Obrázek podcastu Úkol pro šaška

Audiokniha Úkol pro šaška

Délka:

8 hod 34 min

Čte:

Vasil Fridrich

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Prasklé zrcadlo

Prasklé zrcadlo

Náhoda svede dohromady slečnu Marplovou s Heather Badcockovou, znalou nejžhavějších místních klepů, především o nových obyvatelích Gossington Hall - filmové hvězdě Marině Greggové a jejím manželovi, režiséru Jasonu Ruddovi. Zanedlouho se v jejich sídle koná dobročinný v…

Obrázek podcastu Jack Reacher: Varovný signál

Jack Reacher: Varovný signál

Když to nejde po dobrém, ať promluví pěsti. Jen pokud možno ne bezhlavě… Někdejší důstojník vojenské policie Jack Reacher by si zřejmě v roli vyhazovače dál lebedil v barech a stripklubech floridského Key Westu, kdyby ho tam nevyčmuchal jistý Costello. Jackovi se sice p…

Obrázek podcastu Nejdivočejší sny

Nejdivočejší sny

Dylan Casablancasová je pro Rhylanda Coltridge zakázané ovoce – mladší sestra nejlepšího kamaráda a žena s pořádnou dávkou problémů. Jenže když okolnosti donutí oba sehrát roli zasnoubeného páru, hra na lásku začne být až nebezpečně skutečná. Sukničkář Rhyland je přesně…

Obrázek podcastu Všech 15 her a texty, na které se nedostalo

Všech 15 her a texty, na které se nedostalo

Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak…

Obrázek podcastu Černá sanitka

Černá sanitka

Černá sanitka - výběr 38 současných pověstí, městských legend a děsivých příběhů, které sebral a komentářem doplnil Petr Janeček. Vyprávění čtou Kamil Halbich a Lukáš Hlavica, zasvěcené komentáře přednášejí Miroslav Táborský a Alfréd Strejček.

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Prázdniny s Julií

Prázdniny s Julií

„Sem zvědavá, co teď uděláš, snoubenče,“ pravila Julie ďábelsky. Zděděná neteř Julie, v kostce životní tragédie pana Boučka, sice studuje internátní školu v Praze, ale dvouměsíční letní prázdniny tráví – vedle neděl – u strýce ve vile v Doušovicích. Mírumilovný a svobod…

Obrázek podcastu Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle

Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle

Jiří Dědeček Pohádky o Malé tlusté víle Režie Kristýna Žantovská Nahrávka z archivu Českého rozhlasu Písničkář, básník, spisovatel a překladatel Jiří Dědeček napsal pohádkovou knihu, ke které ho inspirovaly jeho dvě malé dcery a zvláště pak jejich hračky. Ty mezi sebou…

Obrázek podcastu Venuša zo zátoky

Venuša zo zátoky

Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá…

Obrázek podcastu Učedník

Učedník

Obětí přibývá jako na běžícím pásu, ale policie je stále bezradná. Mistr by na něho byl hrdý! Tým švédských kriminalistů vedený Torkelem Höglundem se snaží vypátrat zabijáka žen, který se podle všeho zhlédl v proslulém sériovém vrahovi z 90. let. Nicméně ten si nyní odp…

Obrázek podcastu Citlivý člověk

Citlivý člověk

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu. Rodina kočovných herců brázdí soumračnou Evropou…

Obrázek podcastu Můj život s třemi ženami

Můj život s třemi ženami

Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Obrázek podcastu Ježíškovy první Vánoce

Ježíškovy první Vánoce

Pohádková podoba biblického příběhu o narození Ježíše. Provedou nás jím dva strážní andělé, jeden již postarší anděl v podání Luďka Munzara a jeho malý pomocník Toník. Budou bdít nejen nad jesličkami s právě narozeným Ježíškem, ale i nad celým příběhem, aby byl vyprávěn…

Obrázek podcastu Pěšky mezi buddhisty a komunisty

Pěšky mezi buddhisty a komunisty

Svět z televize je někde tam venku. Jen si pro něj někdy musíš dojít pěšky.” To je motto excentrického poutníka Ladislava Zibury, který se tentokrát vydal zdolat Himálaj a probádat údolí čínských a nepálských řek. Ať už zrovna trpí výškovou nemocí, zachraňuje lidský živ…

