Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Tři muži ve člunu a na toulkách

Audiokniha Tři muži ve člunu a na toulkách

Délka:

2 hod 40 min

Čte:

Oldřich Kaiser

Vydavatel:

Audiostory

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Spása

Spása

Letní horka dorazila a za dveřmi je sezóna raků. August Strindberg se dočkal potomka a spolu s Marií Martinssonovou si užívá rodičovské povinnosti. Jenže život v poklidné komunitě se otřese v základech po nálezu starších manželů, které někdo otrávil. Ve vesničce žili pa

Obrázek podcastu Výkřiky v temnotě

Výkřiky v temnotě

Stačí jediné zaváhání – a temnota vás pohltí. Clare a Dorran se skrývají v rozpadajícím se sídle Winterbourn, jehož tajné chodby obývají znetvořená monstra lačnící po krvi. Každý den znamená boj o přežití, každá noc přináší novou hrozbu. Přesto doufají, že tu najdou as

Obrázek podcastu Hra o trůny - Střet králů

Hra o trůny - Střet králů

Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se neodvratně blíží krutá, mrazivá zima. Dva mocní muži – král Robert Baratheon a lord Eddard Stark – kteří třímali žezlo moci v časech nuceného míru, jsou mrtví. Zatímco oblohu

Obrázek podcastu Alicina Síť

Alicina Síť

Zuřila válka. Chtěly bojovat. A jaký boj nakonec svedly! „Postupuj jako s rovnicí. Rozlož ji. Najdi X,“ opakuje si studentka matematiky Charlie pokaždé, když se dostane do úzkých, a to se jí poslední dobou stává často. Neplánovaně otěhotněla, což pro svobodnou americkou

Obrázek podcastu Mojenka

Mojenka

Příroda je naším největším učitelem a někdy i druhou matkou… Bystrá, zvídavá a trochu svéhlavá Magdaléna, které její zbožňovaná maminka neřekne jinak než Mojenka, bydlí s rodiči ve vesnici nedaleko Prahy. Je sice jedináček, ale chybějící sourozence jí vynahrazuje blízko

Obrázek podcastu 12. století ze série Život ve staletích

12. století ze série Život ve staletích

Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb

Obrázek podcastu Pan Garcia

Pan Garcia

"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto

Obrázek podcastu Zdochlinárka

Zdochlinárka

V „Martinus cena fantázie“ súťažil už niekoľkokrát a v roku 2017 sa jeho poviedka Zdochlinárka dostala do zborníka vďaka účasti vo finále Ceny Béla. Niektoré z jeho textov ste mohli čítať aj na portáli fandom.sk, pre ktorý napísal zopár recenzií. V súťaži mikropoviedok

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 13

Hovory o józe a mystice č. 13

Přímá stezka k poznání sebe - 1.díl. Autor vysvětluje meditační postupy, které vedou bezprostředně k uvědomění si našeho pravého Já, kterým je vědomí Já jsem. Poté pojednává o důležitosti mistra a o správném vztahu k němu. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Ferda cvičí mraveniště

Ferda cvičí mraveniště

Chabou kondici mravenců je třeba posílit. Čeká je velká bitva svalů, vtipu a hbitosti. Knížka Ferda cvičí mraveniště vznikla v roce 1947, dvanáct let po prvním příběhu Ferdy Mravence. Ferda a Brouk Pytlík se rozhodli, že posílí fyzického ducha svých kamarádů. Mravenec

Obrázek podcastu Macourek:Žofka ředitelkou zoo

Macourek:Žofka ředitelkou zoo

Původní audio kazetu 71 0340-4 "Miloš Macourek Žofka ředitelkou zoo / Petr Nárožný" vydal Bonton Music a.s. v roce 1996, v roce 2001 vyšla v Supraphonu zkrácená verzi této nahrávky na CD SU 5328-2. Nyní vydává Supraphon celou nezkrácenou verzi nahrávky poprvé digitálně

Obrázek podcastu Humelšnábl a boj se smrtí

Humelšnábl a boj se smrtí

MUDr. Humelšnábl je handicapován nejen komickým příjmením, ale také řadou komplexů, které si nese s sebou už od dětství a ze školy. Odreagovává se zdánlivou suverenitou, a ta jej, bohužel, přivádí do nepříjemných situací. K tomu je třeba přičíst určitý idealismus, se kt

