodrík

Starý Bodrík

Na motívy ľudových rozprávok napísala Maja Glasnerová.