Audiokniha Učedník kouzelníka Čáryfuka

Původ slz
Nejnovější román Jeana-Paula Duboise, laureáta prestižní literární ceny Goncourt, přináší nevšední téma: hrdina Paul vstřelí dvě kulky do hlavy svého otce – ovšem v době, kdy už jeho zploditel byl dva týdny po smrti… Soud provinilému nařídí roční psychoterapii. Román Pů…

Želary - Jozova Hanule
Je to silný lidský příběh, brilantně napsaný autorkou, která se po roce 2000 náhle zjevila a zazářila na literárním nebi. Věra Hofmanová alias Květa Legátová byla za knihu Želary v roce 2002 vyznamenána Státní cenou za literaturu. Novelu Jozova Hanule lze chápat jako po…

Mäso
Koniec zlatých deväťdesiatych rokov, divoký východ Slovenska. Je po voľbách, Mečiar skončil, Lexa je na úteku, siskári horúčkovito skartujú spisy aj svedkov. Robo Holub je dávno po smrti, Miki Černák sedí v base, Žaluďa práve zastrelili. Miki Miko, policajt s metódami g…

Hurvínkovy Staré pověsti
V roce 1980 vydal Supraphon 2LP Hurvínkovy Staré pověsti, na četné žádosti našich zákazníků je posíláme na digitální prodej v původní délce. První vydání na CD bylo totiž vzhledem k rozsahu záznamu mírně kráceno. Do digitální podoby ale nelze převést tehdejší bohatě obr…

Zelený vítěz
Klára Jerneková, Růžena Merunková, Jaroslava Adamová a Alfred Strejček v hlavních rolích dramatizace eposu Julia Zeyera. Inscenace vznikla ve spolupráci dvou legend české rozhlasové tvorby Josefa Melče a Rudolfa Matyse v roce 1979, tedy sto let po vzniku Zeyerovy básně.…

Smrtící bílá
„Viděl jsem, jak zabili dítě.“ S těmito slovy jednoho dne navštíví utrápený mladý muž soukromého detektiva Cormorana Strika a prosí ho o vyšetření zločinu, jehož byl údajně svědkem v dětství. Třebaže je mladík zjevně nevyrovnaný, jeho příběh zní věrohodně. Než ho ale de…

Ministerstvo času
Co kdyby existovala možnost přesunout do naší doby člověka z minulosti? V Británii vzniká pilotní projekt usilující přivést pečlivě zvolenou pětici návštěvníků z dávných dob do současnosti. Přesunu v časoprostoru se dočká i Graham Gore: námořní důstojník a polární badat…

100 statečných - Host č. 58 - Radana Štěpánková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Štěpánková (partnerská psycholožka)

Pán věže
Tváří v tvář hrozbě musí i ta nejváhavější ruka nakonec pozvednout meč. Vélin Al Sorna, který ve službách Sjednoceného království a Víry prošel bezpočtem bitev, je unavený válkou. Však mu jedinou "odměnou" byla ztráta lásky, smrt přátel a zrada krále. Po pěti letech v a…

Počkat, já jsem šéf?!?
Všechny aspekty vedení týmu na jednom místě Tato audiokniha není jen další průvodce managementem, je to nezbytný nástroj, který vám dodá sebejistotu a znalosti potřebné k tomu, abyste zazářili v roli manažera. Economy vás provede každým aspektem vedení týmu, od základů …

Píseň písní
Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Čtou Magdaléna Borová, Tomáš Weber a Martina Viktorie Kopecká. Píseň písní. Otevřít tuto sbírku milostných veršů je jako projít se rozkvetlou zahradou. Osvěžit se granátovými jablky, vínem, mede…

Divé ženy
Vrána k vráně sedá. A totéž platí pro divé ženy napříč staletími… Těhotná Kate se rozhodne všeho nechat a prchnout před násilnickým partnerem z Londýna do domku v jezerním kraji vzdáleného hrabství Cumbria, který zdědila po pratetě. Netuší ovšem, že zchátralé venkovské …

Veselohra s dvojníkem
Vítězslav Nezval napsal Veselohru s dvojníkem pro rozhlas už v roce 1938 volně na motivy Calderonovy divadelní komedie Chudák ať má za ušima. Poprvé ji nastudoval režisér Bezdíček v roce 1939. Přinášíme vám rozhlasovou inscenaci režiséra Jiřího Rolla. Tuto galantní kome…

Kraď jako umělec
Chytrá a vtipná knížka o tvoření, novátorství a plagiátorství v digitální době. Lze dnes vůbec být 100% původní? A má smysl o to usilovat? Austin Kleon dospívá k moudrému závěru, že absolutní původnost je nedosažitelný cíl. Tvorba bude vždy krádež a umělec sběratelem zá…

Cejch
Všichni lidé budou bratři = Alle Menschen werden Brüder. Myslíme to vážně, nebo zase dáme na zdivočelou historii? Krušnohorský hřeben býval kdysi eldorádem hledačů vzácných kovů, jenže s rozvojem novověku zavládla v zapadlé štaci na pomezí dvou národů bída. Rod Jakoba …

Národní umělec Ladislav Pešek vzpomíná
Původní titul 1 18 1856 se vzpomínkami Ladislava Peška vydal Supraphon v roce 1975 - titul nyní vychází poprvé digitálně. Části vyprávění: Jak to začalo - Ježíšek, králík a polenta - K.H. Hilar - Pseudolus - Nálet na Prahu - Celý rod

Herecké vzpomínky
Původní titul DM 15032 Herecké vzpomínky vydal Supraphon v roce 1957 - nyní titul vychází poprvé digitálně Vzpomíná Rudolf Deyl, František Roland, Theodor Pištěk a Marie Svobodová

Griša - Bouře a vzdor
Z obyčejné dívky Aliny Starkové se stala světlonoška. Mnozí k ní upínají své naděje – vždyť jen ona jediná dokáže zničit Vrásu stínu, jež odedávna sužuje zemi. Jenže cena, kterou za to platí, je vysoká. Touží žít někde v ústraní s milovaným Malem po boku, místo toho stá…

Koule
Hlavní hrdinkou komedie Koule je bývalá slavná atletka, která v rozhlasovém studiu rekapituluje svůj dosavadní život plný komických, trapných ale i bolestných protikladů. Uvedení inscenace v lednu 2011 vyvolalo nebývalý ohlas. O svých inspiračních zdrojích a motivacích …

Hořící kříž
Pro lásku samu bych prošla ohněm zas. Modré hory Severní Karolíny smáčí déšť, doprovázený studenou mlhou. Na usedlosti Fraserových se schází rodina a přátelé, aby oslavili svatbu dcery Brianny. Všichni doufají, že konečně našli bezpečný domov. Jenže klid je pomíjivý ste…

POE
Mrazení v zádech povoleno. Mistr hororu Edgar Allan Poe uměl tak mistrně vyprávět hrůzostrašné příběhy, že mrazení v zádech pocítíme po pár větách. Soubor obsahuje výběr povídek, které se řadí k nejlepším: Jáma a kyvadlo, Černý kocour, Berenice, Medailón a další. Lidé s…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Famous Women
V této audioknize najdete příběhy dvaceti výjimečných žen, které žily v různých koutech světa a v různých epochách. Kniha je určená pro mírně pokročilé, kteří se chtějí procvičit v poslechu angličtiny. Audiokniha je načtená rodilým mluvčím.

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol
Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a …

Život víry 2021/1
Život víry 2021/1 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Hojková, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Být v síti a nezaplést se Jaké příležitosti a nebezpečí nám přináší d…