Audiokniha Varvara

Pijan
Román Pijan vyšel roku 1950. Německý spisovatel Hans Fallada v něm vylíčil příběh spořádaného obchodníka v nevelkém městě. Ervín Sommer propadne alkoholu, začne zanedbávat obchod a společensky upadá. Po konfliktu s manželkou je uvězněn, poté končí v nelítostném soukolí …

Hodně jsem nikde
Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč…

V pekle jsme všichni Hébert
Pro dítě chce přece každý to nejlepší. A tak když už se matka o své ratolesti starat nedokáže, bude pro ně tím správným řešením ústavní péče, bez ohledu na to, že otec stále žije. Vše je posvěceno vírou, takže je to v pořádku. Nebo by mělo být… Jak to vypadalo v kanadsk…

Šípková Růženka (1966)
Klasická česká pohádka o prokletí, které zlomí jen statečnost a láska. Nastudování z roku 1966 v režii Jana Bergera, který si do jedné z rolí vybral i - v rozhlase nepříliš obsazovaného - Jaroslava Marvana. Osoby a obsazení: vypravěč (František Smolík), král (Jaroslav …

Adventní pohádkový kalendář
24 pohádek pro vánoční čas Originální adventní dárek - 2CD obsahuje 24 pohádek. Na každý den jedna pohádka, od 1. prosince až do Štědrého dne! Viktor Preiss, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Václav Vydra, Jana Boušková, Otakar Brousek a řada dalších herců interpretuje kla…

Na seznamu smrti
Poručík elitních jednotek Navy SEAL James Reece byl na jedné z tajných misí se svým týmem přepaden a jako jediný tento útok přežil. Po návratu domů je plný protichůdných vzpomínek a otázek, jak k něčemu takovému mohlo dojít. Když však zjistí, že smrt členů jeho týmu nez…

Nauč se to!
>> Nauč se to! je návod, jak se efektivně porvat s učením a pamatováním si – a pokud jste pedagog nebo lektor, tak i s tím, jak svoje znalosti předávat co nejúčinněji. Schválně, vzpomenete si, kdy vám naposledy někdo radil s tím, jak se vlastně učit? A kolik vám tehdy b…

Poslední smrt roku
Občas ochotná oběť. Blíží se Silvestr 1932 a na malebném řeckém ostrově Lamperos se chystá nový rok přivítat i Hercule Poirot. A protože inspektor Catchpool miluje plavání v moři, samozřejmě svého přítele doprovází. Ubytují se v Domě trvalé pohostinnosti ležícím v zátoc…

Panny
Edward Fosca je vrah. Mariana je o tom přesvědčená. Jenže pohledný a charismatický profesor řecké tragédie je na Cambridgeské univerzitě nedotknutelný. Studenti ho zbožňují, zejména členky tajného studentského spolku nazvaného Panny. A právě z jejich řad vzešla první ob…

Pohádky 1-10
V roce 2017 vyšel první díl titulu určeného pouze pro digitální obchody, titulu plného pohádek z archivu Supraphonu s lapidárním názvem "Pohádky". Postupně jsme vydali 10 dílů pod kat.čísly VT 2877-2, VT 7531-2, VT 2457-2, VT 2343-2, VT 0806-2, VT 7845-2, VT 0807-2, VT …

Jonathan Strange & pan Norrel
Pan Norrell má poslání. Hodlá se zasadit o návrat magie do Británie! Na počátku 19. století se v Anglii vyskytují pouze mágové-teoretici, jejichž příležitostná setkání připomínají spíš diskusní kroužek usedlých gentlemanů. Přesto se jednomu z nich, samotářskému panu Nor…

Božský bastard
Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany. Náročný, bezohledný… a naprosto neodolatelný! Božský Bastard. Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náro…

Wintonův vlak 1939 a 2009
Pořad o Nicholasi Wintonovi a o jízdě důležitého parního vlaku na jeho počest připravili Bronislava Janečková a Tomáš Černý. Hovoří a vzpomínají: Zuzana Marešová a Marie Šímová.

