Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Válka Mentogritů

Audiokniha Válka Mentogritů

Délka:

8 hod 20 min

Čte:

Otakar Sovina

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Zinnerová: Režná nitka

Zinnerová: Režná nitka

V nahrávce dramatizace původního pohádkového textu Markéty Zinnerové a v režii Karla Weinlicha účinkují Vlastimil Brodský, Zlata Adamovská, Viktor Preiss a další.

Obrázek podcastu Případy soudce Ti: Smrt ve vrbové čtvrti

Případy soudce Ti: Smrt ve vrbové čtvrti

Vrbová čtvrť je ve staré Číně synonymem zábavních pavilonů, kam muži chodí do společnosti skvělých herců a muzikantů, ale především vybraných kurtizán. V městě Pujangu, kde sídlí podprefekt soudce Ti, vévodí těmto podnikům Zábavní pavilon Mistra Wanga. Jen jedinkrát zde

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot

Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot

Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží zpívaných tentokrát v italštině.

Obrázek podcastu Zápisník alkoholičky

Zápisník alkoholičky

Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypada

Obrázek podcastu Kurz česko-anglické konverzace

Kurz česko-anglické konverzace

144 konverzačních témat namluvených rodilými mluvčími pro všechny, kteří se učí anglicky. Česko - anglická část.

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 201-400

Toulky českou minulostí 201-400

Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal asketickým vzezřením, ale byl malý, tlustý a oplešatělý a svoje kněžské povolání si původně zvolil (jak sám přiznává) hlavně kvůli dobr

Obrázek podcastu V ráji šumavském

V ráji šumavském

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H

Obrázek podcastu 15 případů Sherlocka Holmese podruhé

15 případů Sherlocka Holmese podruhé

1. Brilianty Lorda Sandwiche 24:38 2. Pohlednice z Brightonu 27:05 3. Opilý pavouk 24:31 4. Pekelný stroj 24:00 5. Až do úplného konce 26:55 6. Vyděrači 18:42 7. Pavouci – I. verze 17:44 8. Případ s homolicí – I. verze 17:39 9. Případ dvou houslistů 16:17 10. Případ s č

Obrázek podcastu Mistr Kampanus

Mistr Kampanus

Četba z oblíbeného historického románu Zikmunda Wintera. V roce 1967 v režii Jiřího Rolla účinkuje Karel Höger.Karel Höger v knize Z hercova zápisníku:"Při četbě jsem se snažil vytvořit dobové prostředí, jak je dokresloval starý jazyk a frazeologie, prostupující slohem

Obrázek podcastu Trubačova louka

Trubačova louka

Vynikající rozhlasový dramatik František Pavlíček napsal svou původní hru Trubačova louka v roce 1980. Tehdy ji však nemohl uvést pod svým jménem, patřil k autorům, které normalizační režim pro jejich společenské angažmá označil za nežádoucí a zakázal jim publikovat. Fr

Obrázek podcastu Proč jsem tady doma

Proč jsem tady doma

Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v

Obrázek podcastu Nejlepší špatný táta

Nejlepší špatný táta

Další z řady rozhlasových her Miloně Čepelky, tentokrát na aktuální společenské téma v zákulisí jednoho rodinného života.Osoby a obsazení: MUDr. Bořivoj Vágner (Vladimír Ráž), Alena, jeho žena (Libuše Švormová), ing. Lukáš Dobeš (Petr Pelzer), Román Vágner (Otakar Brous

Obrázek podcastu The Diamond Axe

The Diamond Axe

Audiokniha přináší výběr nejkrásnějších pohádek z knihy Jaroslava Tichého, které jsou převyprávěny zjednodušenou angličtinou: Diamantová sekera; Jak bednář přelstil vlka, medvěda a zajíce; Tajná slova; Bída; Tříska a Kůra; Boháč a čert; Statečný voják; O zlé selce a Chl

Obrázek podcastu Macourek:Žofka ředitelkou zoo

Macourek:Žofka ředitelkou zoo

Původní audio kazetu 71 0340-4 "Miloš Macourek Žofka ředitelkou zoo / Petr Nárožný" vydal Bonton Music a.s. v roce 1996, v roce 2001 vyšla v Supraphonu zkrácená verzi této nahrávky na CD SU 5328-2. Nyní vydává Supraphon celou nezkrácenou verzi nahrávky poprvé digitálně

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin

Obrázek podcastu Pro každého nebe

Pro každého nebe

Když podle novely Jozova Hanule vznikl v roce 2003 film Želary, vypadalo to, že se v české literatuře objevila originální a hlavně pozdní debutanka. Přitom její autorka Květa Lagátová se literatuře věnovala již od časů svých studií. Celý život se velmi často se vracela

Obrázek podcastu Hofman: Pan Tau

Hofman: Pan Tau

Slavíme výročí narozenin Oty Hofmana, tvůrce slávy české kinematografie pro dět! Letos v dubnu by se dožil Ota Hofman, autor scénářů k úspěšnému televiznímu seriálu pro děti Pan Tau, devadesáti let. K tomuto výročí vychází nyní nahrávka dvou příběhů (Pan Tau přichází a

Obrázek podcastu Vévoda a já

Vévoda a já

Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl

Obrázek podcastu Racek (1972)

Racek (1972)

Dílo klasika ruské literatury a dramatu na téma bolestného zápasu člověka o nalezení vlastní životní cesty a uplatnění talentu.Osoby a obsazení: Irena Nikolajevna Arkadina (Jiřina Petrovická), Konstantin Gavrilovič Treplev (Bořivoj Navrátil), Petr Nikolajevič Sorin (Vla

Obrázek podcastu Anička na řece

Anička na řece

Anička a její kamarádky prožijí nezapomenutelné léto na vodě! Devátý díl úspěšné série. / Miluješ prázdniny a dobrodružství? Anička ano. Letos je prožije jako správný vodák na řece Lužnici. Zní to jako báječné léto! A navíc s ní pojedou i její nejlepší kamarádky – Dita,

Obrázek podcastu Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy?

Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy?

Výběr z básní Antonína Sovy vydané k 80. výročí básníkova úmrtí.

Obrázek podcastu Témy, slová a vety A1, ENG-SK

Témy, slová a vety A1, ENG-SK

Naučte sa angličtinu prirodzene počúvaním! Táto audio kniha je určená slovenským samoukom a začiatočníkom na úrovni CEFR A1. Obsahuje 20 praktických tém z každodenného života, približne 1 200 užitočných slov a stovky jednoduchých viet v angličtine a slovenčine. Precvičí

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 65 - David Šlechta 08.06.2014

100 statečných - Host č. 65 - David Šlechta 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - D. Šlechta (fitness trenér)

Obrázek podcastu Postřižiny

Postřižiny

Jeden z nejznámějších románů Bohumila Hrabala vypráví o krásné ženě správce pivovaru, svérázném strýci Pepinovi i o životě na maloměstě v době, kdy docházelo k velkým průmyslovým objevům, kdy probíhala překotná modernizace, kdy se "zkracovaly vzdálenosti i čas". Zkracov

Obrázek podcastu Církevní dějiny v zrcadle času I.

Církevní dějiny v zrcadle času I.

Počátky vývoje křesťanského dogmatu. Zrod mnišství v Evropě. Cyrilometodějská mise. Jiří Mihola z Katedry historie Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně přibližuje dějiny církve od jejích počátků až do devatenáctého století. Církevní dějiny v zrcadle času se