Obrázek podcastu Mína z Barnhelmu

Mína z Barnhelmu

Klasická komedie o lásce, překypující upřímným citem, humorem a vírou ve spravedlnost. Mínu v rozhlasové inscenaci režiséra Ševčíka hraje Vilma Cibulková, jejího partnera, majora Tellheima, ztvárnil Jiří Štěpnička. Dále účinkují Jana Boušková, Bronislav Poloczek, Václav…

Obrázek podcastu Povídky a příběhy o koních

Povídky a příběhy o koních

Příběhy ze světa koní od známých autorů čtou oblíbení herci. Nejkrásnější povídky a příběhy světové literatury o koních a lidech ve špičkovém hereckém provedení. Literární texty Marka Twaina, Charlese Dickense, Rudyarda Kiplinga, Luigiho Pirandella a Charlese G.D. Robe…

Obrázek podcastu Madynka zachránkyně

Madynka zachránkyně

Trochu nezkrotnou a velmi podnikavou holčičku už možná znáte z první stejnojmenné knížky. Madynka vás opět nezklame - stále srší nápady a hned je uskutečňuje za horlivé asistence mladší sestřičky Lízy. A protože má dobré srdce i smysl pro spravedlnost, zachraňuje své bl…

Obrázek podcastu Skřítek Nils

Skřítek Nils

Poslechněte si soubor dosud nevydaných nezapomenutelných dobrodružství od Astrid Lindgrenové – osm neobyčejných příběhů o dětech a jejich kamarádech z pohádkového světa. O skřítkovi, který umí kohokoliv zvětšit či zmenšit, o nudící se princezně, kterou teprve malá holči…

Obrázek podcastu Pohádky - historické nahrávky, 1946

Pohádky - historické nahrávky, 1946

Pražské divadlo pro mládež bylo založeno v roce 1935 divadelníky kolem herečky a režisérky Míly Mellanové a bylo prvním profesionálním dětským divadlem. Právě v jeho interpretaci uslyšíte na našem kompilačním albu pohádky Jak se Honza učil latinsky, Jak v Kocourkově uto…

Obrázek podcastu Babylon neboli Nutnost násilí

Babylon neboli Nutnost násilí

Básník pobíhá nespoutaně po louce. Překladatel je nucen tančit v okovech – a přece má ohromnou moc. Chlapce z čínského Kantonu potkalo štěstí v neštěstí. O nejbližší příbuzné ho sice připravila cholera, ale před smrtí v bídě ho uchrání britský profesor Lovell. Předloží …

Obrázek podcastu Nejkrásnější dárek

Nejkrásnější dárek

DVANÁCT AUTORŮ. DVANÁCT PŘÍBĚHŮ. Společným jmenovatelem dvanácti young adult povídek současných českých autorů je období vánočních svátků, během nichž se odehrávají. Vedle známých jmen české literatury pro mládež, jakými jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šar…

Obrázek podcastu Zrcadlový muž

Zrcadlový muž

Když jí navlékl smyčku okolo krku, byla ještě naživu. Došel zpátky k navijáku a uchopil rukojeť. Jediným svědkem brutálního činu je psychicky nemocný muž, jehož chatrná paměť si odmítá vzpomenout, co viděl. Komisař Joona Linna se proto znovu spojí s hypnotizérem Erikem …

Obrázek podcastu Karpatské hry

Karpatské hry

Od napsání Karpatských her Miloslava Nevrlého uplynulo už bez mála 40 let, krajina rumunských Karpat se od té doby v mnohém změnila, ale při četbě knihy s nostalgií znovu ožívá tak, jak ji vlastníma očima viděl a na vlastním těle i duši pocítil sám autor. Z knihy o puto…

Obrázek podcastu Chrám i tvrz

Chrám i tvrz

O tom, jak žije jazyk český v národě a jak my v něm. Čte Miroslav Horníček Kniha Pavla Eisnera je poutavým vyprávěním o naší mateřštině, úžasné kulturní stavbě podobné chrámu i tvrzi. Krátké kapitoly Eisnerovy knihy věcně a vtipně, s humorem a ironií přibližují češtinu …