Audiokniha Umění odolnosti

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Táňa Medvecká.

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1966)
Klasická pohádka Karla Jaromíra Erbena v přednesu národního umělce Františka Smolíka.

Geniální přítelkyně IV.
Čtvrtý díl „neapolské tetralogie“. Audioverze bestselleru tajemné Eleny Ferrante z cyklu Geniální přítelkyně. V závěrečném díle tetralogie přijde vyvrcholení příběhu a tvrdé zúčtování. Elena opustila manžela, aby žila s Ninem Sarratorem, kterého si oblíbily i její dvě …

Sherlock Holmes a případ Karel Marx
Otci světového proletariátu Karlu Marxovi kdosi odcizil rukopis Kapitálu. Kdo jiný ho může vypátrat než geniální detektiv Sherlock Holmes?!

Nejkrásnější pohádky - Pták ohnivák a Liška Ryška
Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Pták ohnivák a Liška Ryška v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Historie Duny – Služebnický džihád
V šerém dávnověku byli Atreidové a Harkonnenové spojenci. Tehdy se začala psát historie Duny… Zkostnatělé Staré impérium kdysi dokázala svrhnout pouhá dvacítka odhodlaných spiklenců jištěných robotickými pomocníky. Nadvláda Titánů, jak se vzbouřenci označovali, však ne…

Macourek: Mach & Šebestová - Nejlepší dobrodružství
Dva inteligentní žáci třetí třídy Mach se Šebestovou dostanou darem za dobrý skutek kouzelné sluchátko, které plní každé přání. To je výchozí stav, ze kterého vyšel Miloš Macourek při tvorbě jednoho ze svých nejúspěšnějších scénářů k oblíbenému animovanému večerníčku. H…

Severka
Vyrůstala v přesvědčení, že za hranicemi její vlasti číhá jen nebezpečí. Přesto se tam musela vydat. Románová prvotina koreanistky Niny Špitálníkové, autorky Svědectví o životě v KLDR a Mezi dvěma Kimy. Předobrazem hlavní hrdinky Severky je mladá žena, kterou autorka …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Přízrak
Harry Hole se po třech letech strávených v Hong Kongu vrací do Norska, aby se ujal téměř uzavřené vraždy mezi feťáky – údajným pachatelem má totiž být Oleg, potomek jeho femme fatale Ráchel, kterého měl rád jako vlastního syna. Případ je však složitější, než se na první…

Broučci
Nejnovější audioverze jednoho z nejoblíbenějších děl české dětské literatury, legendárních příhod Broučka, Berušky, kmotřičky Janinky a dalších hrdinů. Pohádkové vyprávění o rodině a přátelích neposlušného svatojánského Broučka bydlícího za potokem pod jalovcem i s tatí…

Medvídek Paddington
Medvídek Paddington je pro anglické děti asi něco jako pro české Milerův Krteček. Neobyčejně půvabné a vtipné vyprávění o osiřelém medvědu z nejtemnějšího Peru, kterého se ujmou v Londýně manželé Fouskovi, nenechá nikoho chladným.

Život a smrt Maxmiliána Drápa
Třicet let stará mrtvola na půdě činžovního domu. Sebevražda kvůli nesmírně cenné známce, modrému mauriciu. Mirek, Jarka, Jindra, Červenáček a Rychlonožka žijí v domnění, že případ smrti Maxmiliána Drápa je minulostí. Jenže po roce je najednou všechno jinak. Co když to …

S láskou z Paříže
Siena se rozhodla opustit snoubence i život francouzské smetánky a hledá útočiště u sestry nedaleko Londýna. Ta však změní plány a Siena musí vzít zavděk spolubydlením s věčně nespokojeným Jasonem. Zpočátku se nemůžou vystát, ale když dostanou příležitost jeden druhého …

Eleanor se má vážně skvěle
Svérázné Eleanor je jedno, co si o ní kdo myslí. Vystudovala literaturu, ale pracuje jako účetní. Miluje křížovky, po Glasgow chodí s taškou na kolečkách a víkendy tráví se svou jedinou kamarádkou – vodkou. Když pozná Raymonda, má ho jen za otravného kolegu. Mnohem víc …

Neumannovy Poděbrady 1986
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0676-78 v roce 1987 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Cesta k živoucí…

Hrob mé sestry
Kolik obětí přinese hledání pravdy o smrti milovaného člověka? Když Tracy Crosswhiteová před dvaceti lety ztratila svou sestru Sáru, nezískala jedinou odpověď, která by jí pomohla pochopit, co se stalo. Místo toho byla nucena přihlížet, jak se za vraždu odsuzuje muž, o…

Skrytý princ
Ako židovská otrokyňa nemá svetlé vyhliadky do budúcnosti. Čoskoro však zistí, že v jej rukách možno spočíva osud národov. Keren, nadaná židovská pisárka, ktorá pracuje pre veľkého Daniela, si spolu s jeho synmi a ich priateľom Jeredom osvojuje cudzie jazyky aj umenie š…

Církev a válka
Proč nacházíme četné zobrazení zbraní v kostelech? Existuje vůbec něco, co bychom mohli nazvat spravedlivou, nebo dokonce svatou válkou? Teolog Martin Weis zdůrazňuje, že válka v žádném případě nikdy nebyla a není Božím záměrem, a to ve čtrnáctidílném cyklu, který nabíz…

O Pavlovi
Audioknižní zpracování vzpomínek Dani Horákové na svého manžela, scénáristu a režiséra Pavla Juráčka, které byly oceněny Knihou roku Lidových novin 2020. V roce 1979 se Daňa Horáková stala třetí, poslední, manželkou režiséra a scénáristy Pavla Juráčka (1935–1989). Ve st…

Krev na chodníku / Znamení
Další dva případy slečny Marplové. Během návštěvy rybářské vesničky Rathole pozoruje malířka Joyce setkání kapitána Denise Dacrea a jeho ženy s Carol Hardingovou. Když skončí s malováním, všimne si, že na obraz namalovala i krvavé skvrny na chodníku, o kterých se ve vsi…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 6 - Šípková Ruženka & Sindibád námorník & Sultánov šašo
Šípková Ruženka, Sindibád námorník, Sultánov šašo - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Červený stan
Z písku pouště povstal pohnutý příběh, před nímž se skloní i Sinuhet… Dína, jediná dcera židovského praotce Jákoba, se odmítá smířit s rolí potupené chudinky, kterou jí ve 34. kapitole Knihy Genesis přisoudily letopisy Izraelitů. Dobrotivá pomocnice rázné matky Ley, při…

Pavlát: Osm světel / Židovské příběhy a pohádky
O počátcích světa, pohádky o králích, prorocích a rabínech ale i bajky o zvířátkách a humorné příběhy z městečka Chelmu Židovská kultura patří k nejstarším na světě. Kromě hebrejské části Bible má i své pohádkově laděné příběhy, legendy a bajky, jež mnohdy dělí tisíce …