Audiokniha Trpké víno

Těžší než nebe: životopis Kurta Cobaina
Strhující životopis rockové legendy Kurta Cobaina ožívá v audioknize Těžší než nebe v podání Matěje Hádka. Frontman kapely Nirvana byl považován za jeden z nejsilnějších hlasů své generace a hudebního stylu grunge. Byl obdivován fanoušky i kritikou, zároveň ale zápasil …

Reklama ...vážně!? 2
...ve francouzštině se vyskytuje slovo réclamer, které je překládáno jako hlásit se, dožadovat se, stěžovat si, žádat, vyžadovat, reklamovat a podobně. V některých spojeních, jako réclamer bruyamment - tj. hartusit, francouzština odkazuje k povaze reklamy, jako nepochyb…

Dětství s Vrchlickým (1982)
Kniha vzpomínek známé české herečky, dcery Jaroslava Vrchlického, na dětství, na básnickou osobnost svého otce, na jeho přátele i nepřátele i na problematický vzájemný vztah rodičů. Autorka dala nahlédnout i do svého intimního života, myšlenkového světa a uměleckého výv…

100 statečných - Host č. 37 - Marek Šetina 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Šetina (kardiochirurg, pražská Fakultní nemocnice Motol)

Kupte si zpátky svůj čas
Naučte se překonat jedinou skutečnou překážku na cestě k rozšíření firmy a zbohatnutí – ČAS. Podnikání je plné výzev a jednou z nich je i fakt, že pokud chcete svou firmu rychle a stabilně rozšířit, budete potřebovat efektivně pracovat se svým časem. Nemusíte ho do prác…

100 statečných - Host č. 85 - Pavel Karous 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Karous (sochař)

Rambo – Rozkaz
Co jiný nazývá PEKLO, on pokládá za DOMOV. Druhý díl příběhů kultovního hrdiny. John Rambo je vyslán na tajnou misi do Vietnamu, kde se má pokusit získat důkazy, že v tamější džungli jsou stále drženi američtí váleční zajatci. John Rambo se vrací! Z přísně střeženého vl…

Soudruzi, když se tak zamyslíme
Po velkém úspěchu titulu Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo (SU 5604-2), v němž jsme vybrali z archivu Supraphonu a Českého rozhlasu nejrůznější záznamy z dob totality, následoval další titul - Soudruzi, to snad ani není pravda (SU 5750-2) - kdy jsme čerpali i …

Geniální potraviny
>> Na seznamu bestsellerů New York Times << >> „Tohle není další kniha, podle které stačí jíst vejce, ořechy a ryby, a hned budete chytřejší. Geniální potraviny vysvětlují, které geny ovlivňují naši inteligenci a jakým jídlem z nich dostat nejvíc. Přinášejí lahodné rec…

Zelenskyj
Audiokniha Zelenskyj ponúka intímny portrét prezidenta, ktorý sa z herca a komika zmenil na symbol odolnosti. Jej autor, Simon Shuster, korešpondent časopisu Time zaznamenáva život Volodymyra Zelenského od čias, keď vystupoval v zábavných programoch, až po blatisté záko…

100 statečných - Host č. 39 - Karel Zeman 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - K. Zeman (kapitán dálné námořní plavby)

Frankenstein
Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. Victor Frankenstein is a young, ambitious scientist who wants to make a better world, but does not understand the consequences of his work. Victor makes great advances in th…

Popelka
Jedna z klasických nedělních českých pohádek, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: vypravěč (Luděk Munzar), Popelka (Hana Maciuchová), Malvína (Dana Hlaváčová), Adéla (Taťána Medvecká), macecha (Dana Medřická), princ (Petr Svoboda), rádce (M…

Hodina v rodném městě
Po roce 1945 se do popředí zájmu mnoha národních literatur dostalo prožité trauma války a následky, které přinesla. Mnozí autoři také čerpali z vlastních zkušeností ze zákopů, zajetí, věznění v koncentračních táborech nebo (v případě německých literátů) také z vynucenéh…

Ve znamení Kon-tiki
„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b…

Kirschner, Strakovi,I. a V.: První pomoc 2
Původní LP album 1118 4276 "První pomoc 2" z pera autorů Miloše Kirschnera a Ireny a Vladimíra Strakových v interpretaci Miloše Kirschnera (Spejbl, Hurvínek) a Heleny Štáchové (Mánička) vydal Supraphon v roce 1986 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Naučte se správně dýchat
Metoda dýchání založená na vědeckých poznatcích konečně dostupná všem! Nejen pro fanoušky metody Wima Hofa. Každý z nás si myslí, že dýchá správně, dýchání je přece jednou ze základních životních funkcí. Navzdory tomu, co si intuitivně myslíme, dýcháme většinou špatně. …

Příběhy sportovců, které políbila múza
Vlasta Burian, Johnny Weissmüller, Erich Tylínek, Sonja Henie, Lino Ventura, Dick Francis, Bud Spencer, Jurij Vlasov, Josef Nálepa, Toller Cranston. V pořadí daném rokem jejich narození obsahuje kniha deset příběhů těchto osobností, které svůj život zasvětily dvěma zdán…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Život svatého Antonína Poustevníka
Sv. Antonín přiváděl k rozumu lidi krutého srdce. V 94 paragrafech jeho životopisu z pera alexandrijského biskupa Atanáše projdeme se sv. Antonínem jeho cestu ke svatosti. A ač tento útlý duchovní manuál sepsal biskup Atanáš již r. 357, je to cesta stále inspirativní, b…

Hovory o józe a mystice č. 2
Záznam přednášky v Žilině z roku 1995. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Příběh lvice Elsy
Nesmrtelné přátelství lvice a dospělé ženy je dodnes bestsellerem a dojímá i baví čtenáře po celém světě. Mnohým z nich dokonce naprosto změnilo život. Když se v roce 1956 budoucí slavná Elsa narodila, byla už Joy Adamsonová známou ochránkyní zvířat. Lvíče nešťastnou ná…

100 statečných - Host č. 90 - Roman Šmucler 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Šmucler (moderátor, stomatolog a pedagog)

Já ještě nechci jít spát
Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Život víry 2025/10
Život víry 2025/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. * téma: V údolí pochybnosti To, jak a čemu věříme i jak a o čem pochybujeme, má velký vliv na náš život…