Babičkou proti své vůli
Humoristicky laděný román zachycuje příběh ženy, která se stala babičkou na svůj vkus příliš brzy. Mladší syn sotva odrostl a Daniela se chystala roztáhnout křídla, jež jí ovšem přistřihla dcera Tereza oznámením, že čeká dítě. Daniela se srovnává s novou a nečekanou soc…

Berylová korunka
Ztráta nesmírně vzácné berylové korunky by pro rodinu bohatého pana Holdera znamenala naprostou katastrofu. Přestože ji chrání jako oko v hlavě, jednoho dne je poničena. Kdo za tím stojí? Jaký měl motiv? Případu se ujímá Sherlock Holmes.Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav …

Osudy dobrého vojáka Švejka
Méně známá četba na pokračování z humoristického románu Jaroslava Haška. Vybrané části románu čte Josef Somr.

Břicho Radegasta
Bohatý statkář Krkavec bezdůvodně vykáže ze svého gruntu stárnoucího chalupníka Josku. Chuďas, otec třech dětí, marně hledá práci. Na pokraji zoufalství narazí na húkalky, které mu ukáží, jak vstoupit do sochy Radegasta. Joskovi se rázem změní život k lepšímu. Zato ke s…

Talisman
Paruka je předmět vskutku magické moci, svému držiteli Titovi zajistí nečekaný společenský vzestup, zároveň však spouští kolotoč záměn a nedorozumění, jež mohou mít katastrofální důsledky... Nestroyova komedie Talisman vám připomene, že lidé nejsou ničím jiným než pouhý…

Na západní frontě klid
Paulovi Bäumerovi a jeho spolužákům z gymnázia je osmnáct let a jejich další kroky nesměřují na univerzitu, ale do zákopů první světové války. Učí se krýt před střelbou, kterak rozpoznat granát od šrapnelu, jak postupovat při plynovém útoku, učí se pohřbívat své kamarád…

Naučte se investovat
Audiokniha na motivy knihy Naučte se investovat - druhé rozšířené vydání od Daniela Gladiše. Chcete být finančně nezávislí? Naučte se investovat. Průvodcem vám bude tato audiokniha. Autor vás povede tak, že se naučíte rozlišovat mezi investicemi a spekulacemi, správně …

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

V ráji šumavském
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Život víry 2025/09
Život víry 2025/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek a Kateřina Hodecová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: V časech neklidu hledáme hluboké kořeny Mark Sayers je j…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

O lidech a psech
Žolík, Pluto, Timur, Lišák, Aramiska, Saracen… to jsou hlavní hrdinové povídek od renomovaných českých autorů, v nichž hraje hlavní roli vztah člověka a psa. Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý... Pes je prý nejlepší přítel…

Dámský gambit
Je načase, aby šachové mistrovství USA vyhrála žena. Aby ho vyhrála ONA. Pro holky prý tahle hra není. Jenže ji do ní zasvětil údržbář ze sirotčince, kde ji americký stát mocně dopoval sedativy, aby nevyčuhovala. Beth Harmonová, zázračné dítě z Kentucky, je totiž intuit…

Rupnik: Střední Evropa je jako pták s očima vzadu
O rozpadu Rakousko-Uherska, o roli T. G. Masaryka, o paralelách Masaryk-Havel a o osmičkových letech v našich dějinách Jacques Rupnik je v českém mediálním prostoru přítomný od roku 1989 - ale nepřímo zde byl přítomen už před sametovou revolucí. Nejen tím, že ve svém d…

O praštěném Hurvínkovi
Už jste se někdy pořádně praštili do hlavy? Tak právě to se stalo Hurvínkovi a věřte, že to byl skutečně "velký třesk". A co z toho vzešlo? Podivuhodné dobrodružství, v němž Hurvínek vystupuje jako příkladný, ba vzorově kladný hrdina. Víc neprozradíme. Zaposlouchejte se…

Klekí Petra, bílý otec Apačů
Našel svět, který hledal. Stal se indiánem a vychoval Vinnetoua. Český spisovatel, milovník mayovek, napsal příběh, který předchází příběhům náčelníka Apačů Vinnetoua z pera Karla Maye. Z knížky vyzařuje duch originálu i smutek nad osudem indiánů. „Stal jsem se indiánem…

O život
Kin-Fo se dozví, že mu v Americe krachuje důležitá investice. Hrozí mu bankrot a on se rozhodne dobrovolně odejít z tohoto světa. Sám si ale na život sáhnout nechce. Chce zažít ještě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku a požádá svého přítele, starého filozofa…

Slavné případy Sherlocka Holmese 7
Proslulý Sherlock Holmes a jeho věrný přítel dr. Watson pátrají v opatství po zmizelém synovi bohatého vévody.

Gigolo – Zpověď luxusního společníka
Řekněme, že se jmenuje Dominik. Možná jste ho potkala v metru, ohlédla se za ním a chvíli nato jej nadobro pustila z hlavy. Dominik je gigolo. Zapomeňte ale na všechno, co si myslíte, že o mužských společnících víte. Odhoďte předsudky, snad trochu morálky a nahlédněte …

Velká kniha fuckupů
Celosvětový fenomén Fuckup Nights, během kterých známé a zdánlivě vždy úspěšné osobnosti v deseti minutách mluví nikoli o svých výhrách, ale naopak o věcech, které se zrovna dvakrát nepovedly, má i svou českou verzi. V audioknize vás čeká téměř čtyřicet zpovědí: výběr t…

Macourek: Mach a Šebestová na prázdninách
Kouzelné sluchátko Macha a Šebestové zařídí oběma žákům 3. B. bezvadné prázdniny. Udělá například kouzlo, v němž je Mach současně s rodiči u moře a zároveň se Šebestovou u dědečka a babičky.Nebo třeba zvětší blechu do velikosti mamuta. Dědečkovi pomůže splnit přání a do…

Čokoláda
Do francouzské vesnice Lasquenet nad Tannou se bůhvíodkud přistěhuje exoticky vyhlížející cizinka Vianne Rocherová se svou dcerou Anouk a otevře si tu prodejnu čokolády přímo proti kostelu. Otec Reynaud v ní od počátku vidí vážné nebezpečí pro své stádečko, především ny…

Neomillnerová: Amélie a tma
Petra Neomillnerová je známá svými upírskými romány a novelami patřícími k žánru fantasy. Amélie a tma, která vyšla u nakladatelství Albatros, je její první kniha pro děti, kniha více než neobvyklá, přesvědčivá a čtenářsky úspěšná. Vypráví příběh dvou dvanáctiletých dív…

Starý Bodrík
Na motívy ľudových rozprávok napísala Maja Glasnerová.

Odysseus
Z třídílného příběhu inspirovaného Homérovým hrdinským eposem se dozvíte nejen, jak Odysseus splní slib, který dal bohyni Pallas Athéně. Ale i jak zachránil tisícům Řeků a Trójanů životy.Osoby a obsazení: První vypravěč (Radovan Lukavský), druhý vypravěč (Pavel Soukup),…