Audiokniha Umění konverzace

Případ Collini
Co dožene k vraždě člověka, který se nikdy ničeho nedopustil? V hotelovém pokoji je zastřelen starý muž. O motivech, které ho vedly k vraždě, pachatel mlčí. Advokátem ex offo je pověřen Caspar Leinen, kterého pátrání po důvodech činu dovede do minulosti. Fabrizio Collin…

Zlomená křídla
Zlomená křídla, jedno z nejkrásnějších Džibránových děl, jsou poetickým převyprávěním příběhu tragické lásky autorova mládí. Jeho základní napětí vyvěrá z rozporu mezi svobodou lásky, jež je Božím darem, a falší společenských konvencí, které Džibrán podrobuje tvrdému od…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Panna v ledu
Když se běženci brodí zavátou krajinou, snadno se ocitnou v ohrožení… Svár o trůn mezi Štěpánem a Matyldou pokračuje, civilisté ve válce trpí, zatímco příroda Anglie dělá, jako by se nechumelilo. Nebo vlastně naopak. V prosinci L. P. 1139 nasněžilo tolik jako za deset l…

Gulliverovy cesty
Změnila se společnost od dob Jonathana Swifta k lepšímu? Proslulý utopický román pod rouškou zdánlivého cestopisu líčí poměry v Anglii 18. století, kritizuje stav civilizace a relativizuje sílu lidského rozumu. Proslulý utopický román pod rouškou zdánlivého cestopisu …

Prokletí Salemu
Zlo klíčí v každém z nás. A nikdy neznáme místo ani čas příští krvavé sklizně… Americké maloměsto Jerusalem’s Lot na jihu státu Maine se na první pohled nijak neliší od jiných zapadákovů rozesetých po Nové Anglii. Přesto právě v něm spisovatel Ben Mears hledá látku pro…

Chapadla Černé hvězdy
Černá hvězda utopila svět. Aspoň se to tak šeptá mezi věřícími v podvodních svatyních. Aphelion už mezi věřící nepatří. Chce žít svůj život, ale kult Černé hvězdy se ji snaží stáhnout zpět do hlubin. Její tělo se mění a brzy ze člověka nezbude vůbec nic. Perihelion prac…

Zlaté tajemství
V pohádce Zlaté tajemství se vypravíme na španělský zámek Alhambra a budeme pátrat po starém maurském pokladu, který se prý podle pověsti ukrývá v jeho podzemí.

Ken Wood a válečné zvony Rhótů
Návrat legendy české fantasy, Kena Wooda! Od autora Hvězdných honáků a Mrtvé šelmy, Jiřího Walkera Procházky a od narátora Hvězdných honáků a Mrtvé šelmy, Jiřího Klema. Na planetu Gameb útočí armády gigantických hmyzáků, Rhótů. Doprovází je žoldácké legie z celé Galaxie…

Úplně jiný příběh
Smí mít muž zákona prázdniny? Na Severu? Když je vrah pořád o parník napřed? Policista by si neměl vybírat dovolenou, neboť ta mu zbytečně narušuje běžný pátrací režim. Na vlastní opálenou kůži to pozná stárnoucí pochybovač Gunnar Barbarotti, jemuž není souzeno si v živ…

Candide (seriál 1978)
Voltairův Candide je, navzdory dvěma a půl století, která nás dělí od jeho vzniku, dílem neustále živým a aktuálním. Voltaire svůj příběh zosnoval kolem osudů naivního mladíka, nadaného neutuchajícím optimismem, který putuje mnoha kouty světa, aby dospěl k poznání o pod…

Děti kapitána Granta
Na dobrodružnou plavbu napříč světovými oceány po 37. rovnoběžce se vypravíme společně s dětmi kapitána Granta Mary a Robertem a také s celou posádkou jachty Duncan. Budeme pátrat po trosečnících lodi Britannia. Verneovka Děti kapitána Granta je napínavým vyprávěním o d…

Arila: Pád temnoty
Vítězství v Citadele získalo všem drahocenný čas, během nějž se svět Aldonolu připravoval na příchod nevyhnutelného. Ale vypůjčený čas vypršel. Temnota z oblohy padla na lidský svět a bohové jdou do války. Arila si konečně přizná skutečný rozsah svých sil a zjistí, jest…

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare 2.
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. WILLIAM SHAKESPEARE (pokřtěn 26. dubna 1564 - zemřel 23. dubna 1616) byl anglický herec, básník a dramatik. I když od napsání jeho her uplynulo víc …

Snoubenky smrti
Krásné a bezstarostné. Takové jsou manželky nacistických pohlavárů známé jako Nevěsty. Zatímco v Evropě to vře, tyto dámy se nerušeně scházejí v berlínském hotelu Adlon na sklenku šampaňského. Brzy však i ony na vlastní kůži okusí, jak se prohrává boj o vlastní život. D…

Dcera sériového vraha
Před dvaceti lety si Ed Finch – nechvalně proslulý americký sériový vrah – vybral okolí San Francisca jako své loviště. Dnes zde jeho dcera Margot působí jako detektivka na oddělení vražd a celý život se snaží zapomenout na svou minulost i na svého otce. Během vyšetřová…

Agent JFK – Meč a tomahawk
„Agent JFK – Meč a tomahawk“ je dalším pokračováním rozsáhlé fantasy/sci-fi série; ale nyní se se příběh výjimečně odehrává na úplně jiném kontinentu... Vikingové pod vedením Leífa Eríksona navštívili Ameriku ještě před rokem tisíc našeho letopočtu, ale pozdější vývoj e…

Maigret se brání
Tak tohle Maigret za svou třicetiletou kariéru u policie nezažil! Když ho vyděšená dívka Nicole nenadále požádá o pomoc, zachová se jako gentleman a opilou dceru státního návladního dopraví do bezpečí. Druhý den je však obviněn z pokusu o znásilnění a mladý policejní pr…

Tygr pana Boška
První díl trilogie o humorných příhodách pana Boška, který si koupil Tygra – červený automobil úctyhodného stáří a velikosti. Od první vyjížďky a prvních pokusů o zkrocení Tygra, které dopadly velmi neslavně, neměla rodina Boškova klidnou chvilku. Vypravila se na tomto …

Husitská epopej VII
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Kořist
Někdy je ticho signálem toho, že vás nikdo neuslyší křičet… Malá skupinka Islanďanů vyrazila vstříc mrazivé pustině. S jakým cílem? A proč v odlehlém srubu zanechali svoje oblečení? Záchranářka Jóhanna během pátrání po pohřešované výpravě čelí vlastním traumatům a znepo…

Šrámek: Splav
Původní album XM 60034 "Fráňa Šrámek Splav" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Trápím se, trápím, myslím si, kde bych tě nejraději potkal. Ulice střídám, parky a nábřeží, bojím se krásných lží. Bojím se lesa. V poledním lese kdo miluje,…

Až tě zabiju
Nell je přesvědčena o tom, že ji někdo sleduje. Někdo, kdo zná její temné tajemství. O čtrnáct let dříve se ještě jako Elle zapletla do vyšetřování vraždy a její posedlost dopadením vraha měla za následek sérii lidských tragédií. Teď se pod identitou Nell snaží utéct př…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Kincl: Rákosníček a počasí
Po úspěšném prvním dílu pohádek o vodním skřítkovi Rákosníčkovi z rybníku Bračálníka vychází díl druhý - Rákosníček a počasí. Natočil jej stejný tvůrčí tým: vypravěčkou je Jiřina Bohdalová, scénickou hudbu napsal a se svým orchestrem nahrál Václav Zahradník, režii snímk…