Zásah
Jack Reacher na speciální misi v utajení. Podaří se mu odhalit všechny přetvářky a kšefty dřív, než začne jít do tuhého? Někdejší vyšetřovatel vojenské policie Jack Reacher se omylem přichomýtl k únosu mladíka z prominentní rodiny. V průběhu zběsilého zátahu vystřelí rá…

Tri nevesty
Príbehy o nevestách z rôznych kútov sveta inšpirované bulharskou, mongolskou a vietnamskou ľudovou rozprávkou. Žil raz v ďalekej krajine mocný kráľ, ktorý sa rozhodol, že už je čas oženiť sa. Ale za koho? Hútal a hútal, ale za vcelý svet si nevedel prdsatviť, aká by ma…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech
Kniha rozhovorů Aleše Palána s jedním z protagonistů Divadla Járy Cimrmana Miloněm Čepelkou, vydaná v roce 2016 nakladatelstvím Vyšehrad, vzbudila zájem veřejnosti především proto, že dotazovaný patří k nejoblíbenějším členům slavného souboru. Kdo by neznal jeho mamku z…

Zbabělec
Jde o příběh člověka, který maturuje v roce 1938 za 2. republiky a na vysokou školu jde na počátku protektorátu. Po zavření vysokých škol pracuje jako protektorátní úředník a je ovlivněn všemi nástrahami tohoto období. Po válce jde pracovat na ministerstvo, vystuduje vy…

Zakázané ovoce
Takové jiskření s mužem Annie ještě nezažila – tu chemii, která vám vezme dech a úplně vás pohltí a zaslepí. Tedy až do chvíle, kdy se během večera s přáteli v klubu ocitne tváří v tvář sexy a záhadnému Jackovi. To, co mezi nimi vzplane, ale není pouhá jiskra, je to exp…

Mýty
Již staří Řekové si rafinovaně užívali. A co teprve když se přimíchá britský humor! Protože smích je brána, kterou se dá do člověka propašovat mnoho dobrého, protáhl tudy Stephen Fry i kulturní základy evropské civilizace. Zatímco jeho krajan Robert Graves nebo náš Edua…

O Ježkovi, Osvobozeném a o sobě
Původní LP album 1218 0499 "Václav Holzknecht O Ježkovi, Osvobozeném a o sobě" vydal Supraphon v roce 1984 - nyní autorské vyprávění prof. dr. Václava Holzknechta o životě, přátelích a setkáních s významnými osobnostmi české hudební kultury vychází poprvé digitálně.

Láska, vztahy a přátelství
Toltécká tradice říká, že k naší pravé povaze nás vede štěstí, svoboda a láska. Chceme-li najít svobodu, musíme si uvědomit, čím opravdu jsme a osvobodit se od znalostí, jež nás zotročují. Láska je potom z hlediska Toltéků výsledkem dokonalého zvládnutí vlastního vědomí…

Toulky českou minulostí 951 - 1000
Na počátku byla kniha Petra Hory – Hořejše „Toulky českou minulostí“. Pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Když přišel redaktor brněnského studia Českého rozhlasu Josef Veselý s nápadem vytvořit…

Houslistka
Verše moravskej poetky Mileny Fucimanovej sú inšpirované obrazmi slovenskej výtvarníčky Květy Fulierovej. Pôvodnú hudbu k veršom a obrazom skomponoval Ondřej Fuciman. Melodrámu Houslistka naštudovalo brnenské Divadlo hudby a poezie Agadir. Prelínajúce sa texty v češtine…

Země lidí
Četba na pokračování z autobiografické prózy francouzského letce a spisovatele, který svým životem a dílem dosvědčil neobyčejné sepětí mezi slovem a činemÚvahami prostupují příběhy statečných pilotů Jeana Mermoze a Henriho Guillaumeta, kteří patřili k zakladatelům létán…