Obrázek podcastu Přežít

Přežít

>> „Tato kniha je plná překvapivých poznatků o chorobách stáří, které pravděpodobně zabijí většinu z nás, a taktik a metod, které nám pomohou žít déle a těšit se pevnějšímu zdraví.“ — Siddhárta Mukherdží, profesor medicíny a nositel Pulitzerovy ceny

Obrázek podcastu Cyrano z Bergeracu

Cyrano z Bergeracu

Cyrano z Bergeracu je ušlechtilým mužem. Potajmu miluje svou sestřenici Roxanu, ale vyznat lásku se neodváží. Chce aby byla štastná, a tak po tajmu podporuje svého soka Kristiana, do kterého je Roxana zamilována. Pomáhá mu psát milostné dopisy i vyznávat lásku.

Obrázek podcastu Eva

Eva

Mateřství není jasná volba. Čtyři ženské osudy, jedno velké téma a dilema, které si časem musí vyřešit téměř každá žena – mít, nebo nemít děti? Čtyři ženské osudy, jedno velké téma a dilema, které si časem musí vyřešit téměř každá žena – mít, nebo nemít děti? Učitelka a

Obrázek podcastu Moc faktov

Moc faktov

Čo myslíte – porazili by ste vo vedomostnom teste šimpanza? Táto audiokniha vám možno prezradí že – nie. Na základné otázky o našej planéte, napríklad koľko percent populácie žije v extrémnej chudobe, akým tempom rastie počet obyvateľov, aká je úroveň vzdelávania, aký n

Obrázek podcastu Bitcoin: Odluka peněz od státu

Bitcoin: Odluka peněz od státu

Proč by stát neměl mít monopol na produkci peněz? Fascinující sonda do historie peněz z pera českého ekonoma Josefa Tětka. Proč by se po církvi, vzdělávání a médiích měla ze státního monopolu vymanit i tvorba peněz? Jaká jsou úskalí používání státem vydávaných a kontrol

Obrázek podcastu Mílový klub

Mílový klub

Evan Zanders je postrachem chicagského hokeje i celé NHL. Bitky přitahuje jako magnet, většinu hrací doby tráví na trestné lavici a každý večer odchází domů s novou známostí na jednu noc. Rozhodit ho dokáže snad jen Stevie, nová letuška v soukromém letadle jeho týmu. Ta

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu O dívce s tisícem copánků

O dívce s tisícem copánků

O krásnou Házor-gejsu usiluje mnoho mužů, ale nakonec o svém osudu rozhodne ona sama, když pozvedne meč proti zlu.Napsali Zuzana a Jaroslav Novákovi. Hrají Radovan Lukavský, Miroslava Špánková-Hozová, Viktor Vrabec, Jiří Samek, Václav Neužil a další.Režie: Karel Weinli

Obrázek podcastu Sokolovo. Vyprávění účastníků bitvy u Sokolova 8.3.1943

Sokolovo. Vyprávění účastníků bitvy u Sokolova 8.3.1943

Původní 2 LP album 1218 0561 s vyprávěním účastníků bitvy u Sokolova 8.3. 1943 vydal Supraphon v roce 1982 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Hoří ti táta

Hoří ti táta

Tohle bude sakra dobrá kniha… Spisovatelce Ladě, jejíž slibně nastartovaná kariéra poslední dobou trochu stagnuje, právě v nakladatelství zkritizovali rukopis nového románu. Proto si hned nevšimne, že mužem, který se na děsivých záběrech vysílaných všemi médii upaluje p

Obrázek podcastu …stačilo jen říct Jáchymov

…stačilo jen říct Jáchymov

Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí

Obrázek podcastu Angelika: markýza andělů

Angelika: markýza andělů

Z mladičké markýzy hraběnkou de Peyrac. První díl slavné série o krásné Angelice zachycuje dětství a dospívání krásné markýzy, její první lásku a posléze svatbu s tajemným a nebezpečně přitažlivým hrabětem de Peyrac. Kdo by neznal slavné filmy o krásné a osudem zkoušené

Obrázek podcastu Princ se žlutou hvězdou

Princ se žlutou hvězdou

Život a podivuhodná putování Petra Ginze … z Prahy přes Terezín a Birkenau do Vesmíru a dál. Kniha přibližuje život a tvorbu literárně a výtvarně neuvěřitelně nadaného pražského chlapce, který byl jako židovský míšenec v roce 1942 internován v terezínském ghettu. Zde s