Audiokniha Tři Garridebové

Milenec Adely Ostrolúckej
Adela, jediná dcéra pána Ostrej Lúky, spozná na návšteve u svojho strýka v Zemianskom Podhradí neobyčajného muža. Nesmierne príťažlivý básnik a filozof Ludevít sa búri voči vrchnosti, a preto ho považujú za vyvrheľa. Adela sa proti zdravému rozumu vášnivo zamiluje a mus…

A potkej ženu…
Sbírka 44 básní s humorným nádechem o tom, kde všude lze potkat ženu a co to všechno může způsobit

Nápad za miliardu
Ještě před čtyřicítkou zažili mezinárodní úspěch ve světě byznysu. Tomáš Čupr, Josef Průša, Simona Kijonková a další osobnosti stojící za úspěšnými českými startupy, jejichž hodnota překročila hranici miliardy korun. O čem snili v dětství? Co je žene dál? Jak se poučili…

100 statečných - Host č. 22 - Michal Čupa 07.06.2014
Host J. Pokorného - M. Čupa (zkušený vrcholový manažer, který se pohybuje v oblasti telekomunikací a informačních technologií)

100 statečných - Host č. 29 - René Kujan 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - R. Kujan (maratonský běžec)

Konec stárnutí
Říká se, že stáří je přirozené a jeho následky neodvratitelné. Říká se, že se musíme smířit s koncem života doprovázeným jednou či více chronickými nemocemi. Kdo by pak chtěl žít do sta let, když už je to stejně jen přežívání a žádná zábava...? Prof. David Sinclair spol…

Nezval: Manon Lescaut
Inspirován románem Abbé Prévosta stvořil básník Vítězslav Nezval romantický klenot, divadelní hru o nekonečné lásce šestnáctileté Manon a rytíře maltézského řádu des Grieux. Básnické hodnoty textu a skotačivá dějovost navázaly na etapu Nezvalovy avantgardní poezie. Hra …

Kouzlo maličkostí
Audiokniha známého filosofa a teologa Anselma Grüna ukazuje, jak prožívat svůj život ve větším klidu a radosti. Snaha dostát všem požadavkům doby nás žene k náročným výkonům. Zbytečně se porovnáváme s ostatními a máme velké nároky a očekávání. Výsledkem bývá frustrace, …

Ze hry do hry
Zvukový záznam slavnostního představení 4. 10. 2007 ke 40. výročí vzniku Divadla Járy Cimrmana! Ke 40. výročí svého vzniku uvedl soubor Divadla Járy Cimrmana "procházku" celou svou dosavadní tvorbou, tedy čtrnácti komediemi, které má stále na repertoáru. Představení by…

Poviedky a vety 1: Slovenské vydanie
Veľké množstvo príbehov v „400 poviedkach na večery a noci“ viedlo k ich novému spracovaniu a usporiadaniu podľa obťažnosti, veku a dĺžky, aby našli čo najvhodnejšieho čitateľa. Pribudli aj farebné obrázky a na konci každej poviedky ponaučenia. Prvý výber má názov: „Pov…

Vzpomínky na Afriku
„Probouzeli jste se s myšlenkou, že patříte právě sem a nikam jinam…" V nitru Afriky, odkud se kdysi do světa rozšířila káva i samo lidstvo, nalézá sotva třicetiletá dánská intelektuálka nový domov a brzy i jámu lvovou, zvlášť když začne být na všechno sama. Nestěžuje s…

Legenda o ctnostné Dobromile
Komedie Květy Legátové o chytré ženě, která vyzrála nad nástrahami ďábla, nabídla herecké příležitosti pro Alenu Mihulovou, Václava Postráneckého, Aloise Švehlíka a další herce. Když v roce 2000 vyšly povídkové knihy Želary a Jozova Hanule, bylo to pro zdejší širší čten…

Ľudské telo
Celý život trávime v jednom tele, a predsa väčšina z nás v skutočnosti netuší, ako telo funguje a čo sa v ňom odohráva. História anatómie a medicíny je plná zabudnutých hrdinov, ohromujúcich príbehov a zaujímavých faktov. Mimochodom, od okamihu, ako ste začali čítať tút…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Proměna
Jak věci změnit, když je změna zdánlivě nemožná? Proč je tak těžké provést nějakou výraznější změnu? Ať už v pracovním nebo osobním životě. Proč se změně k lepšímu lidé tolik brání, anebo v lepším případě "jen neudělají nic"? Je to lenost, zvyk, slabá vůle? S audiokniho…

Jak se stát dobrým psychoterapeutem
Váš průvodce po galaxii psychoterapie. Co všechno má umět dobrý psychoterapeut a co ho může vést či svést? Do toho zájemce sro-zumitelně a čtivě zasvětí příručka určená laikům i profesionálům. Odborná, a přitom čtivě a srozumitelně pojatá příručka je užitečná pro každ…

Stručná historie času
Stručná historie času - audiokniha obsahuje bestseller populárně naučné literatury vysvětlující podstatu vesmíru jedním z nejvýznamnějších vědců současnosti. Jaká je povaha prostoru a času? Kde se vzal vesmír a kam směřuje? Mohl se na jeho vzniku podílet Bůh? Dá se cest…

Prokrastinace - odklad, který mrzí…
David Gruber se zabývá bojem s prokrastinací celou svou kariéru. Více než třicet let zkoumá, školí, radí, popularizuje, pomáhá řadě lidí. V začátcích jeho kariéry se slovo „prokrastinace“ u nás nepoužívalo, David Gruber tehdy zpopularizoval totéž pod pojmem „metoda P-N-…

Kincl: Rákosníček Nejhezčí pohádky od rybníka Brčálníku
K dnes už klasickým a v minulosti mimořádně úspěšným "večerníčkovským" seriálům ČT patří pohádkové příběhy vodního skřítka Rákosníčka. Napsal je Jaromír Kincl, vizuální podobu jim vtiskl výtvarník Zdeněk Smetana a svým interpretačním mistrovstvím je oživila Jiřina Bohda…

HUKOŽA PAÁ
PODPORUJEME LOUTKOVÉ DIVADLO! NÁKUPEM AUDIOKNIHY PODPOŘÍTE BUCHTY A LOUTKY Pohádkový soubor " HUKOŽA PÁÁ" je audio úprava dětských představení Buchet a loutek. A to Žabák Valentýn, Tři malá prasátka, Neposlušná kůzlátka, Zlatá husa a Norská pohádka. Buchty a loutky sv…

Rada moudrých - O pospolitosti
Podtitul pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak nemohl…

Můj život mezi slzami a smíchem
Stejnojmennou knihu sepsala Jiřina Bohdalová společně s Jiřím Janouškem. Nyní ji ve svých devadesáti letech vlastním hlasem převyprávěla s mírnými úpravami. Vedle vysoké profesionality má tak tato audio nahrávka ještě další – hlubší – rozměr. Jak Jiřina Bohdalová bilanc…

Mnich, který prodal své ferrari
Kniha patřící mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou. Tato „úchvatná knížka, která přináší potěšení i poznání“, jak se o ní vyjádřil Paulo Coelho, byla přeložena do třiačtyřiceti jazyků a inspiruje miliony čtenářů na celém světě. Vypráví př…

Přítelkyně z domu smutku
Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská…