Audiokniha Tyrano - Dobrodružství českého upíra

Vynález zkázy
Vědeckofantastický dobrodružný román Vynález zkázy napsal J. Verne v roce 1896. Hlavního hrdinu profesora Rocha, vynálezce mimořádně výbušné látky, zastihneme v tomto zpracování ve chvíli, kdy je unesen pomocí ponorky z nervového sanatoria, kde se léčí po celkovém zhrou…

Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Syn
Sonny Lofthus býval oblíbeným, příkladným studentem vzhlížejícím ke svému otci. Jednou se chtěl stát policistou jako on. Jeho život se však rozpadl jako domeček z karet, když jeho vzor spáchal sebevraždu a v dopisu na rozloučenou se přiznal k braní úplatků i spojení s k…

Kubátová: Pohádky ze strakatých vajíček
Marie Kubátová (*8.8.1922 - †6.6. 2013) jedna z nejznámějších autorek knih pro děti se inspirovala ve své bohaté povídkové a pohádkové tvorbě krkonošských folklorem. Pohádky ze strakatých vajíček je soubor pohádek o podivných, ale túze důležitých lesních bytůstkách... "…

František Nepil - Kolekce audioknih
Originální nahrávky Františka Nepila z devadesátých let Unikátní kolekce pěti titulů mluveného slova pro dospělé, doplněná albem pohádek pro vnoučky. Více jak 5 hodin laskavého humoru a skvělé zábavy. Ani čtvrtstoletí, které uplynulo od doby jejich vzniku, neubralo nic…

Nebojte se klasiky! 18 Dřevěné dechové nástroje aneb Kdo je dutý jako dřevo
Dutá dřevěná tyčka provrtaná jako ementál. A muzikant, který rozhodně není žádné dřevo! O dřevěných dechových nástrojích prozradíme mimo jiné proč hobojisté ocucávají malé dřívko, které je na konci jejich nástroje. Je to proto, že vlastně připomíná dřívko od nanuka? Ane…

Ztracený symbol
Po úspěšných knihách Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni již třetí strhující příběh se symbologem Robertem Langdonem. Tentokrát se celý odehrává v hlavním městě USA Washingtonu D. C. Svižný a napínavý děj je založený na nejednoznačném významu symbolů, termínů a hese…

Chytře na prů*ery
Manuál na zvládání prů*erů všeho druhu Ať už se jedná o ztrátu práce, zlomené srdce nebo jen nevíte, kam se ve svém životě vrtnout, audiokniha Chytře na průsery vám bude odrazovým můstkem, který vám pomůže jít vpřed. Další audiokniha od autora bestselleru Odse*te se, Ga…

Čas odpouštět
Právník Jake Brigance přijme obhajobu Drewa Gamblea, mladíka obviněného z vraždy policisty. Ostře sledovaný soudní proces rozděluje obyvatele zdejšího města – mnozí chtějí rychlý soud a trest smrti, ale Jake to vidí jinak. Jakmile zjistí o případu víc, pochopí, že musí …

Cesta na sever
Pohádku Selmy Lagerlöfové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu, o putování zlobivého Nilse Holgressona Švédskem, zná už několik generací čtenářů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stala v roce 1995. V hlavních rolích se představí Vladimír Brabec, Ivan Trojan, Mi…

Fraktální šum
Píše se 25. července roku 2234: Posádka lodi Adamura objevuje Anomálii. Na zdánlivě neobydlené planetě Talos VII se nachází kruhová jáma o průměru 50 kilometrů. Její pravidelný tvar není dílem náhody. Kdo ji vyhloubil a proč? Po tom pátrá malý tým výzkumníků. Pro někter…

Být normální je na hovno
Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste …

Dlouhá kakaová řasa
Srpen 1968 na malém moravském městě nahlížený očima malého chlapce - Jaroslava Formánka, který se v roce 2000 rozhodl k tomuto tématu, coby etablovaný Pařížan, vrátit. "A v té mléčné tmě uviděl jsem zázrak, skála se rozestoupila, spatřil jsem tajemství - dlouhé kakaové …

Album pohádek "Supraphon dětem" 11. - Začarovaný les, O králíčkovi Stříbrňáčkovi, O Popelce...
Řada Alba pohádek "Supraphon dětem" 11 opět představuje nejen dětem dramatizované i vyprávěné pohádky z archivu Supraphonu. Dramatizované jsou pohádky Tři čmeláci, Začarovaný les, O Popelce, O králi jelenovi a zvířátkách z podzámeckého lesa. Vyprávěné pohádky jsou pak O…

Zázraky na Hradčanech
Ten den, kdy jsme se s Jiřím vydali natáčet na Hradčany, byl vlastně taky trochu jako zázrak. Mimořádně krásný, slunný podzimní čas, prostředí právě tak akorát bohaté na zvuky dokreslující místa plná turistů, ale nepřehlušující šum vysokých kaštanů a akátů pamatujících …

Podivuhodný pan Magnusek
Další z pohádkových příběhů Jana Rysky nejen pro děti. Rozhlasová četba (delší než na později vydané LP) s Františkem Filipovským, který v roli jedinečného vypravěče seznamuje malé i velké posluchače s podivuhodným panem Magnuskem.

Hurvínkovy příhody 5
1. Jak si Hurvínek a Mánička hráli na školu (1973) 2. Žerykovi k narozeninám (1982) 3. Hurvínek píše básničku (1984) Bonus pro pamětníky: 4. Spejblova silvestrovská výchovná lekce aneb Kdo si šetří na spartaka (1956) Poslední rozhlasová nahrávka Josefa Skupy. Spoluú…

Krstný otec
Témou svetoznámeho románu Maria Puza je gigantický rast a koncentrácia moci newyorského podsvetia a jeho styky so slávnym spevákom a filmovým hercom, ktorý nesie neodmysliteľné črty Franka Sinatru. Tento román položil základy spisovateľovej budúcej literárnej slávy. Kr…

Zdravá střeva
ZDRAVÁ STŘEVA Poznejte tajemství mikrobioty a získejte dlouhodobou kontrolu nad svou váhou, náladou a zdravím. Věděli jste, že ve svých střevech máte větší počet mikrobů, než kolik má vaše tělo buněk? Zdravá střeva shrnují nejnovější poznatky o spojitosti mezi vašimi …

Idiot
Audio verze proslulého románu Fjodora Michajloviče Dostojevského. V roli knížete Myškina účinkuje Jan Hartl. Obsazení : Kníže Lev Nikolajevič Myškin Jan Hartl Parfen Rogožin Václav Postránecký Nastasja Filipovna Jana Hlaváčová Generál Ivan Fjodorovič Jepančin Martin Rů…

Zimování
Nelze si vybrat, kdy budeme zimovat, ale je jen na nás, jak k přerodu přistoupíme… I ona si jako kdekdo namlouvala, že má věci pod palcem, jenže osud si nevybírá. Stačilo akutní ohrožení manželova života, její vážná choroba, synova fobie ze školy – a rázem se propadla n…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Sestry B.
Osudy Lídy Baarové a Zorky Janů Odlišnější sestry by člověk těžko pohledal… Lída průbojná, živelná tmavovláska. Zorka křehká, věčně pochybující blondýnka. A obě zasvětily život herectví. Příběh Lídy Baarové je obecně známý. Její mladší sestra si hledala cestu k umění k…

Nultá hodina
V pořadí šestý román Jany Poncarové. Hedvika Adlerová se vrací do poválečného Československa po sedmi letech, které prožila v Londýně a ve vojenské službě v Africe. Jako řidička britských ženských pomocných sborů sjezdila poušť křížem krážem od Haify až po Káhiru. Rodič…

Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…